Bostadshus vid Lakvägen 3 i Mariehamn

I barnvänligt och lugnt kvarter hittar vi detta trivsamma bostadshus om ca 114 m² (våningsyta ca 128 m² + 21,6 m²). Huset har varmgarage och carport och tomten om ca 741 m² består av en skyddad trädgård mot öster och trevlig uteplats mot väster.

BESKRIVNING

Välkommen till denna fina enplansvilla belägen i ett omtyckt och barnvänligt kvarter i södra Mariehamn. Bostadshuset är uppfört 1990-1991 i lösvirke på gjuten platta med sadeltak i tegel.

Huset är välplanerat och har ett rymligt kök med utgång till en stor och solig altan mot väster. Intill finns vardagsrummet med både rum för matplats och tv-hörna. Hallen ansluter till tre sovrum, ett badrum med bastu, grovkök, toalett och en praktisk klädkammare.

Huset har genomgående tapetserade eller målade väggar. Det finns parkettgolv i kök, vardagsrum och hall. Sovrummen är inredda med laminatgolv och platsbyggda garderober. 

Köket är utrustat med köksluckor i massiv ek och vitvaror i rostfritt stål: kyl och frys (Samsung, 2015), spis med induktionshäll och varmlufts-ugn (Electrolux, 2015), fläkt (1991) och diskmaskin (Bosch, 2019).

Badrummet är renoverat 2010 med grått klinker på golv och vitkaklade väggar. Här finns ett bubbelbadkar med duschvägg, bastu, spotlights i tak, handfat och spegelskåp.

Grovköket renoverades samtidigt som badrummet och är bra planerat med skåp, arbetsbänk och tvättho. Här finns husets ventilationsaggregat och värmepanna samt en dörr till den härliga trädgården.

Toaletten är renoverad 2002 med klinker på golv och vävklädda väggar. I detta utrymme finns inte golvvärme.

Entrén till huset är välkomnande och har plats för avhängning och klinker på golv med golvvärme.
 

EXTERIÖRT

Tomten är en ägotomt om ca 741 m². Här erbjuds en tilltalande uppfart med stenläggning och vackra planteringar mot uteplatsen och entrén. Trädgården är ingärdad av staket varvat med en Aroniahäck.

På östra sidan är gården indelad i två etage som avskiljs med en gedigen stenmur och stenläggning på marken. Staketet mot öster har en öppning som möjliggör för att t.ex. få in en släpvagn på bakgården. Här finns även en lekstuga, körsbärsträd, hängvide, buskblåbär, hallon, svartvinbärsbuske och flera andra fina planteringar.

På västra sidan av huset finns en stor trälagd terrass med sol från tidig eftermiddag till sen kväll. Terrassen har även inbyggd belysning.
 

TEKNIK

Bostadshuset värms upp genom elpanna (CTC Electronic Drabant) till väggfasta radiatorer. I badrum och entré finns el-golvslingor.

Huset är anslutet till Mariehamns stads vatten– och avloppsledningsnät, Mariehamns Elnät och MCA.

Huset är inte anslutet till fiber, vilket finns vid tomtgränsen.

Huset är även utrustat med centraldammsugare som inte är inkopplad. 
 

ÖVRIGT

Bostadshuset är överlåtelsebesiktat av Investigo/Sebastian Nygård och energideklaration är utförd av Investigo/Niklas Mehtonen. Protokollen erhålls på begäran av mäklaren.
 

LÄGE

I närheten finns matbutik, Ytternäs låg- och mellanstadieskola, daghem och sporthall. I området finns också flera trevliga promenadstråk och småbåtshamnen Lervik.  

Fakta

Kommun: Mariehamn
Fastighetsbeteckning: Tomt 2 i kvarter 2 i stadsdelen Västra Ytternäs i Mariehamn (478-24-2-2)
Areal: Ca 741 m²
Våningsyta: ca 114 m² (våningsyta ca 128 m² + 21,6 m²)
Byggnadsår: 1990-1991
Byggnadsmaterial: Träkonstruktion
Grund: Gjuten platta
Fasad-/takmaterial: Träpanel / Sadeltak i tegel
Värmesystem: Elpanna till väggfasta radiatorer. I badrum och entré finns el-golvslingor
Energibesiktigat: F-deklaration
Bastu: Ja
Adress: Lakvägen 3, 22100 Mariehamn
Tillträde: Enligt överenskommelse
Visning: Enligt överenskommelse
Kostnader: Köparen svarar för kostnaderna för köpebrevets upprättande (250 €), det offentliga köpvittnets arvode (120 €), sökande av lagfart samt för överlåtelseskattens erläggande (4 % av köpesumman). Köpare mellan 18-39 år som köper sin första bostad (minst hälften) är befriade från att erlägga överlåtelseskatt.
Utgångspris: 255 000 €

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!