Bostadshus i Söderby, Lemland - ÖPPEN VISNING lördag 15.6 kl 12.00

Stängningsdatum: 2019-06-19

Gediget bostadshus i två plan i vacker klassisk utformning med stora, ljusa boendeytor och rustik interiör.

BESKRIVNING

 

Huset är uppfört 2004 i två våningar i lösvirke på gjuten isolerad betongplatta och har fasad av stående målad träpanel och dubbelfalsat plåttak. Fönster är samtliga av 3-glas isolerglas i träbågar med träkarm och aluminiumutsida.

Huset är uppfört i en vacker klassisk stil med entré i stort halvrundat burspråk. Interiören är genomgående i en rustik och lantlig stil i modern tappning, vilket visar sig redan i farstun där man har platsbyggda bänkar med förvar längs vägg likt 1900-tals hus med trälår i kallfarstun.

 

På första våningen har man farstu, hall, kök öppet mot matplats, vardagsrum, sovrum, groventré och badrum. Golvet är genomgående av parkett undantaget groventré och badrum vilka har kaklade golv. I farstu och hall är väggarna av målad träpanel i varierande bredd och i övriga rum tapetserade.

I köket har man ett komplett kök med upphöjd diskmaskin, kyl/frys, skafferi, spis och ugn i köksö samt takhängd köksfläkt. Bänkytan är av massiv stenskiva och vid kortsidan har man en nedsänkt bänkyta anpassad för familjens yngre medlemmar.
Köket ansluter med pardörrar till den stora stenlagda uteplatsen i söderläge.

Badrummet är helkaklat och utrustat med dusch, toalett, spegel och handfat med skåp och mekanisk ventilation. Centralt i vardagsrummet har man en kakelugn och mot det intilliggande sovrummet, vilket av nuvarande ägare använts som kontor, har man pardörrar.

Groventrén har kaklat golv och gott om förvar i garderober och skåp. Här finns diskbänk, frysskåp och även husets teknikcentral i form av bland annat värmepump och varmvattenberedare.

 

På andra våningen har man allrum i burspråk, stort badrum anslutande till balkong, bastu och fyra sovrum, varav ett är större och med egen rymlig klädkammare.

Golvytan är av laminat och väggarna är av målad träpanel i allrum medan sovrummen är tapetserade.

Badrummet är helkaklat vid duschområde och har duschvägg av glasblock medan övrig väggyta är av handtimrad träpanel. Badrummet är utrustat med två duschar, dubbelhandfat i inredning med spegel och badrumsskåp, vägghängd toalett och mekanisk ventilation. Från badrummet kommer man ut till balkongen som vetter ut mot bakgården och vy över öppna fält. Bastun är rymlig och inredd i träpanel.

Sovrummen har alla platsbyggda garderober, målade väggar och träpanel i tak.

 

 

TEKNIK

 

Bostadshuset uppvärms med vattenburen centralvärme från bergvärmepump till golvvärme i samtliga rum, kompletterat med kakelugn i vardagsrummet och klassisk vedeldad spis i köket. 

Ventilationen sker med självdrag och med mekaniska fläktar i båda badrummen.

I huset finns centraldammsugare finns installerat och man är anslutet till det kommunala vattennätet och har egen 3-kammarbrunn.

 

EXTERIÖRT

 

Tomten är plan och öppen och består till största delen av anlagd gräsmatta och några äppelträd. Ytorna närmast runt huset är stenlagda och ansluter till parkeringen på norra sidan om huset. Tomten har i övrigt ett lummigt läge omgivet av lövträd längs rågränsen och angränsar i öster mot öppna fält och i väster mot väg.

 

LÄGE

 

Fastigheten är belägen ca 15 km från centrala Mariehamn och endast några hundra meter från butik, skola, dagis och restaurang. Till närmsta busshållplats är det ca 150 m och badplats ca 2 km.

 

ÖVRIGT

 

På tomten finns en lekstuga samt ett mindre vedlider. Garaget vid norra sidan om huset avser säljaren forsla bort före köpslut.

 

BESIKTNING

 

Byggkontroll Ab/Roger Enstsröm har utfört konditionsgranskning, EPAB/Per-Owe Yttring har utfört energicertifikat av bostadshuset.
Protokollen erhålls på begäran av mäklaren.

Fakta

Kommun: Lemland
Fastighetsbeteckning: 417-418-9-55
Planesituation: Generalplanerat område
Tomtareal: 3 300 m²
Storlek: Ca 246 m² bostadsyta
Byggnadsår: 2004
Byggnadsmaterial: Trä
Grund: Gjuten isolerad platta
Fasad-/takmaterial: Stående träpanel/dubbelfalsad plåt
Värmesystem: Bergvärme till vattenburen golvvärme
VA-system: Kommunalt vatten, 3-kammarbrunn
Energibesiktigat: Energiklass C
Besiktning: Roger Enström/Byggkontroll Ab
Adress: Norra söderbyvägen 174, 22610 Lemland
Samfällda områden: Nej
Gravationer: Överlåts fritt från gravationer.
Tillträde: Omgående efter köpslut
Visning: Öppen visning lördag 15.6 kl. 12.00
Kostnader: Köpare svarar för kostnader för köpebrev (250 €), det offentliga köpvittnets bestyrkande av köpebrevet (120 €), lagfartens utverkande samt för överlåtelseskatt om 4 % av köpesumman. Köpare som är 18-39 år och som köper sin första bostad (minst ½) är befriade från att erlägga överlåtelseskatt.
Utgångspris: 320 000 €

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!