Bostadshus vid Godbyv. 30 i Mariehamn

Grundligt renoverat bostadshus uppfört 1946 i 1½ plan på källarvåning. Bergvärme. Egen vistelsevänlig tomt om 1813 m² med äldre gårdshus.

Bostadshuset är uppfört 1946 i 1½ plan i stock upp till väggbandet och därovan i lösvirke. Det är uppfört på källarvåning. Fasaderna är klädda med eternitskivor och yttertaket med tegel.

Byggnadsytan (husets yttermått) är ca 8,3 x 7,3 meter samt farstu om ca 2 x 3 meter. Bostadshuset inrymmer i entrévåningen farstu, hall, kök, matplats, vardagsrum och toalett. Vindsvåningen inrymmer hall, tre sovrum samt badrum med anslutande balkong.
Källarvåningen inrymmer trapphall, förråd, pannrum, tvättstuga, bastu, toalett och dusch.

I slutet av 1990-talet utfördes omfattande renoveringar av bostadshuset med bland annat nya våtrum, nya invändiga ytskikt, nya källargolv, ny dränering (ej vid källaringång pga. berg), nytt tak och nya fönster. De senaste åren har även bergvärme installerats (180 m borrhål) samt kosmetiska renoveringar utförts löpande.

De invändiga ytskikten består i huvudsak av parkett– eller laminatgolv och tapetserade väggar i bostadsrummen samt helkaklade våtrum.

Köket är ytskiktsrenoverat (ej inredning) för ca 3-4 år sedan då också de flesta vitvarorna förnyades. Vitvarorna utgör kyl/frys, induktionshäll, varmluftsugn, fläkt samt diskmaskin.

I vardagsrummet finns öppen spis, köpare bör få utlåtande från sotare innan eldning i spisen. Inplåtning/ny murning av yttre skorsten har rekommenderats.

Bostadshuset erbjuder ett praktiskt och komplett boende med flera moderniseringar och tidstypiska renoveringar utförda. Toalett finns i varje våningsplan med dusch i vinds– och källarvåning.

 

TEKNIK

Bostadshuset uppvärms med vattenburen värme från bergvärmepump till radiatorer (golvvärme i delar av källaren, del av hall samt i våtrummen) med en total elkostnad om ca 2200 € (2015). 
Huset är anslutet till Mariehamn Stads vatten– och avloppsledningsnät samt MCA.Fiber finns i den absoluta närheten.

 

TOMTOMRÅDET

Tomten är hela 1813 m² stor och är östersluttande. I väster angränsar tomten mot stadens grönområde, i öster mot Gamla Godbyvägen och i norr och söder mot bostadsfastigheter.
På tomten finns ett äldre uthus uppfört troligtvis 1910 i trästomme på stenfot med falsat plåttak . Det inrymmer idag gästrum och förrådsutrymmen. El finns anslutet till byggnaden.
Trädgården är i huvudsak vårdad med gräsmattor i trevliga etage, stenläggningar, äppelträd, liten damm och uteplatser.
På tomten finns enligt antagen detaljplan även möjlighet att uppföra ytterligare ett bostadshus (mellan bostadshuset och Godbyvägen).

 

ÖVRIGT

Besiktningshuset Ab/Johannes Wikblom har överlåtelse– och energibesiktat bostadshuset.
DEAB Fastigheter Ab har utfört ett åtgärdsförslag gällande mellanbjälklaget.
Protokollen erhålles på begäran av mäklaren.

Fakta

Kommun: Mariehamn
Fastighetsbeteckning: Tomt 17 i kvarter 14 i stadsdelen Johannebo i Mariehamn (478-14-14-17)
Planesituation: Detaljplanerat bostadsområde.
Tomtareal: 1 813 m²
Våningsyta: Yttermått 8,3 x 7,3 meter
Byggnadsår: 1946
Byggnadsmaterial: Stock/lösvirke
Grund: Källarvåning
Fasad-/takmaterial: Eternit/tegel
Värmesystem: Bergvärme
VA-system: Mariehamns stads vatten– och avloppslednings nät.
Energibesiktigat: Ja, energiklass D.
Besiktning: Ja, Johannes Wikblom från Besiktningshuset Ab har utfört överlåtelsebesiktning av bostadshuset och DEAB Fastighet har utfört åtgärdsförslag för mellanbjälklag.
Adress: Godbyvägen 30, 22100 MARIEHAMN
Gravationer: Försäljning sker fri från gravationer.
Tillträde: Omgående efter köpslut.
Visning: Enligt överenskommelse.
Kostnader: Köpare svarar för kostnader för köpebrev (250 €), det offentliga köpvittnets bestyrkande av köpebrevet (120 €), lagfartens utverkande samt för överlåtelseskatt om 4 % av köpesumman. OBS! Köpare som är mellan 18-39 år och köper sin första bostad (minst hälften) är befriade från överlåtelseskatt.
Utgångspris: 185 000 €

Karta

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!