Bostadshus i Torp, Jomala

Bostadshus i I plan om ca 65 m² från 1973 (tillbyggt 2002) med vistelsevänlig altan och tomt i ostört läge vid återvändsgränd. Varmbonat garage från 2008.

 

BOSTADSHUSET

Bostadshuset är byggt i I plan ca 1973 som ett platsbygge i lösvirke på inklädd plintgrund. Taket är ett shingeltak och panelen är klädd i liggande, målad träpanel. 2002 gjordes en utbyggnad av bostadshuset samtidigt som vissa renoveringar utfördes och huset är idag ca 65 m² stort.

Invändigt består bostadshuset av hall med klädkammare/förrådsutrymme, vardagsrum inrymmande vedkamin och luftvärmepump, kök med matplats, diskmaskin, kyl/frys och elspis, stort sovrum med förvaring, två klädkammare samt badrum med wc, lavoar med inredning, duschkabin, varmvattenberedare samt torn med tvättmaskin och torktumlare.

I hall och badrum finns lagt klinkergolv och i klädkamrarna finns plastmatta. I övrigt består bostaden uteslutande av laminatgolv. Väggarna är i badrummet helkaklade och i övriga bostaden klädda i tapet.

Då huset byggdes till 2002 renoverades samtidigt badrummet och golvvärme installerades. Tillika utfördes även en del kosmetiska renoveringar invändigt.

Utvändigt har fastighetsägaren bytt tak för ca 4 år sedan och 2002 byttes de flesta fönstren till 3-glas isolerfönster.

Bostadshuset ansluter i nordväst och sydväst till stor, sällskapsvänlig altan.

 

TEKNIK

Bostadshuset värms upp genom direktverkande el till radiatorer i kombination med den i vardagsrummet placerade luftvärmepumpen (ca 9 år gammal) samt vedeldning i vedkaminen.

Vidare är bostadshuset anslutet till det kommunala vattenledningsnätet och som avloppslösning finns godkänd trekammarbrunn med efterföljande infiltrering i markbädd.

Badrummet har golvvärme från direktverkande el.

 

ÖVRIGA BYGGNADER

På tomten finns utöver bostadshuset uppfört två garage. Det ena är uppfört direkt på den grusade parkeringen och är ett kallgarage medan det andra är ett varmbonat garage på gjuten platta som uppfördes 2008 och är ca 40 m2 stort. Garaget inrymmer gott om plats för större personbil och lämnar även kvar viss yta för verkstad/förvaring.

Vid husets baksida finns placerat förrådsutrymme samt ett äldre utedass vilket är taget ur bruk.

 

TOMTEN

Från köket och hallen når man en rymlig altan i trä med väster-/söderläge med rum för matbord, grillplats, sällskapsytor etc. Altanen omgärdar bostadshuset på nordvästra och sydvästra sidan och ges solljus under majoriteten av dygnets soltimmar sommartid. Delar av altanen har skyddande skärmtak.

Tomten är ca 1 300 m2 stor och är en trädgårdstomt och består i sin helhet av gräsytor som mestadels är planerad med prydnadsbuskar, -träd och –rabatter.

Vid infarten finns en grusad parkering som rymmer ca 2-3 bilar och på husets sydöstra sida finns trekammarbrunnen.

 

LÄGET

Bostadshuset är beläget vid återvändsgränd vid en lugn grusväg som nyttjas av sammanlagt tre fastigheter. Tomten är ingärdad av hög, tätvuxen skog bidrar till ett trivsamt lugnt avlägset från landsvägstrafik.

Avståndet till Mariehamns stadsgräns är ca 4 km.

Tomten ligger i nära anslutning till Mariehamns flygplats. 

 

BESIKTNING

Överlåtelsebesiktning, energideklaration och fuktmätningsprotokoll har samtliga genomförts av Besiktningshuset Ab och tillhandahålls av mäklaren på begäran.

 

Fakta

Kommun: Jomala
Fastighetsbeteckning: Salmens lägenhet RNo 8:60, Torp, Jomala (170-427-8-60)
Planesituation: Generalplan där bostadshuset befinner sig inom småhusdominerat bostadsområde som skall detaljplaneläggas innan nya tomter får styckas.
Tomtareal: 1 300 m²
Våningsyta: Ca 65 m² (bostadsyta)
Byggnadsår: 1970-talet (tillbyggt 2002)
Byggnadsmaterial: Lösvirke
Grund: Gjutna plintar
Fasad-/takmaterial: Liggande träpanel/shingeltak
Värmesystem: Direktverkande el/vedkamin/luftvärmepump
VA-system: Kommunalt vatten/godkänd trekammarbrunn
Adress: Torpvägen 79, 22150 Jomala
Samfällda områden: Andelar saknas
Gravationer: Överlåts fritt från gravationer
Tillträde: Inom 1 månad efter köpslut
Visning: Enligt överenskommelse
Kostnader: Köparen svarar för kostnader för köpebrevets upprättande (250 €), det offentliga köpvittnets arvode (120 €), ansökan om lagfart samt för erläggande av överlåtelseskatt (4 % av köpesumman). ANM. Köpare mellan 18-39 år som köper sin första bostad (minst hälften) är befriade från skyldigheten att erlägga överlåtelseskatt.
Utgångspris: 85 000 €

Karta

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!