Bostadshus vid Ljungvägen 18 i Mariehamn

Objektet har stängt

Omfattande renoverad villa med vackert planerad trädgård i västerläge, två garage och praktisk gårdsbyggnad. Gångavstånd till skolområde.

BESKRIVNING

Bostadshuset är uppfört som ett lösvirkeshus i ett plan (i etage) på gjuten platta ca 1965-1966. Byggnaden är ursprungligen uppförd som två kopplade lägenheter i olika etage som under omfattande renovering-/ombyggnadsarbeten sammanslagits ca 2001-2006.

Fasaderna är putsade med undantag av entrén vilken är klädd med träpanel. Yttertaket är utfört som ett plåttak i tegelimitation.

Bostadshuset är totalt ca 260 m² och inrymmer central entréhall, vardagsrum, kök, klädvård, förrådsutrymmen, badrum, dusch- och bastuavdelning samt pannrum i det nedre etaget och hall, tre sovrum, två allrum, badrum och förråd i det övre. Utvändigt finns två separata garage samt kallförråd anslutet till bostadshuset. Rymliga uteplatser erbjuds i söder– och västerlägen med soltimmar från morgon till kväll.

Vid grundrenoveringen blottlades hela huset (i två etapper) och försågs med ny golvskålning med ny isolering och vattenburna golvvärmeslingor. Samtliga väggar och tak isolerades och gipsades om samt tapetserades/målades.  Golven i bostadsutrymmena försågs med parkettgolv och entrén med klinkergolv.

Badrummet i det övre etaget renoverades under grundrenoveringen och de övriga våtrummen renoverades i slutet av 90-talet, alla försedda med elektrisk golvvärme. Med undantag av duschrum och bastu som har våtrumsmatta och kaklade/panelklädda väggar är övriga våtrum helkaklade.

Vid renoveringen har samtliga fönster förnyats, huset har dränerats om och nytt yttertak lagts. Entrén byggdes till i sin helhet. 

Skorstenen från oljepannan murades om från mellantaket och försågs med nya syrefasta  skorstensrör.

Köket är ett Marbodalkök installerat 2005-2006 som utrustats med vitvaror från Siemens utgörande kyl/frys, ugn, keramikhäll och diskmaskin i rostfritt utförande, där diskmaskinen också placerats i ergonomisk höjd.
Vid köksrenoveringen öppnades halvväggar upp mot vardagsrum och entréhall för att skapa en öppnare och ljusare planlösning. Såväl kök som vardagsrum erbjuder stora möblerbara ytor.

Det äldre badrummet är utrustat med kaklad duschhörna, wc och handfat. Det senare renoverade är försett med badkar, wc och handfat.
Bastun har vedspis och från angränsande duschrum nås även altanen i västerläge.

Huset erbjuder genomgående mycket rymliga ytor med stora sovrum, goda förrådsutrymmen och flertalet platser/allrum för studier, hobby eller dylika.

 

TEKNIK

Bostadshuset uppvärms med vattenburen golvvärme från oljepanna, med undantag av badrummen vilka uppvärms med elektrisk golvvärme. Den årliga oljeförbrukningen har varit ca 2,2 m³.

Huset är anslutet till Mariehamns stads vatten– och avloppsledningsnät och till Mariehamns elnät.

Fiber från IP-Connect finns anslutet till bostadshuset.

Fönstren är förnyade till 3-glas termofönster med aluminiumutsida.

Ventilationen är självdrag med tilluft via ytterväggsventiler.

El- och VVS-ledningar förnyades under renoveringen.

 

EXTERIÖRT

Tomten är en vackert inramad ägotomt om 1 209 m², med stor och omsorgsfullt vårdad trädgård i västerläge.

Trädgården är utöver de olika uteplatserna planerad med buskar, prydnadsträd och planteringar. Gårdsytan består i huvudsak av gräsmatta med inslag av grusgångar av sjösten, plattläggningar och kullstensanlagt parti med odlingslådor.

Trädgården erbjuder ett skyddat läge med plank mot väster och norr.

Trevlig lekstuga finns också på tomten.

Uppfarten är asfalterad med plattlagd entrégång.

 

GÅRDSHUSET

I tomtens norra del finns praktiskt gårdshus om ca 28 m² uppfört i lösvirke på gjuten platta 2007, inrymmande snickarbod och förråd.

Från snickarboden erbjuds en trivsam utsikt över trädgården genom stort fönsterparti med fint ljusinsläpp.
Utrymmet lämpar sig väl för många hobbyverksamheter, ateljé etc.

Anslutet till gårdshuset finns ytterligare insynsskyddad plats för exempelvis trädgårdsredskap, kompost etc.

 

ÖVRIGT

Överlåtelse– och fuktbesiktning samt energideklaration är utförda av Besiktningshuset Ab/Johannes Wikblom. Protokollen erhålls på begäran av mäklaren.

 

LÄGE

Fastigheten är belägen ca 2,5 km från centrala Mariehamn, ca 2,5 km från köpcentrum och matvarubutiker.

Inom ca 500-600 meters gång-/cykelavstånd finns Strandnäs skolområde med låg-, mellan- och högstadieskola. Förskola finns ca 250 meter från fastigheten och till Nabbens badstrand är det ca 700 meter.

I den absoluta närheten finns också trevliga lekparker, promenadstråk och motionsspår.

 

Fakta

Kommun: Mariehamn
Fastighetsbeteckning: Tomt 8 i kvarter 1 i stadsdelen Hindersböle i Mariehamn. (478-15-1-8)
Planesituation: Detaljplanerat bostadsområde
Tomtareal: Ägotomt om 1 209 m²
Våningsyta: Ca 260 m² (bostadsyta ca 220 m²)
Byggnadsår: 1965-1966/omfattande ombyggd/helrenoverad 2001-2006
Byggnadsmaterial: Lösvirke
Grund: Gjuten platta på mark
Fasad-/takmaterial: Puts med träpanelklädd entré/plåttak i tegelimitation
Värmesystem: Olja
VA-system: Anslutet till Mariehamns stads vatten– och avloppsledningsnät
Energibesiktigat: Energiklass G.
Adress: Ljungvägen 18, 22100 MARIEHAMN
Gravationer: Överlåts fri från gravationer.
Tillträde: Senast en månad efter köpslut.
Kostnader: Köpare svarar för kostnader för köpebrev (250 €), det offentliga köpvittnets bestyrkande av köpebrevet (120 €), lagfartens utverkande samt för överlåtelseskatt om 4 % av köpesumman. Köpare som är 18-39 år och köper sin första bostad (minst hälften) är befriade från att erlägga överlåtelseskatt.
Utgångspris: 285 000 €

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!