Bostadshus på Nåtö, Lemland

Unik möjlighet att köpa villa på egen strandtomt i söderläge med fantastisk trädgård, sandstrand, brygga, gästhus, bastu, garage och vistelsevänligt växthus.

Nu erbjuds en unik möjlighet att förvärva ett modernt bostadshus på egen strandtomt i söderläge och en trädgård med fina förutsättningar att återskapa en fantastisk utemiljö. Utöver detta erbjuds dessutom egen sandstrand, brygga, gästhus, separat bastu, garage och gemytligt växthus med vattenfall.

Bostadshuset är ett träelementhus typ Hjältevadshus som uppförts 2005 i 1¾ plan på torpargrund. Fasaderna är klädda med träpanel och yttertaket är lagt med tegelpannor.

Bostadsytan uppgår till ca 169 m² och inrymmer i markplan entréhall, kök, matplats, vardagsrum/allrum, sovrum, badrum samt klädvård/groventré. 
Vindsvåningen inrymmer allrum, två sovrum samt förråd och badrum.
Utvändigt ansluter från matplats och sovrum stor altan i söderläge mot stranden. 
Från det stora sovrummet på vindsvåningen ansluter balkong i österläge, även den med fin sjöutsikt.

Kök och matplats är placerade i en öppen och ljus planlösning mot söder erbjudande en stor sällskapsyta. Köket har gott om inredning från Ballingslöv och praktiska arbetsytor på bänkskivor av massiv ek. Köket är utrustat med vitvaror från Siemens utgörande kyl, frys, ugn och mikrovågsugn i ergonomisk höjd, keramikhäll, fläkt och diskmaskin. Diskmaskinen är förnyad för ca två år sedan, i övrigt är vitvarorna från byggtiden. 

Från kök och anslutande matplats erbjuds gott ljus från generösa fönsterpartier med sjöutsikt mot söder, från utrymmet nås även den stora altanen som delvis skyddas av markis.
Vidare ansluter matplatsen till vardagsrummet som försetts med trivsam, täljstensklädd vedkamin från Contura. 

Badrummet i entréplanet har ytskikt klädda med våtrumsmatta och –tapet. Badrummet är försett med wc, duschkabin samt handfat i kommod med spegelskåp. 

I klädvården/groventrén finns torkskåp, anlsutning för tvättmaskin, inredning med ho samt frånluftsvärmepumpen (Nibe) som förnyats ca 2017.
Under vindstrappan erbjuds praktiskt förrådsutrymme.

Det övre våningsplanets stora sovrum är enligt ursprungsritning två separata sovrum vilket med fördel kan delas i det fall tre separata sovrum önskas på samma våningsplan. 
Samtliga rum i vindsvåningen med undantag av badrum och förråd har full takhöjd upp till nock med fint ljusinsläpp från takfönster/takkupor.
Det mindre sovrummet har heltäckningsmatta på golvet, som är lös lagd på parkettgolv.
Vindsvåningens badrum är helkaklat och försett med handfat i kommod med spegelskåp, wc, badkar samt duschplats med kabin. Även badrummet har trevligt ljusinsläpp från såväl fönster som takkupa/takfönster.

De invändiga ytskikten domineras i bostadsrummen med tapetserade väggar, trestaviga parkettgolv och skivade/panelklädda innertak.

 

TEKNIK

Bostadshuset uppvärms med vattenburen värme från frånluftsvärmepump till golvvärmeslingor i det nedre våningsplanet och till väggplacerade radiatorer i det övre. 
Tilluft sker genom ytterväggsventiler.
Bostadshuset är anslutet till det kommunala vattenledningsnätet (Ålands vatten) och avloppet leds till trekammarbrunn. Borrbrunn för bevattning finns även på tomten (brunnens kompressors skick är okänd).
Leakomatic vattenfelsbrytare finns installerad. Centraldammsugarsystem finns även installerat, dammsugarenheten bör repareras/förnyas.
Huset är dessutom försett med larmsystem.

 

ÖVRIGA BYGGNADER

Garaget är bekvämt beläget invid groventrén med överlappande yttertak och trädäck.
Garaget inrymmer plats för bil med access genom fjärrstyrd lyftport, carport med gjutet golv samt praktiskt förråd/snickarbod med gårdsutsikt.
På tomten finns också fristående bastubyggnad i halvstock inrymmande bastu med vedspis samt omklädningsrum/gästrum. I anslutning till bastubyggnaden finns stor kvällsaltan med väderskyddande spaljé och fönsterpartier samt spotlightbelyst terrassdäck. 
Ytterligare gäststuga på plintar, vilken är isolerad och elansluten finns också uppförd i trädgården.
Dessutom finns mycket vistelsevänligt växthus med äldre, charmiga fönster med murad vägg försett med vattenfall och markstenslagt golv, passande såväl som traditionellt växthus eller som trivsam sällskapsyta.
Vid stranden finns brygga, med visst reparationsbehov efter fjolårsisen. Invid finns även äldre sjöbod/lider.

 

EXTERIÖRT

Tomten är lummig och mycket vackert vårdad med rikliga planteringar, markstenläggningar, odlingsland, prydnadsbuskar och träd.
Under senaste säsong har huset varit obebott under vilken trädgårdskaraktären inte kunnat bibehållas/vårdas. För köpares intresse finns trädgårdskaraktären väl dokumenterad och fakta samt foton erhålls på begäran av mäklaren.
Vid stranden finns badvänligt sandstrandsparti med underliggande markduk. Tillandningen är inlöst. 
Stranden erbjuder ett skyddat läge med nära avstånd till populära och smidiga farleder.

 

ÖVRIGT

Werpro Ab har utfört överlåtelsebesiktning av bostadshuset och Investigo Ab har utfört energideklaration.
Protokollen erhålls på begäran av mäklaren.

 

LÄGE

Fastigheten är belägen ca 1,35 km från Järsövägen och ca 8 km från centrala Mariehamn. Till närmsta daghem på Järsö är det ca 5,5 km och till skolor och butik i Västernäs, Mariehamn ca 6,5 km.

Fakta

Kommun: Lemland
Fastighetsbeteckning: Söderbacka Rnr. 1:35 i Nåtö by, Lemlands kommun (417-413-1-35)
Planesituation: Glesbebyggelseområde utan byggnadsplan
Tomtareal: 2 980 m²
Våningsyta: Ca 169 m² (boyta enl. ritning)
Byggnadsår: 2005
Byggnadsmaterial: Träelement (Hjältevadshus)
Grund: Krypgrund
Fasad-/takmaterial: Trä/Tegel
Värmesystem: Vattenburen värme från frånluftsvärmepump (2017)
VA-system: Kommunalt vatten, avlopp till trekammarbrunn
Energibesiktigat: Energiklass D.
Adress: Lastklubbsvägen 136, 22160 Mariehamn
Båtplats: Egen brygga
Samfällda områden: Finns inte.
Gravationer: Fastigheten överlåts fri från gravationer.
Tillträde: Omgående efter köpslut.
Visning: Visningar enligt överenskommelse med mäklaren.
Kostnader: Köpare svarar för kostnader för köpebrev (250 €), det offentliga köpvittnets bestyrkande av köpebrevet (120 €), lagfartens utverkande samt för överlåtelseskatt om 4 % av köpesumman. OBS! Köpare som är mellan 18-39 år och köper sin första bostad (minst hälften) är befriade från överlåtelseskatt.
Utgångspris: 475 000 €

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!