Bostadshus vid Kärnveden 13 i Mariehamn

Modern och komplett utrustad fiskarhedenvilla från 2012 om ca 188 m2 i två hela bostadsvåningar med skyddad uteplats runt större delen av huset. 

 

BESKRIVNING

Bostadshuset är uppfört i träkonstruktioner och kommer från Fiskarhedenvillan, typ ”Rödhaken” och är uppfört i två hela bostadsvåningar på gjuten platta. Fasaderna är klädda i vacker sekelskiftespanel och taket är ett plåttak. Bostadens totala bruksarea är ca 188 m2 och härutöver finns dessutom en vind– och insynsskyddad altan om drygt 100 m2.

I den första bostadsvåningen finns rymlig hall och entré, badrum, klädkammare, gästrum, teknikrum med egen entré från sidan av huset samt vardagsrum, matsal och kök i en enda öppen planlösning.

Hallen och teknikrummet är bägge försedda med klinkergolv och det rymliga gästrummet har klickgolv. I vardagsrummet, matsalen och köket finns sedermera nylagt vinylgolv. Väggarna är i hela bostadsvåningen tapetserade, med undantag av badrummet och teknikrummet som är helkaklade.

Badrummet är försett med wc, lavoar och dusch med avskärmande glasväggar. Här finns givetvis golvvärme.

Teknikrummet är försett med anslutningar för tvättmaskin och inrymmer även värmeväxlaren tillhörande ventilationssystemet.

Köket är ett IKEA-kök från 2019 utrustat med vitvaror i form av hel, rostfri kyl och frys, elspis samt diskmaskin integrerad i köksinredningen. Köksluckor, -bänkar och –kakel har samtliga ljust och modernt utförande och tack vare att den mesta skåpförvarringen är underskåp ges en ljus och öppen framtoning tillsammans med resten av utrymmena.

 

Det övre bostadsplanet inrymmer sällskapsrum med TV-hörna, 3 sovrum där samtliga har förvaring i form av egen klädkammare samt badrum med spabad, dusch med glasväggar, wc och lavoar med underskåo. Även detta badrum har golvvärme.

TV-hörnan kan om så önskas av köpare göras om till ett extra sovrum.

 

Huset är sammantaget ett modernt och bekvämt utrustat bostadshus med flera påkostade tillval utöver Fiskarhedenvillans sortiment. Bostadshuset är givetvis i genomgående mycket gott skick.

 

EXTERIÖRT

Tomten är en legotomt om 826 m2 som till sin helhet är planerad med gräsytor, med undantag av infarten som är asfalterad 2019. Runt tomten finns planterad häck för insynsskydd. För legotomten erläggs ett årligt arrende och tomten kan av köpare lösas in från Mariehamns stad.

Från tre separata entréer nås rymlig, vistelsevänlig uteplats mot väster, söder och öster.

Detaljplanen innehöll ursprungligen 3 tomter där den mittersta tomten delades upp i två lika stora delar, varför denna tomt i dagsläget är än större än tidigare.  Som angränsande rågrannar finns enbart två andra bostadshus.

Garage finns ännu inte uppfört på tomten men bygglovsansökan finns inlämnad om köpare vid något tillfälle önskar uppföra separat garagebyggnad.

 

TEKNIK

Bostadshuset värms upp med vattenburen centralvärme från fjärrvärme. Till hela nedre bostadsvåningen samt badrummet i den övre våningen finns vattenburen golvvärme, medan det i resterande del av övervåningen finns oljefyllda radiatorer.

Huset är isolerat med hela 260 mm i ytterväggarna och bakom samtliga gipsskivor i bostadshuset finns spånskiva för ökad stabilitet.

Ventilationen utgörs av mekanisk FTX-ventilation med värmeåtervinning.

Bostadshuset är anslutet till Mariehamns stads vatten– och avloppsledningsnät.

Fiber finns anslutet från Ålcom.

 

ÖVRIGT

Överlåtelsebesiktning är utfärdat av Investigo Åland Ab/Sebastian Nygård och energicertifikat är utfärdat av Fiskarhedenvillan. Protokollen tillhandahålls på begäran från mäklaren.

 

LÄGE

Stadsdelen Österbacka är ett relativt nybyggt villakvarter utan genomfartstrafik och direkt anslutande till grönområden och motionsspår.

Härifrån finns exempelvis köpcentrum, mataffärer och övrigt serviceutbud enbart ca 1,5 km bort. 

 

Fakta

Kommun: Mariehamn
Fastighetsbeteckning: Legorätten underlydande tomt nummer 8 i kvarter 8 i stadsdelen Österbacka i Mariehamn (478-33-8-8-L1)
Legotomt: Ja. Inlösensumman för 2019 är 34 121 €.
Planesituation: Detaljplanerat bostadsområde
Tomtareal: Ca 826 m²
Våningsyta: Ca 188 m2 (bruksarea)
Byggnadsår: 2012
Byggnadsmaterial: Lösvirkeskonstruktion från FIskarhedenvillan
Grund: Gjuten platta på mark
Fasad-/takmaterial: Liggande träpanel/plåttak
Värmesystem: Fjärrvärme
VA-system: Anslutet till Mariehamns stads vatten– och avloppsledningsnät
Adress: Kärnveden 13, AX-22100 Mariehamn
Samfällda områden: Ingen andel
Gravationer: Försäljningen sker fri från gravationer
Tillträde: Omgående efter köpslut
Kostnader: Köparen svarar för kostnaderna för köpebrevets upprättande (250 €), det offentliga köpvittnets arvode (120 €), sökande av lagfart samt för överlåtelseskattens erläggande (4 % av köpesumman). Köpare mellan 18-39 år som köper sin första bostad (minst hälften) är befriade från att erlägga överlåtelseskatt.
Utgångspris: 335 000 €

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!