Bostadshus i Strömma, Hammarland

Fastighet om 4 000 m² bebyggd med trevligt 1950-talshus och praktisk ladugård. Fint, lantligt tomtområde med mindre åkerparti i äldre bykärna.

BESKRIVNING

1950-talshus i I½-plan med källare. Rymligt garage och förråd i äldre ladugårdsbyggnad. Anslutet till kommunalt vatten, avlopp till slamavskiljarbrunn och infiltrering, vattenburen värme i radiatorer från oljepanna. Tomt är 4000 m2 och består av vårdad tomt och åker som är lämplig för odlingar.

 

BOSTADSHUSET

Bostadshuset är byggt i stock/lösvirke på 1950-talket. Taket är klätt med betongtegel vilket förnyats de senaste åren. Fasaderna är klädda med brädfodring. 2-glasfönster.
Byggnadens yttermått är ca 9m x 8m. Nedre plan inrymmer hall, kök, vardagsrum, sovrum och badrum. Ca 30 m 2 stor altan i impregnerat trä på husets västra sida.(2011 och 2015) Övre plan inrymmer allrum, två sovrum och förrådsutrymmen. Balkong mot väster. Källaren inrymmer pannrum, tvättstuga, badrum/elbastu, snickarbod och förrådsutrymmen. Köket är utrustat med elspis, fläkt, kyl, frys (i angränsande rum), vedspis och diskmaskin. Under senare år har köksinredningen renoverats samt så har diskmaskinen installerats.
I toaletten i bostadsplanet finns wc, dusch (ej i bruk), handfat, kakelklädda väggar och våtrumsmatta på golvet. Inredningsmaterialen domineras av trägolv/laminatgolv, tapetserade väggar samt spänn-papp/skivor i innertaken. Det stora sovrummet har ytskiktsrenoverats de senaste åren.

 

TEKNIK

Huset värms med vattenburen värme i radiatorer från oljepanna (1968). Oljepanna från 2002 ingår i köpet. Oljetanken är i plast(2011). Avloppet leds till slamavskiljarbrunnar(2012) med efterföljande infiltrering.(2012) Huset är anslutet till kommunalt vatten. Vedspisen i källaren har inte använts på senare.

 

TOMTOMRÅDET

Fastigheten är 4000 m2 och är öppen, ljus och vårdad med gräsmattor och planteringar och en liten åker. Tomten gränsar till allmän väg. Andelar i samfällda land- och vattenområden ingår i försäljningen. Andelarna i samfällda är en separat fastighet. Det samfällda vattenområdet är 624,9 ha stort och de samfällda landområdena är bla fyra om-råden vid strand.

 

ÖVRIGA BYGGNADER
 

På tomten finns även äldre ladugårdsbyggand med skulla som idag används som rymligt och praktiskt garage/förråd. Delvis gjutet golv. Brädfodring på fasaderna och plåttak. El finns.

 

BESIKTNING

Besiktningshuset Ab/Johannes Wikblom har ut-fört besiktning av huset i februari 2018.

Fakta

Kommun: Hammarland
Fastighetsbeteckning: Nybonds 4:14 i Strömma by, Hammarland (76-420-4-14)
Tomtareal: 4 000 m²
Storlek: Yttermått ca. 9 m. x 8 m.
Byggnadsår: 1950-talet
Byggnadsmaterial: Stock/lösvirke
Grund: Gjuten/murad källare
Fasad-/takmaterial: Träpanel/betongtegel
Värmesystem: Vattenburen värme i radiatorer från oljepanna
Uppvärmningskostnader: Ca 2500l olja, ca 2000 € /år
VA-system: Anslutet till kommunalt vatten, avlopp till slamavskiljarbrunn och infiltrering (2012)
Besiktning: Besiktningshuset Ab/Johannes Wikblom
Adress: Skarpnåtövägen 1255, 22240 Hammarland
Avstånd till centrum: ca 31 km
Samfällda områden: Nybonds andel 4:47 i Strömma by
Gravationer: Fastigheten överlåts fri från gravationer
Tillträde: Enligt överenskommelse
Visning: Enligt överenskommelse
Kostnader: Köparen svarar för kostnaderna för köpebrev (250 €), köpvittnets arvode (120 €), lagfart och överlåtelseskatt (4% av köpesumman). Köpare mellan 18 och 40 år som köper sin först egna bostad är befriad från att betala överlåtelseskatt.
Utgångspris: 130 000 €

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!