Bostadshus i Prestgården, Jomala

Objektet har stängt

Välplanerat, skolnära bostadshus från 1981, omfattande renoverat senaste åren i ett smakfullt utförande. Passande den större familjen med 6 rum och kök. 

Välplanerat och skolnära bostadshus från 1981 som omfattande renoverats de senaste åren till ett mycket smakfullt utförande. Huset erbjuder ett trivsamt boende även för den större familjen med sina sex rum och kök. Ekonomisk och miljövänlig uppvärmning genom jordvärmepump.

Bostadshuset är ett s.k. JEO-träelementhus från 1981, uppfört i ett plan på gjuten betongplatta på mark. Fasaderna är klädda med tegel och yttertaket är lagt som ett plåttak med tegelprofil.

Husets byggnadsyta är ca 160 m² vilka inrymmer entréhall, kök, vardagsrum, hall, fyra sovrum varav ett med klädkammare, wc, hall, hobbyrum/sovrum samt teknikrum/förråd.

De senaste åren har huset omfattande renoverats och moderniserats bl.a. med nya ytskikt i samtliga bostadsrum (ej teknikrum/förråd), nyrenoverad toalett, nytt och ombyggt kök samt nyrenoverat badrum och tillika delar av bastun. Utvändigt har fasaderna målats och tätats samt så har större altaner förverkligats.  Tidigare ägare lät förnya yttertaket ca 1997 och jordvärmepumpen ca 2012.

Ytskikten i bostadsrummen utgör genomgående slitstarka, tysta vinylgolv, väggar tapetserade i lugna, mjuka nyanser samt vita innertak.

Vid köksrenoveringen (2018) omdisponerades planlösningen genom att öppna vägg mot vardagsrummet vilket bidraget till en ljus och öppen karaktär mellan de sociala ytorna. Äldre entré har avlägsnats tillsammans med äldre vardagsrumsentrén invid sovrummen vilket skapat en privatare och mer avskild uppdelning av planlösningen. 

I köket finns stor central köksö med glaskeramikhäll, fläkt och ho, integrerad diskmaskin samt gott om bänkyta och förvaring. Övriga vitvaror utgör ugn och mikrovågsugn i ergonomisk höjd i högskåp samt kyl och frys i fullhöjd. Vid köksrenoveringen förnyades ugn, fläkt och diskmaskin, övriga vitvaror är något tidigare förnyade.

Badrummet är helkaklat och försett med handfat i kommod med spegelskåp, duschkabin och wc. Badrummet renoverades 2018 och i samband med renoveringen sattes nytt klinkergolv i bastun och väggarna målades. I badrummet finns vattenburen golvvärme (golvbrunn (plast) och värmeslinga är äldre än renoveringen).

Gästtoaletten renoverades 2017 med plastmatta på golvet och spontade panelväggar. Ny inredning och wc-stol sattes in samtidigt.

Utvändigt nås trivsam stor altan i öster– och söderläge, delvis under tak(fot) i anslutning till entrén och från vardagsrummet ansluter altan i söder-/västerläge.

Bostadshuset lämnar ett genomgående gott intryck med smakfull inredning och interiör tillika en praktisk planlösning passande även för en större familj med behov av många rum för sovrum eller hobby.

 

TEKNIK

Huset uppvärms genom jordvärmepump för uppvärmning av varmvatten samt till golvvärme i badrummet. I övrigt uppvärms huset genom ett mekanisk till– och frånluftsventilationssystem till golvplacerade ventilationsdon. Ventilationsvärmeväxlaren är original. 
I vardagsrummet finns dessutom trivsam contura vedkamin, även den placerad för god värmeåtervinning. Huset erbjuder en god driftsekonomi.
Huset är anslutet till det kommunala vatten– och avloppsledningsnätet. Ålcoms fibernät.
I vardagsrummet finns solskyddande markiser, delvis motordrivna. 

 

GARAGE

Garagebyggnaden är uppförd i början av 80-talet över rålinjen till grannen norr om. Där vardera tomt har egna, separata utrymmen. Byggnaden inrymmer för försäljningsobjektet isolerat garage med plats för en bil samt separat förrådsutrymme. 
Äldre vattenburen, värmefläkt finns i garaget men är inte i bruk och har inte nyttjats av nuvarande ägare.
Garageinfarten är asfalterad. 

 

TOMT

Tomten är en 1 100 m² stor hörntomt i huvudsak planerad med gräsmattor samt prydnadsbuskar och -träd. 
Tomten har ett centralt läge med låg-, mellan- och högstadieskola i absoluta närheten. 
Nära, snabba avstånd erbjuds också till matvarubutiker och köpcentrum samt till Mariehamn. 

 

BESIKTNING

Besiktningshuset Ab/Johannes Wikblom har utfört överlåtelse– och fuktbesiktning samt energicertifikat av bostadshuset. 
Protokollen erhålls på begäran av mäklaren.

Fakta

Kommun: Jomala
Fastighetsbeteckning: Kyrkoby XXVI:12 RNr 17:0 i Prestgården by, Jomala kommun (170-422-17-0)
Planesituation: Detaljplanerat bostadsområde
Tomtareal: 1 100 m²
Våningsyta: Ca 160 m² (yttermått)
Antal rum: 6 rum & kök
Byggnadsår: Ca 1981
Byggnadsmaterial: JEO träelementhus
Grund: Gjuten platta
Fasad-/takmaterial: Tegel/Plåt (tegelimitation)
Värmesystem: Jordvärme + Ventilation med värmeåtervinning (FTX)
VA-system: Anslutet till det kommunala vatten– och avloppsledningsnätet
Energibesiktigat: Ja, energiklass C
Adress: Tallvägen 11, 22150 Jomala
Gravationer: Fastigheten överlåts fri från gravationer.
Tillträde: 1 månad efter köpslut
Visning: Enligt överenskommelse
Kostnader: Köpare svarar för kostnader för köpebrev (250 €), det offentliga köpvittnets bestyrkande av köpebrevet (120 €), lagfartens utverkande samt för överlåtelseskatt om 4 % av köpesumman. Köpare som är 18-39 år och som köper sin första bostad (minst ½) är befriade från att erlägga överlåtelseskatt.
Utgångspris: 212 000 €

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!