Bostadshus vid Bergshöjden 10, Mariehamn

Bostadshus i 1 plan ovan källarvåning med trevligt renoverade ytor i den övre våningen samt stor uteplats och vackert omskötta trädgårdsytor i västerläge.

BOSTADSHUSET

Bostadshuset är uppfört 1972 i 1 plan ovan murad källarvåning. Byggnadsmaterialet är, med undantag av källarvåningen, lättbetong och fasaderna är på långsidorna klädda i puts och på gavlarna med tegel. Taket är ett eternittak.

Bostadsvåningen disponeras av en hall med klädförvaring, gästtoalett, kök med liten matplats, matsal integrerat med stort allrum, 3 sovrum samt wc/badrum.

I entré och våtrum finns klinkergolv men i övrigt är hela bostadsvåningens golvytor försedda med parkettgolv/klickgolv och tapetserade väggar.

Ett av sovrummen har förvaring i form av platsbyggda garderober och ett annat har garderobsvägg.

Bägge våtrum är helkaklade och det större av dem inrymmer wc, lavoar med skåpsinredning samt dusch. Bägge våtrum har golvvärme.

Köket är ett Puustellikök och renoverades för ca 10 år sedan. Köket är försett med vitvaror i form av rostfri kyl, elspis samt integrerad diskmaskin. 

Det rymliga allrummet erbjuder plats för matsal och sällskapsrum, där det vid det sistnämnda finns en trevlig öppen spis med insats. Runt spisen finns lagt klinkergolv med golvvärme.

Från allrummet ges tillgång till en stor, gjuten altan mot väster. Hela altanytan är försedd med trätrall och här finns även en öppen eldstad. Från altanen ges smidigt tillträde till trädgården.

Bostadsvåningen har sedan 1990-talet i olika etapper smakfullt renoverats i sin helhet.

Källarvåningen inrymmer en mindre toalett, bastu och duschrum, rymlig tvättstuga med linneförråd och frysbox, gillestuga med sällskapsrum, teknikrum samt två rymliga förråd. Källaren har föreliggande renoveringsbehov men har i sin helhet god takhöjd och kan införlivas som bostadsutrymme.

Från källarvåningen nås garaget genom trappuppgång. Garaget är uppvärmt och är försett med eldriven port. I anslutning till garaget finns förrådsutrymme.

TEKNIK

Bostadshuset uppvärms med vattenburen centralvärme från oljepanna (från 1997) till väggfasta radiatorer/golvvärmeslingor.

Bostadshuset är anslutet till det kommunala vatten– och avloppsledningsnätet samt till Mariehamns elnät.

Leakomatic och spisvakt finns installerat.

Fiber finns anslutet från Ålcom.

TOMTOMRÅDET

Tomten är 882 m2 stor och är vackert planerad med planterade gräsytor, rabatter, anlagd stenmur samt en mindre damm. Hela tomten på husets baksida sluttar svagt mot väster.

På bostadshusets framsida finns parkeringsplats med utrymme för två personbilar framför garageporten. Framför huvudentrén finns vacker stenlagd gång omgärdad av planteringar. Övriga ytor är anlagda med gräsmatta.

Fastigheten är belägen i lugnt villakvarter utan genomfartstrafik och inom bekvämt avstånd finns bland annat mataffär, köpcentrum, skola och daghem.

ÖVRIGT

Överlåtelsebesiktning är utförd av Byggkontroll Ab/Roger Enström. Protokollet tillhandahåll på begäran.

 

Fakta

Kommun: Mariehamn
Fastighetsbeteckning: Tomt 17, kvarter 5, Kasberget Mariehamn 478-20-5-17
Planesituation: Detaljplanerat bostadsområde
Tomtareal: 882 m²
Våningsyta: ca 110 m² + källarvåning och garage
Byggnadsår: 1972
Byggnadsmaterial: Lättbetong
Grund: Murad källargrund
Fasad-/takmaterial: Puts och tegel/eternittak
Värmesystem: Oljepanna
VA-system: Anslutet till Mariehamns stads vatten– och avloppsledningsnät
Besiktning: Byggkontroll Ab har utfört besiktning, vilken fås på begäran.
Uteplats: Ja, uteplats och trädgård i västerläge
Bastu: Ja
Adress: Bergshöjden 10 i Mariehamn
Gravationer: Överlåts fri från gravationer.
Tillträde: Inom en månad efter köpslut.
Visning: Enligt överenskommelse.
Kostnader: Köpare svarar för kostnader för köpebrev (250 €), det offentliga köpvittnets bestyrkande av köpebrevet (120 €), lagfartens utverkande samt för överlåtelseskatt om 4 % av köpesumman. OBS! Köpare som är mellan 18-39 år och köper sin första bostad (minst hälften) är befriade från överlåtelseskatt.
Utgångspris: 225 000 €.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!