Bostadshus vid Härdalsvägen 14 i Saltvik

Objektet har stängt

Mysigt bostadshus om ca 75 m² från 1955 i en skyddad oas intill Dalsträsk i Saltvik. På fastigheten om ca 5 700 m² finns ett stort garage och vedförråd, en gäststuga och flera fina planteringar.

BESKRIVNING

Välkommen till denna trevliga fastighet på östra sidan om Dalsträsk i Näs, Saltvik. På tomten som är ca 5 700 m² finns ett mysigt bostadshus, ett större garage med vedförråd, en gäststuga, ett växthus och flera buskar och planteringar.
 

BOSTADSHUSET

Bostadshuset är uppfört 1955 i lösvirke på murad källare med sadeltak i plåt (delvis bytt). Huset värms upp via vedpanna som förnyats 2014.

Huset har en boyta om ca 75 m² och en våningsyta om ca 114 m² fördelat på 1 1/2-plan med källare under hela huset. Entrévåningen inrymmer kök, vardagsrum och badrum. Andra våningen inrymmer ett mysigt allrum med balkong, toalett, två sovrum och ett mindre rum. Källaren inrymmer teknikrum, förrådsutrymmen, tvättstuga och en delvis renoverad bastu med dusch. 

Bostaden är renoverad 2002-2003, då bl.a. kök, badrum och toaletten renoverats. I samband med detta förnyades elen och samtliga fönster. Under senare år har även luft-luftvärmepump (GREE, 2015) installerats och trekammarbrunnen förnyats. Taket har delvis renoverats 2014.

Huset har genomgående tapetserade väggar och massivt trägolv i kök, hall och allrum. Övriga golv är i laminat förutom entrén och våtutrymmena som har klinkergolv. I flera rum finns skrubbar/klädkammare.

Köket är inrett med vita skåpsluckor och har praktiska avställnings-ytor. Här finns spis (Siemens, 2019), kyl/frys (UPO, 2012), diskmaskin (UPO, 2000) och svalskåp.
 

ÖVRIGA BYGGNADER

Garagebyggnaden är ca 100 m² och uppförd i träkonstruktion på gjuten platta. Gäststugan är ca 16 m² och uppförd i träkonstruktion på plintar. I stugan finns en stor vedeldad köksspis (ej sotad—finns ett fågelbo i skorstenen) och några meter från huset finns ett utedass. Utöver detta finns även ett växthus, en trälagd uteplats samt  jordkällare i dåligt skick.

Tomten har flera fina planteringar och vid vattnet finns en mindre brygga. Sjöbotten är främst lerbunden. 
 

ÖVRIGT

Bostadshuset är överlåtelsebesiktat och energideklarerat av Besiktningshuset Ab / Johannes Wikblom. Protokollen erhålls på begäran av mäklaren.

Fastigheten har inga andelar i samfällda vatten- eller jordområden.

Fakta

Kommun: Saltvik
Fastighetsbeteckning: Fastigheten Dalsbo 5:27 i Nääs by i Saltviks kommun (736-421-5-27)
Tomtareal: Ca 5 700 m²
Våningsyta: Boytan är ca 75 m² (våningsytan är ca 114 m²)
Byggnadsår: 1955
Byggnadsmaterial: Träkonstruktion
Grund: Källare
Fasad-/takmaterial: Stående träpanelfasad och sadeltak i falsad plåt (delvis förnyad 2014).
Värmesystem: Vedpanna med ackumulationstank (2011) till väggfasta radiatorer. I trappan finns en luftluftvärmepump (2015).
VA-system: Anslutet till kommunalt vatten. Avlopp till trekammarbrunn (3 m3) med infiltrering (2014). Avloppsrören är förnyade i plast runt 2000-talet. Leacomatic är installerat.
Energibesiktigat: G-deklaration
Besiktning: Överlåtelsebesiktat av Besiktningshuset Ab/Johannes Wikblom
Adress: Härdalsvägen 14, AX-22 150 Saltvik
Tillträde: Enligt överenskommelse
Visning: ONSDAG 7 AUGUSTI kl. 15:00
Kostnader: Köparen svarar för kostnaderna för köpebrevets upprättande (250 €), det offentliga köpvittnets arvode (120 €), sökande av lagfart samt för överlåtelseskattens erläggande (4 % av köpesumman). Köpare mellan 18-39 år som köper sin första bostad (minst hälften) är befriade från att erlägga överlåtelseskatt.
Utgångspris: 100 000 €

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!