Bostadshus vid Musterivägen 4 i Godby

Bostadshus i ett plan om ca 170 m² beläget i trevligt kvartersområde med kort avstånd till Godby centrum. Inglasat uterum och trädgård i västerläge samt garage i anslutning till huset.

BOSTADSHUSET

Huset är beläget i utkanten av ett mindre bostadskvarter på promenadavstånd till Godby centrum men ändå i direkt närhet till trevliga skogs– och strövområden.

Huset är från 1973 och uppfört i lösvirke i ett plan på betongplatta med betongsocklar. Fasaden är av stående träpanel och taket av profilerad plåt med överdrag av kvartssand.

Bostaden har en rumsfördelning om fyra sovrum, vardagsrum, kök, matsal, två allrum, två badrum, tvättstuga och förråd. I anslutning till huset finns även ett garage.

Golvet är genomgående av parkett undantaget kök där man har klickgolv. Väggarna är tapetserade och innertaket till största del av vitmålad lockpanel.

Planlösningen ger en centralt placerad entré med sociala utrymmen som kök, matsal och vardagsrum i södra delen av huset medan samtliga sovrum och badrum är i norra delen och västra flygeln. Matsal och vardagsrum har en öppen planlösning vilket ger en ljus och trevlig miljö med stora fönster åt vardera håll. Vardagsrummet vetter ut mot trädgården i västerläge, varifrån man kommer till det inglasade uterummet med altaner.

Från 2012 och framåt har man låtit installera ventilation med värmeåtervinning, satt in täljstensspis, bytt ut samtliga vattenrör, tilläggsisolerat vinden, målat innertak samt förnyat bägge badrum. Vid ett tidigare skede har fönstren bytts ut till 2+1 isolerglas på träkarm med aluminiumutsida.

 

TEKNIK

Uppvärmning sker i huvudsak av en luftvärmepump placerad i vardagsrummet, kompletterat med täljstensspis och elradiatorer. Till detta har man ett ventilationssystemet med värmeåtervinning.
Huset är anslutet till kommunens vatten– och avloppsnät.

 

TOMTOMRÅDET

Huset omges av gräsmattor med en trädgård på västra sidan där man har  inslag av olika träd och buskar, var det också finns en lekstuga.

 

ÖVRIGT

Byggkontroll Ab/Roger Enström har överlå-telsebesiktat och Epab/Per-Owe Yttring har energideklarerat bostadshuset. Protokollen erhålles på begäran av mäklaren.

Fakta

Kommun: Finström
Fastighetsbeteckning: 60-408-13-6
Planesituation: Detaljplanerat område
Tomtareal: 1130 m²
Våningsyta: Ca 205 m²
Byggnadsår: 1973
Byggnadsmaterial: Trä
Grund: Betongsockel med betongplatta
Fasad-/takmaterial: Trä/profilerad plåt
Värmesystem: Luftvärmepump, eldstad
VA-system: Kommunalt
Energibesiktigat: Energiklass D
Gravationer: Överlåts fritt från gravationer.
Tillträde: Omgående efter köpslut
Visning: Enligt överenskommelse
Kostnader: Köpare svarar för kostnader för köpebrev (250 €), det offentliga köpvittnets bestyrkande av köpebrevet (120 €), lagfartens utverkande samt för överlåtelseskatt om 4% av köpesumman. Köpare som är 18-39 år och köper sin första bostad (minst hälften) är befriade från att erlägga överlåtelseskatt.
Utgångspris: 165 000 €

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!