Bostadshus vid Bolstavägen 4 i Mariehamn

Bostadshus från 1950-talet om ca 168 m2  där det genomförörts omfattande renoveringar under 2000-talet. Varmbonad veranda och stor tomt om 1400 m2 i ostört läge.

BOSTADSHUSET

Huset är uppfört under 1950-talet men exakt årtal är obekant. Huset är uppfört i 1½ plan på källarvåning och det är uppfört i lösvirke med fasad klädd med lockpanel och med plåttak.

Nuvarande ägare förvärvade fastigheten 2001 och gjorde då en tillbyggnad av ny varmbonad veranda samt lät grundrenovera mellan– och vindsvåningen. I samband härmed gjordes till exempel ett byte av alla fönster i bostadsvåningen, fasaderna tilläggsisolerades och och fick ny fasadpanel, yttertaket målades, golven i nedre våningsplanet förnyades med betonggolv med ingjutna slingor för golvvärme, el-, vatten– och avloppsinstallationer i bostaden förnyades och kök samt badrum nyinreddes.

Huset försågs samtidigt med ny dränering och avledningsbrunnar för dagvattnet i mellantaket försågs med ny isolering.

Bostadshuset inrymmer i entréplanet varmbonad veranda med klinkerklätt golv, inre hall med klinkerklätt golv, förnyat kök med el– och gasspis, hängande fläkt, upphöjd ugn, upphöjd diskmaskin, kyl och frysskåp, bänkskiva i sten och klinkerklätt golv, allrum samt wc/duschrum med klinkerklätt golv, kakelklädda väggar inrett med lavoar i inredning, duschhörna, toalett och uttag för tvättmaskin samt bastu med klinkerklätt golv och panelklädda väggar. Denna våning ansluter till stor altan i söderläge.

Vindsvåningen inrymmer allrum med laminatgolv och panelklätt tak, rymligt sovrum med förvaring samt wc/tvättrum med våtrumsmatta och målade väggar. Dessutom finns balkong mot norr.

Källarvåningen har gjutna golv och i huvudsak murade väggar och här inryms pannrum, rum för oljetanken, snickarbod och mindre förråd. Källaren har renoveringsbehov.

I markplan som en flygelbyggnad finns en äldre garage-/ och förrådsbyggnad av enkel karaktär.

 

TOMTEN

Tomten är hela 1 400 m2 stor och har en byggnadsrätt på 190 m2 i II plan. Den har ett ostört läge och erbjuder möjlighet till trädgårdsodling och utomhusaktiviteter.

 

TEKNIK

Bostadshuset uppvärms med vattenburen centralvärme till golvslingor från egen förnyad oljepanna av märket Jäspi. Oljeförbrukningen är ca 2 400 liter/år.

Huset är anslutet till stadens vatten– och avloppsledningsnät.

Centraldammsugare är installerad.

 

BESIKTNING

Investigo Ab har utfört konditionsgranskning av bostadshuset. Protokollet tillhandahålls på begäran.

 

Fakta

Kommun: Mariehamn
Fastighetsbeteckning: Solåker lägenhet RNo 3:104, Dalkarby, Mariehamn (478-405-3-104)
Planesituation: Planlagt bostadsområde
Tomtareal: Ägotomt om 1 400 m2
Våningsyta: Ca 168 m² (bostadsyta)
Byggnadsår: 1950-talet
Byggnadsmaterial: Lösvirke
Grund: Källarvåning
Fasad-/takmaterial: Lockpanel/plåttak
Värmesystem: Vattenburen centralvärme/oljepanna
VA-system: Anslutet till stadens vatten– och avloppsledningsnät
Adress: Bolstavägen 4, 22100 Mariehamn
Gravationer: Överlåts fritt från gravationer
Tillträde: Juni/juli 2018
Visning: Enligt överenskommelse
Kostnader: Köparen svarar för kostnaderna för köpebrevets upprättande (250 €), det offentlige köpvittnets bestyrkande (120 €), lagfartens utverkande samt för erläggande av överlåtelseskatt (4 % av köpesumman). OBS! Köpare mellan 18 och 40 år som köper sin första bostad är befriade från överlåtelseskatt.
Utgångspris: 160 000 €

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!