Bostadshus på Solberget i Jomala

Exklusivt Trivselhus i tre våningsplan om totalt ca 300 m² erbjudande en fantastisk sjöutsikt med panoramavyer i västerläge över Slemmern mot Mariehamn.

Sedan de första spadtagen togs på Solbergets bostadsområde har området förknippats med stora egnahemsvillor med fantastiska sjöutsikter över Slemmern mot Mariehamn.
Nu har vi möjligheten att erbjuda precis det; ett exklusivt Trivselhus i tre våningsplan om totalt ca 300 m² erbjudande sjöutsikt med panoramavyer i västerläge, kvalitativa och påkostade materialval samt en mycket hög standard med god driftsekonomi från bergvärme.
Välkommen till Mårdvägen 5, en unik chans att förvärva ett äkta drömboende på populära och familjevänliga Solberget. 
Välkomna!

Robert Gustafsson, ansvarig mäklare

 

BESKRIVNING

Villan är ett kvalitetshus från Trivselhus uppfört i träelement i två våningsplan på murad källar-/suterrängvåning med gjutet valv som uppförts på gjuten, isolerad betongplatta.
Fasaderna är klädda med träpanel och yttertaket med tegel, med undantag av del av taket som är klätt med falsad plåt.

Den totala våningsytan är hela 294 m², genomgående planerat och uppfört i ett klassiskt modernt utförande.

Entréplanet är utfört i två etage, där det övre etaget inrymmer välkomnande entréhall med full takhöjd upp till det övre våningsplanet, komplett badrum, sovrum med rymlig klädkammare samt kapprum med anslutande slussrum till bekvämt varmgarage. I det nedre etaget ansluter en mycket rymlig och ljus social yta med kök, vardagsrum och matplats i öppen planlösning med fantastisk panoramavy med sjöutsikt mot Mariehamn genom stora golvtilltakfönster . 

Från den öppna planlösningen nås två rymliga, soliga balkonger erbjudande samma fina utsikt, en i det sydvästra hörnet och en i det nordvästra vilken dessutom är under tak.

Det övre våningsplanet inrymmer allrum, tv-rum/sovrum som genomgångsrum till ytterligare sovrum med egen klädkammare, rymligt arbetsrum/kontor samt badrum med dusch. Den större delen av det övre våningsplanet har en mycket god takhöjd med brutna tak.

Suterrängplanet erbjuder även det ett stort allrum/hobbyrum med trädgårdsentré, teknikrum, praktisk tvättstuga samt stor relaxavdelning med dusch, bastu, separat toalett och förberedd plats för badkar.

Från samtliga fönster mot väster i alla våningsplan erbjuds fantastisk sjöutsikt. I den öppna planlösningen är de stora fönsterpartierna försedda med temperaturskyddande plisségardiner från Ålands Persienn Ab. Sovrummens fönster är utrustade med mörkläggningsrullgardiner.

Ytskikten domineras av parkettgolv från Kährs och målade/tapetserade väggar i bostadsrummen, med undantag av allrummet i suterrängplanet vilka är klädda med liggande träspont. Badrummen i alla våningsplan är naturligtvis helkaklade med exklusiv inredning från Miller. I entréhall, köksdel och parti mellan relax och trädgårdsentré är golven klinkerlagda. 

Köket är ett kvalitetskök från Tibro, försett med rikligt med inredning och bra arbets– och avställningsyta. Köket är utrustat med vitvaror från Siemens utgörande fullhöjds kyl och frys, induktionshäll, varmluftsugn, mikrovågsugn, diskmaskin och fläkt (Fjärråskupan).

 

TEKNIK

Bostadshuset uppvärms genomgående i samtliga våningsplan med vattenburen golvvärme från bergvärmepump (IVT) ytterligare försedd med volymtank. 
Den årliga elförbrukningen har varit endast ca 12-13 000 kWh. 

Ventilationen utgör ett mekanisk frånluftssystem (IVT VBX) med återvinning av inomhusluften samt återladdning av energibrunnen. Tilluft sker genom ytterväggsventiler.

Huset är naturligtvis anslutet till det kommunala vatten- och avloppsledningsnätet och till Ålcoms fibernät.

