Bostadshus på Solberget i Jomala

Modernt och väldisponerat, tillika praktiskt  egnahemshus på trivsam hörntomt mot orörda grönområden och återvändsgränd på populära Solberget.

Bostadshuset är uppfört 2012 i träelement från Elementbyggen på gjuten, isolerad betongplatta. Fasaderna är klädda med liggande träpanel och yttertaket är utfört som ett falsat plåttak. 

Våningsytan är ca 152,5 m² och inrymmer entréhall, kök och vardagsrum i integrerad planlösning, tre sovrum, två badrum varav ett med bastu, hall, förråd, klädvård/groventré samt teknikrum i anslutning till carport.

Huset erbjuder ett välplanerat boende med köket och vardagsrummet i rymlig, öppen planlösning med fri takhöjd och generöst ljusinsläpp från stora fönsterpartier mot tre väderstreck. Från rummet nås stor altan i västerläge med eftermiddags– och kvällssol. Del av uteplatsen är belägen under tak.

Kök och vardagsrumsdel är belägen i egen vinkeldel av huset vilket skapar en mer avskild och ostörd tillvaro mot sovrummen i husets östra del. Samtliga tre sovrum har även egna klädkammare.

Köket har vit, blank inredning från Ikea med vitvaror i rostfritt utförande bestående av induktionshäll, diskmaskin (integrerad i inredningen), fläkt, ergonomiskt placerad ugn och mikrovågsugn samt kyl och frys med ismaskin (kallvatten och is). Vitvarorna är från Ikea med undantag av kyl och frys vilka är av märket Bosch. Centralt placerad finns också praktisk köksö med förvaring och eluttag.

De två badrummen är naturligtvis helkaklade. Det mindre badrummet är placerat i nära anslutning till kök och vardagsrum och är utrustat med duschhörna med svängbara duschdörrar, wc, spegel och kommod med nedsänkt handfat. 
Det större badrummet är mer privat placerat och försett med separat duschplats, bubbelbadkar, bastu, wc, spegel och kommod med nedsänkt handfat.  I anslutning till hallen utanför badrummet finns ostörd altan i öster– och norrläge mot grönområden.

Klädvården/groventrén har gott om inredning och avställningsyta. Här finns tvättmaskin, torktumlare och ho samt bra avhängningsmöjligheter. Från groventrén nås ansluten carport med teknikrum, i vilket bergvärmepump och ventilationsväxlare är placerade. I teknikrummet finns även plats för viss förvaring. 

Med undantag av våtutrymmen och entré vilka har klinkergolv är samtliga golv lagda med ljusa, laserade Tarkettgolv. Innerväggar och –tak utgör med undantag av fondvägg i varje rum målade gipsytor.

Bostadshuset är genomgående i gott skick. Välkomna till ett mycket trivsamt boende.

 

TEKNIK

Bostadshuset uppvärms med vattenburen golvvärme från bergvärme. Huset har ett mekaniskt till– och frånlufts ventilationssystem med värmeåtervinning. 
Den månatliga elkostnaden inklusive värme och hushållsel har varit ca 120 €/månad i medeltal.

Huset är anslutet till det kommunala vatten– och avloppsledningsnätet och fiber finns anslutet från Ålcom. 

Även centraldammsugare och vattenfelsbrytare (Leakomatic) finns installerade.

I alla rum förutom i sovrummen finns infällda, dimmerbara spotlights. 

 

EXTERIÖRT

Tomten har ett upphöjt läge mot stora, oexploaterade grönområden i norr och öster, mot vilka tomten hålls i vårdat naturtillstånd med barkade sluttningar. I väster, mot gatan finns gräsmatta och plattlagd infart, carport och entrégång. I söder angränsar bebyggd bostadsfastighet som avgränsas med Tuijahäck. Byggnadsrätt för garage eller ekonomibyggnad finns kvar på tomten.

 

LÄGE

Tomten är belägen ca 5 km från centrala Mariehamn. Barnen från Solberget ges nu även möjlighet att gå i skola i Strandnäs, ca 3 km från fastigheten.
Nyligen har ny gång och cykelväg anslutits från Lemlandsvägen till Solberget och härigenom kortas promenad och cykelväg till staden (4 km) och skolan (ca 2 km) avsevärt . I nära anslutning till Solberget, i Kalmarnäs ca 1,5 km från fastigheten finns närmsta daghem. 

Nedanför Solberget finns även en egen strand som är en fin plats för avkoppling. Där finns omklädningsrum med separat utedass, stockbord mm. Stranden färdigställdes i maj 2010 och överläts därefter till Jomala kommun som nu handhar skötseln.
Önskas större strand är det bara en kort vandring (ca 1,5 km) till Nabben som ligger på andra sidan kommungränsen i Mariehamn, med långgrund sandstrand, beachvolley mm. 

Det stadsnära läget ger såklart nära tillträde till många arbetsplatser men också till köpcentret Maxinge och dess kringliggande matvarubutiker som är belägna ca 5 km från fastigheten.

 

BESIKTNING

Investigo Åland Ab har utfört konditionsgranskning samt energicertifikat av bostadshuset.  Protokollen erhålls på begäran av mäklaren.

Fakta

Kommun: Jomala
Fastighetsbeteckning: Kv 30 Tomt 2 RNr. 8:69 i Westerkalmare by, Jomala kommun (170-431-8-69)
Legotomt: Nej, ägotomt
Planesituation: Detaljplanerat bostadsområde
Tomtareal: 1 140 m²
Våningsyta: Ca 152,5 m²
Byggnadsår: 2012
Byggnadsmaterial: Träelement
Grund: Gjuten, isolerad betongplatta på mark.
Fasad-/takmaterial: Träpanel/falsad plåt
Värmesystem: Bergvärme
VA-system: Anslutet till det kommunala vatten– och avloppsledningsnätet.
Energibesiktigat: Energiklass C.
Bilplats: Carport (ansluten till huset)
Bastu: Ja
Adress: Solbergsvägen 41, 22140 Mariehamn
Gravationer: Överlåts fri från gravationer.
Tillträde: Inom 3 veckor från köpslut.
Visning: Enligt överenskommelse.
Kostnader: Köpare svarar för kostnader för köpebrev (250 €), det offentliga köpvittnets bestyrkande av köpebrevet (120 €), lagfartens utverkande samt för överlåtelseskatt om 4 % av köpesumman. Köpare som är 18-39 år och som köper sin första bostad (minst ½) är befriade från att erlägga överlåtelseskatt.
Utgångspris: 348 000 €

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!