Bostadshus vid Askuddsvägen 14 i Mariehamn

Rymligt bostadshus med öppna sociala och anslutande garage samt fullt utrustat gästrum med egen entré. Skolnära läge med gångavstånd till badstrand.

BOSTADSHUSET

Bostadshuset är uppfört 1970 som ett sluttningshus med murad stomme och med botten- och mellanbjälklag i betong. Fasaden är klädd i tegel och taket är ett plåttak. Den uppvärmda nettoytan är, exklusive garage, ca 195 m2.

I sutterängplanet finns entré med klädhängare, flertalet rymliga förrådsutrymmen, duschrum samt vedeldad bastu, teknikrum samt bekvämt anslutande dörr till garage inrymmande en personbil. Ett av förrådsutrymmena kan väl fungera som tvättstuga.

Från gårdsplanet finns även entré till ett gästrum inrymmande kök, wc med dusch samt ett sällskapsrum. Vidare finns skild entré till ett extra sovrum. Rummen kan väl fungera som separat bostad till exempel för uthyrning eller besökande gäster. Bägge rummen är renoverade 2014.

Bostadsvåningen ansluter genom trappa från sutterängvåningen och inrymmer kök, matsal, vardagsrum, hall, 3 sovrum samt ett wc.

Köket är renoverat 2006-2007 och är av märket Kristina kök. Här finns vitvaror i form av hel kyl och hel frys (Husqvarna), Diskmaskin (Husqvarna) samt ugn och elspis (Electrolux). I mitten av köket finns en köksö med överskåp placerad vilket innebär att det finns rikligt med såväl avställningsyta som förvaring.

Till köket ansluter en matsal, vilken i sin tur även ansluter till ett rymligt vardagsrum med entré genom vilken husets trädgård nås.

Samtliga sovrum har gott om garderobsförvaring där två av dem har hel garderobsvägg. Mastersovrummet har egen entré till trädgården.

Badrummet i den övre våningen är helkaklat och inrymmer wc, lavoar samt en duschhörna. Här finns färdigt installerad golvbrunn men ännu inget duschmunstycke.

 

TEKNIK

Bostadshuset uppvärms med vattenburen centralvärme från oljepanna med elpatron (förnyad 2004) till väggfasta radiatorer. Oljetanken är besiktad 2011 och vattenrören är bytta 2006.

Skorstensinsatsen är i behov av byte.

Huset är anslutet till Mariehamns stads vatten– och avloppsledningsnät.

Fiber finns installerat från Ålcom.

 

TOMTOMRÅDET

Fastigheten är ca 480 m2 stor och sluttar mot öster. På husets baksida finns egen trädgård ingärdad från det ena grannhuset med planterad häck.

Gården är placerad ostörd från omkringliggande gator och tyngre trafik och angränsar gör, utöver de två granntomterna, enbart stans parkområden.

Fastigheten har en trevligt läge med närhet till exempelvis skola, daghem, fotbollsplan, badstrand och promenadstråk.

 

ÖVRIGT

Överlåtelse– och fuktbesiktning samt energideklaration är samtliga utförda av Investigo Åland Ab/Sebastian Nygård. Utfärdade protokoll tillhandahålls av mäklaren på begäran.

 

Fakta

Kommun: Mariehamn
Fastighetsbeteckning: Tomt 14 i kvarter 7 i stadsdelen Backeberg i Mariehamn (478-19-7-14)
Tomtareal: 480 m²
Storlek: Ca 195 m2 (uppvärmd nettoyta exklusive garage)
Byggnadsår: 1970
Byggnadsmaterial: Murad stomme
Grund: Murad källare
Fasad-/takmaterial: Tegel/plåttak
Värmesystem: Oljepanna
VA-system: Anslutet till Mariehamns stads vatten– och avloppsledningsnät.
Adress: Askuddsvägen 14, 22100 MARIEHAMN
Samfällda områden: Finns ej.
Gravationer: Försäljningen sker fri från gravationer
Tillträde: Omgående efter köpslut
Visning: Enligt överenskommelse
Kostnader: Köpare svarar för kostnader för köpebrev (250 €), det offentliga köpvittnets bestyrkande av köpebrevet (120 €), lagfartens utverkande samt för överlåtelseskatt om 4 % av köpesumman. OBS! Köpare som är mellan 18-39 år och köper sin första bostad (minst hälften) är befriade från överlåtelseskatt.
Utgångspris: 140 000 €

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!