Bostadshus vid Kuggbölevägen 7, Saltvik

Stängningsdatum: 2019-06-28

Bostadshus från 1952 med trevligt, lantligt läge i äldre bykärna med stort tomtområde om 7 310 m².

BOSTADSHUSET

Bostadshuset är uppfört i 1½ plan på fullständig källarvåning ca 1952. Det är uppfört i stock upp till väggbandet och därovan i lösvirke.
Fasaderna är putsade och yttertaket är klätt med eternitskivor.

Bostadshuset inrymmer i entréplanet entréhall, kök, serveringsrum med anslutande toalett, och matsal med anslutande vardagsrum i öppen planlösning.
Vindsvåningen inrymmer trapphall, tre rum samt badrum. I källarplanet finns förrådsutrymmen, klädvård, garage samt äldre bastuavdelning (som används som förråd).

Bostadshuset har en tidstypisk planlösning med entrén/trapphallen, sällskapsrummen och köket ansluter varandra runt den centrala skorstensstocken. Mellan köket och matsalen finns mindre serveringsrum vilket också ansluter till toalett. I vindsvåningen finns sovrummen samt badrum med access till hall och till master sovrum.

Kosmetiska renoveringar har utförts av nuvarande ägare under de senaste fem åren, under vilken period insats till den öppna spisen samt fiber från Ålcom installerats. Övriga renoveringar är utförda av tidigare ägare.

Köket är renoverat ca 1984 med därefter löpande vitvarubyten med undantaget av fläkten. Nuvarande ägare har därefter målat om väggar, tak och yta mellan bänk och skåp samt förnyat köksbänkskivan.
Fönstren har förnyats i omgångar i slutet av 1980-talet/början av 1990-talet. I mitten av 1990-talet renoverades sannolikt badrummet i vindsvåningen.
Ca 2011 helrenoverades tvättstugan i källaren där bl.a. golven pikades ut och ny isolerad, platta gjöts. Ca 2012 installerades luft-vattenvärmepumpen.
Samtliga vatten– och avloppsrör är även förnyade i huset (ej värmeledningar).

Fastigheten erbjuder ett trivsamt, lantligt boende med rymliga och trivsamma bostadsytor, praktiska ekonomiutrymmen och en god driftsekonomi.

TEKNIK

Bostadshuset uppvärms med vattenburen radiatorvärme från luft-vattenvärmepump.
Vatten erhålls från Bocknäs vatten och avloppet leds till det kommunala avloppsnätet.
Fiber finns anslutet från Ålcom. Spisvakt och Leakomatic finns installerade.

MARKOMRÅDEN

Trädgården har ett högt och soligt läge med vårdade tomtytor, delvis i olika etage med gräsmattor, prydnadsbuskar och planteringar, erbjudande en lummig och privat gårdsmiljö. Vid bostadshuset finns även äldre carportsbyggnad för två bilar med asfalterad infart.

Fastigheten består av två skiften. På det större skiftet om ca 5 550 m² finns bostadshuset och trädgårdsområdet. Det mindre skiftet om ca 1750 m² utgör ängs-betesmark och är beläget på östra sidan, på andra sidan vägen till den norra grannen.

LÄGE

Fastigheten är belägen ca 1 km från daghem, ca 1,5 km till låg– och mellanstadieskola, ca 600 m till badstrand, ca 8 km från Godby med matvarubutiker samt ca  20 km till stadsgränsen i Mariehamn.

ÖVRIGT

Besiktningshuset Ab/Johannes Wikblom har utfört överlåtelse– och fuktbesiktning samt utfärdat energideklaration av bostadshuset. Protokollen erhålls på begäran av mäklaren.

Fakta

Kommun: Saltvik
Fastighetsbeteckning: Malm I Rnr 1:19, Fremmanby, Saltvik (736-406-1-19)
Planesituation: Oplanerat område (bykärna)
Tomtareal: 7 310 m²
Våningsyta: Uppskattad bostadsyta ca 110 m2 o ca 75 m2 ekonomieyta
Byggnadsår: ca 1952
Byggnadsmaterial: Stock/ lösvirke
Grund: Källarvåning i betong med gjutet valv
Fasad-/takmaterial: Puts/ eternit
Värmesystem: Luft-vatten värmepump
VA-system: Anslutet till Bocknäs vatten och till kommunalt avloppsnät
Energibesiktigat: Energiklass D.
Besiktning: Ja, Besiktningshuset Ab/ Johannes Wikblom
Samfällda områden: Ja, i Kuggböle bys samfällt vattenområde
Gravationer: Överlåts fritt från gravationer.
Tillträde: Enligt överenskommelse
Visning: Enligt överenskommelse
Kostnader: Köpare svarar för kostnader för köpebrev (250 €), det offentliga köpvittnets bestyrkande av köpebrevet (120 €), lagfartens utverkande, lantmäteriförrättning för områdets utbrytande samt för överlåtelseskatt om 4 % av köpesumman. Köpare som är 18-39 år och som köper sin första bostad (minst ½) är befriade från att erlägga överlåtelseskatt.
Utgångspris: 165 000€

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!