Bostadshus vid Ådgränd i Västernäs

Smakfullt moderniserad egnahemsvilla med barnvänligt läge och egen tomt vid Ådgränd 6.

BESKRIVNING

Bostadshuset är uppfört som ett enplans träelementhus typ Hultfredshus på gjuten betongplatta under åren 1975-78.  Fasaderna är klädda med träpanel med gavlar klädda med sandstenstegel. Taket är ett plåttak på underlagsfilt och råspont.
Träfasaderna är nymålade 2017. Taket förnyades för ca tio år sedan  av tidigare ägare. Hängrännor och stuprör förnyades ca 2014 och nya takhuvar sattes 2016. Grunden dränerades 2016-17 och isolerades samtidigt med isodrän.

Den totala våningsytan är ca 180 m² och inrymmer i bostadsdelen entré, klädkammare,  gästtoalett, hall, tre sovrum, badrum, vardagsrum, kök, klädvård, duschrum och bastu. I anslutning till klädvården finns stora praktiska förrådsutrymmen som med fördel kan nyttjas till kontor, hobby- eller gästrum.

Invändigt har nuvarande ägare även löpande renoverat bostadsrummen med nya ytskikt i harmoniserade utföranden, med undantaget av husets våtrum, där inredning och porslin delvis förnyats.

Köket helrenoverades ca 2014-15 med ny inredning från Marbodal planerad för en praktisk arbetsmiljö och utrustat med nya vitvaror i huvudsak från Siemens. Vid köksrenoveringen avlägsnades dessutom vägg mellan kök och vardagsrum vilket bidragit till en än mer öppen och ljus disponering av planlösningen. 

I vardagsrummet finns tidstypisk spis, stora fönsterpartier med generöst ljusinsläpp samt utgång till altan i norrläge med trivsam kvällssol sommartid. Från master sovrummet ansluter även altan.

Samtliga termostater är förnyade 2015 till elektroniska termostater med individuell styrning i varje rum. Fiber har även anslutits till fastigheten 2015.

 

 

TEKNIK

Bostadshuset uppvärms med vattenburen radiatorvärme från fjärrvärmeväxlare. 

Värmekostnaden har varit ca 170 €/månad i snitt utslaget över året.

Bostadshusets ventilation utgörs av självdrag genom ytterväggsventiler med eftermonterade mekaniska frånluftsfläktar i våtrummen (paxfläktar).

Bostadshuset är anslutet till Mariehamns stads vatten– och avloppsledningsverk.

Fiber finns indraget från Ålcom. Fastigheten är även ansluten till Mariehamns centralantenn (MCA).

 

EXTERIÖRT

Tomten är i huvudsak vårdad med gräsmattor och buskar samt med häckar i tomtgräns. Den större delen av trädgården är beläget i soligt söderläge mot gata och mindre parkområde som avgränsar kvarteren.

 

GARAGE

Garaget har tegelfasader och äldre tak med mindre lutning. Garaget inrymmer plats för en bil och erbjuder access genom lyftport.

 

ÖVRIGT

Besiktningshuset Ab/Johannes Wikblom har utfört överlåtelse– och fuktbesiktning samt energideklaration av bostadshuset.

Protokollen erhålls på begäran av mäklaren.

 

LÄGE

Tomten har ett lugnt och barnvänligt läge vid sparsamt trafikerad villagata.

Fastigheten är belägen ca 700 meter från matbutik, ca 900 meter från lågstadieskola och daghem och ca 2,5 kilometer från absoluta centrum.

Inom nära avstånd finns natursköna promenadstråk, genom vilket bland annat simstrand nås inom ca 1,4 kilometer. Avståndet till Lerviks båtplatsområde är ca 750 meter.

 

 

Fakta

Kommun: Mariehamn
Fastighetsbeteckning: Tomt 15 i kvarter 6 i stadsdelen Västernäs i Mariehamn.
Planesituation: Detaljplanerat bostadsområde
Tomtareal: 621 m²
Våningsyta: Totalt ca 180 m² inkl. ekonomiutrymmen och garage. Ca 130 m² uppskattad bostadsyta.
Byggnadsår: 1975-78
Byggnadsmaterial: Träelement typ Hultfredshus
Grund: Gjuten platta på mark
Fasad-/takmaterial: Träpanel/Tegel
Värmesystem: Vattenburen radiatorvärme från fjärrvärme
VA-system: Anslutet till stadens vatten– och avloppsledningsnät.
Energibesiktigat: Ja, energiklass E
Besiktning: Ja, Johannes Wikblom från Besiktningshuset Ab har utfört överlåtelsebesiktning av bostadshuset.
Adress: Ådgränd 6, 22100 Mariehamn
Samfällda områden: Ingen andel
Gravationer: Överlåts fri från gravationer
Tillträde: Omgående efter köpslut
Visning: Enligt överenskommelse
Kostnader: Köpare svarar för kostnader för köpebrev (250 €), det offentliga köpvittnets bestyrkande av köpebrevet (120 €), lagfartens utverkande samt för överlåtelseskatt om 4 % av köpesumman. OBS! Köpare som är mellan 18-39 år och köper sin första bostad (minst hälften) är befriade från överlåtelseskatt.
Utgångspris: 228 000 € (obs. fram till 30 september)

Karta

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!