Bostadshus vid Knappelstensvägen 8 i Mariehamn

Objektet har stängt

Rymligt bostadshus om ca 120 m² (våningsyta ca 247 m² + garage) i barnvänligt kvarter i norra Mariehamn. Bostadshuset har originalinredning sedan 1977 och tomten är 721 m² med anslutning till grönområde.

BESKRIVNING

Välkommen till detta trivsamma bostadshus i ett barnvänligt kvarter i norra Mariehamn. Huset är ca 120 m² i bostadsvåningen och den totala våningsytan är ca 247 m² plus garage.

Huset är uppfört 1977 i ett plan med källare under hela huset. Huset är uppfört i träkonstruktion med mexitegel fasad och valmat tak i tegel. Bostaden värms upp via bergvärme till väggfasta radiatorer.

Entrévåningen inrymmer hall, kök, vardagsrum med matsal, tre sovrum, badrum och klädkammare. Från utsidan och källarvåningen nås ett varmgarage.

Källarvåningen inrymmer gillestuga, tvättstuga, klädvårdsrum, toalett, badrum med bastu, stort hobbyrum, förråd, teknikrum, verkstad, och sval.

Huset har genomgående original inredning. Entrévåningen har genomgående parkettgolv förutom i köket som har laminatgolv och badrummet som har våtrumsmatta. Samtliga innerdörrar är i valnöt.  

Köket är inrett med massiva köksluckor i valnöt. Rummet har plats för matbord framför fönster och utgång till gården. De vitvaror som finns är kyl/frys (Electrolux), spis med keramikhäll (Helkama), fläkt (Electrolux) och diskmaskin (Husqvarna).  

Vardagsrummet har en avskild matsalsdel i anslutning till köket och en öppen vardagsrumsdel i anslutning till hallen.

Sovrummen finns avskilda från de sociala utrymmena i huset. 

Badrummet har blå våtrumstapet på vägg och ljus våtrumsmatta på golv. Här finns badkar, handfat, spegelskåp, wc och ett fönster släpper in dagsljus i rummet.

I källarvåningen finns en rymlig gillestuga med en stor öppen spis. Intill finns ett hobbyrum som kan användas för hemmagym eller liknande. Här finns även separat toalett och badrum med bastu.

Tvätten sköts praktiskt i tvättstugan och klädvårdsrummet. Intill finns även husets teknikrum.

För den händige finns bra arbetsytor under garaget där man t.ex. kan ha en egen verkstad. I källarvåningen finns även gott om förvaringsutrymmen med förråd och sval.
 

EXTERIÖRT

Tomten är en ägotomt om ca 721 m² som gränsar till grönområde. Trädgården är planerad med flera vackra planteringar kring huset och en ståtlig trappa leder upp till entrén. Uppfarten och gången till entrén är stenlagd. En låg mur skiljer av tomten från gatan.
 

TEKNIK

Huset värms upp via bergvärme (Thermia Diplomat, 2009) till väggfasta radiatorer. Luftvärmepump finns vid entrén och i källaren finns en stor öppen spis som främst har använts som dekorationsbrasa. 

Huset är anslutet till Mariehamns stads vatten– och avloppsledningsnät, Mariehamns Energi. Fiber via Ålcom samt kabel-tv via MCA.

Huset är även utrustat med Leakomatic och spisvakt.
 

ÖVRIGT

Överlåtelse– och fuktbesiktning samt energideklaration är utförda av Werpro / Sebastian Nygård.

Protokollet erhålls på begäran av mäklaren.
 

LÄGE

Bostadshuset ligger i ett omtyckt område i norra Mariehamn. Daghem finns ca 1 km bort och till låg– och högstadieskolan är det mindre än 1 km. Det är ca 3 km till centrala Mariehamn och till Maxinge köpcentrum är det 1,8 km. Till Nabbens badstrand är det 1,5 km. Kommunaltrafik finns i närheten.

Fakta

Kommun: Mariehamn
Fastighetsbeteckning: Tomt 7 i kvarter 15 i stadsdelen Johannebo i Mariehamn (478-14-15-7)
Tomtareal: Ca 721 m²
Våningsyta: Boyta ca 120 m² (våningsyta ca 247 m² + garage)
Byggnadsår: 1977
Byggnadsmaterial: 1-planshus med källare under hela huset. Huset har murad källarvåning och bostadsvåningen är uppförd i träkonstruktion med tegelfasad i mexitegel. Samtliga avloppsrör är i plast.
Grund: Källare
Fasad-/takmaterial: Valmattak i i tegel. Garaget har platt tak i plåt
Värmesystem: Bergvärme (Thermia Diplomat, 2009) till väggfasta radiatorer. Luftvärmepump finns vid entrén och i källaren finns en stor öppen spis.
Energibesiktigat: D-deklaration
Besiktning: Överlåtelsebesiktat av Werpro/Sebastian Nygård
Adress: Knappelstensvägen 8, 22100 Mariehamn
Tillträde: Enligt överenskommelse
Visning: Enligt överenskommelse
Kostnader: Köparen svarar för kostnaderna för köpebrevets upprättande (250 €), det offentliga köpvittnets arvode (120 €), sökande av lagfart samt för överlåtelseskattens erläggande (4 % av köpesumman). Köpare mellan 18-39 år som köper sin första bostad (minst hälften) är befriade från att erlägga överlåtelseskatt.
Utgångspris: 205 000 €

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!