Bostadshus vid Åbrinken 2 i Sviby, Mariehamn

Objektet har stängt

Bostadshus uppfört 1968 i I plan om ca 120 m2 med rymligt garage och uteplats i västerläge. Badrum och kök är nyligen renoverade.

BOSTADSHUSET

Bostadshuset är uppfört i I plan år 1968 på betongplatta på mark och dess bostadsyta är ca 120 m2. Stommen består av lättbetong med fasader klädda i puts och taket utgörs av tegelprofilerad plåt. 

Invändigt finns i bostaden rymlig hall med klädförvaring, kök anslutande matplats, vardagsrum med kakelugn samt egen entré till uteplats och 3 sovrum varav samtliga har förvaringsmöjligheter i form av garderober. Vidare finns ett mindre wc med toalett och lavoar samt ett större wc/badrum inrymmande wc, bidé, lavoar med skåpinredning, tvättmaskin och tvättbänk, dusch med avskärmande glasväggar, vedeldad bastu samt egen utgång till bakgården. I bostaden finns också två rymliga klädkammare.

Från bostadshuset nås teknikrummet vilket även ansluter till rymligt garage med fjärrstyrd Crawford-port. I anslutning till garaget finns ett hobbyrum.

Golvytorna är i allrum och samtliga sovrum försedda med parkettgolv. I hall och bägge badrum finns klinkergolv och i köket finns lagt delvis vinyl och delvis parkett. Väggarna är till största delen tapetserade med undantag av badrummen där väggarna är helkaklade.

Köket är försett med förnyade vitvaror i form av spis, hel kyl och hel frys samt ugn i bekväm arbetshöjd. Köket har gott om avställningsytor och förvaring och ansluter, tillsammans med matplatsen, till vardagsrummet genom en bred skjutdörr.

Bostadshuset har under senare tid genomgått flertalet renoveringar där bland annat bägge badrum totalrenoverades 2013, samtidigt som det nya köket lades in. Kakelugnen är installerad ca 1990 och bergvärmepumpen ca 2005. Även ytterdörren till bostadshuset är förnyad. I övrigt föreligger vissa renoveringsbehov.

 

TEKNIK

Huset uppvärms genom vattenburen värme till radiatorer från bergvärmepump, vilken installerades 2005.

Bostadshuset är anslutet till det kommunala vatten- och avloppsledningsnätet.

Fönstren är av typen 2-glasfönster och ventilation sker genom självdrag.

Leakomatic finns installerat.

 

TOMT/LÄGE

Till bostadshuset finns 3 entréer varav en är huvudentrén som är stenlagd och belägen under tak. I övrigt finns i vardagsrummet entré till träaltan i västerläge och från badrummet nås bakgården mot norr. Tomten är 1 170 m2 stor och är i övrigt planerad med gräsytor och på tomten finns även prydnadsbuskar- och träd, vedlider, lekstuga samt mindre odlingar.

Bostadshuset ligger bekvämt beläget avståndsmässigt från bland annat daghem och mataffär. Till Mariehamns centrum är det ca 2 km och till Maxinge köpcentrum ca 3 km.

 

BESIKTNING

Besiktningsprotokoll, fuktmätning och radonmätning är samtliga utförda av besiktningshuset Ab/Johannes Wikblom. Protokollen tillhandahålls på begäran från mäklaren.

 

Fakta

Kommun: Mariehamn
Fastighetsbeteckning: Villa Aldungen lägenhet RNo 6:63, Sviby, Mariehamn (478-407-6-63).
Planesituation: detaljplanerat bostadsområde.
Tomtareal: 1 170 m2
Våningsyta: Ca 120 m2 (bostadsyta) + anslutande garage
Byggnadsår: 1968
Byggnadsmaterial: Lättbetong
Grund: Gjuten betongplatta.
Fasad-/takmaterial: Puts/tegelprofilerad plåt
Värmesystem: Vattenburen centralvärme från bergvärmepump till radiatorer.
VA-system: Anslutet till Mariehamns stads vatten– och avloppsledningsnät
Adress: Åbrinken 2, 22100 Mariehamn
Samfällda områden: Ingen andel
Gravationer: Överlåts fri från gravationer.
Tillträde: Inom 1 månad efter köpslut.
Visning: Enlgit överenskommelse
Kostnader: Köpare svarar för kostnader för köpebrev (250 €), det offentliga köpvittnets bestyrkande av köpebrevet (120 €), lagfartens utverkande samt för överlåtelseskatt om 4 % av köpesumman. ANM. Köpare mellan 18 och 39 år som köper sin första bostad är befriade från skyldighet att erlägga överlåtelseskatt.
Utgångspris: 120 000 €

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!