Centraldammsugare och extra varmvattenberedare för installation av badkar finns även installerade. 

Runtom i huset finns rikligt med infällda spotlights, totalt 64 st. av vilka de i de övre våningsplanen utgörs av 12 volts halogen spotlights och i suterrängplanet av led spotlights.

Byggnadsfirma Christoffer Emretsson har uppfört bostadshuset. Grunden är uppförd av Ove Holmström och Niklas Karlsson (Dinix). Elektriker vid byggnationen var Janne Helen och VVS-arbetet är utfört av Johan Gripenberg. Grävningsarbeten för grunden är utförda av Magnus Söderlund och för tomtplaneringen Conny Svensson. Målning har utförts av Daniel Högman. Huset är ritat av arkitekt Tiina Holmberg och interiörens design är planerad av Johanna Wendelin-Dahlblom. 

 

EXTERIÖRT

På husets västra sida, i det lägre etaget, är tomten vårdad med vistelsevänlig gräsmatta passande för lek och aktivitet. Gården angränsar i väster även till avgränsande parkområde mellan kvarteren.
Den östra sidan, mot gatan, har asfalterad infart med parkeringsplatser, inbjudande markstenslagd entrégång samt gräsmattsparti med prydnadsbuskar och planteringar.
Rejäla stentrappor ansluter tomtens nivåskillnader. 

 

BESIKTNING

Werpro Ab har utfört överlåtelsebesiktning av bostadshuset och Investigo Ab har utfört energideklaration.
Protokollen erhålls på begäran av mäklaren.

 

LÄGE

Fastigheten är belägen ca 4 km från centrala Mariehamn. Barnen från Solberget ges möjlighet att gå i skola i Strandnäs, ca 3 km från fastigheten. 
Nyligen har ny gång och cykelväg anslutits från Lemlandsvägen till Solberget och härigenom kortas promenad och cykelväg till staden och skolan. 
I Kalmarnäs, i nära anslutning till Solberget, finns närmsta daghem (ca 700 meter). 

Nedanför Solberget finns även en egen strand som är en fin plats för avkoppling, där finns omklädningsrum med separat utedass, stockbord mm. 
Önskas större strand är det bara en kort tur till Nabben som ligger på andra sidan kommungränsen i Mariehamn, med långgrund sandstrand, beachvolleyplan mm. 

Det stadsnära läget ger också nära tillträde till många arbetsplatser men också till köpcentret Maxinge och dess kringliggande matvarubutiker ca 4,5 km från fastigheten.

 

ÖVRIGT

Fastigheten uppfyller kraven för personer som saknar åländsk hembygdsrätt men har flyttat eller avser flytta till Åland.

Fakta

Kommun: Jomala
Fastighetsbeteckning: Sydhanget RNr. 8:3 i Westerkalmare by, Jomala kommun (170-431-8-3)
Legotomt: Nej, ägotomt
Planesituation: Detaljplanerat bostadsområde
Tomtareal: 1 258 m²
Våningsyta: Ca 294 m² totalt
Byggnadsår: 2008
Byggnadsmaterial: Träelement (Trivselhus)
Grund: Murad sluttningsvåning på gjuten, isolerad betongplatta
Fasad-/takmaterial: Träpanel/tegel och plåt
Värmesystem: Bergvärme
VA-system: Anslutet till det kommunala vatten– och avloppsledningsnätet.
Energibesiktigat: Ja, energiklass B
Besiktning: Werpro Ab
Bilplats: Varmgarage
Bastu: Ja
Adress: Mårdvägen 5, 22140 Mariehamn
Gravationer: Fastigheten överlåts fri från gravationer.
Tillträde: Senast 6 veckor från köpslut.
Visning: Visningar enligt överenskommelse med mäklaren.
Kostnader: Köpare svarar för kostnader för köpebrev (250 €), det offentliga köpvittnets bestyrkande av köpebrevet (120 €), lagfartens utverkande samt för överlåtelseskatt om 4 % av köpesumman. OBS! Köpare som är mellan 18-39 år och köper sin första bostad (minst hälften) är befriade från överlåtelseskatt.
Utgångspris: 545 000 €

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!