Bostadshus i Österbacka, Mariehamn

Objektet har stängt

Praktiskt bostadshus från 2009 i gott skick med privat tomt i söderläge mot grönområde i populära bostadsområdet Österbacka i norra Mariehamn. Nära läge till arbetsplatser, köpcentrum och matbutiker.

Bostadshuset är uppfört som ett lösvirkeshus (Kastelli) i 1 3/4 plan på gjuten, isolerad platta 2008-09. Fasaderna är klädda med träpanel och yttertaket med tegel.

Den totala våningsytan uppgår till totalt ca 144 m². Det nedre våningsplanet inrymmer entréhall, vardagsrum och kök i öppen planlösning, toalett, klädvård/groventré, duschrum och bastu samt teknikrum.
Det övre våningsplanet inrymmer trapphall, tre sovrum samt toalett.

Köket är ett Puustellikök med vitvaror i rostfritt utförande utgörande kyl, frys, varmluftsugn, keramikhäll, diskmaskin, mikrovågsugn och fläkt. Utöver mikrovågsugnen som förnyats under 2017 är vitvarorna sedan byggtiden.

Den öppna planlösningen med kök, matplats och vardagsrum är välplanerad med insynsskyddad köksö med spis, ugn och tyst fläkt med extern motor (på yttertaket), för att skapa en mer trivsam och samtidigt social funktion i rummet.
Den öppna planlösningen har rikligt med fönster mot innergården och ansluter till uteplats i söderläge. Centralt placerad i rummet finns också en Contura vedkamin.

Klädvården/groventrén är rymlig och med gott om avställningsyta och inredning från Puustelli. Den är utrustad med tvättmaskin och ho.
Klädvården ansluter till dusch– och bastu. Duschutrymmet har dubbla takduschar. Bastun har klinkergolv och väggar klädda med granpanel, den är försedd med elspis samt fiberoptisk belysning.

I entrén finns skjutdörrsgarderober och förråd i utrymme under vindstrappan.

De invändiga ytskikten utgörs i bostadsrummen av målade väggar med fondtapet och golv lagda med tvåstavig ekparkett. I hall och klädvård/groventré är golven lagda med klinker. Toaletter och duschrum är helkaklade.

De tre sovrummen finns på det övre våningsplanet och är mellan ca 12,1 m² till 13,5 m². Master sovrummet har egen klädkammare samt vädringsbalkong.

Fjärrvärmeväxlare och ventilationsaggregat finns i teknikrummet som nås från utsidan.

Bostadshuset är genomgående i gott skick utan väsentliga anmärkningar

 

Fakta

Kommun: Mariehamn
Fastighetsbeteckning: Legorätten underlydande tomt 4 i kvarter 7 i stadsdelen Österbacka i Mariehamn (478-33-7-4-L1).
Legotomt: Legotomt om 783 m²,
Legoavgift: Legoavgiften är 1 214,89 euro/år och tomtens friköpspris är 26 190 euro. Legotiden upphör 2058.
Planesituation: Detaljplanerat bostadsområde
Våningsyta: Totalt ca 143 m² (bostadsyta ca 126 m²).
Byggnadsår: 2009
Byggnadsmaterial: Lösvirke (Kastelli).
Grund: Gjuten, isolerad betongplatta
Fasad-/takmaterial: Träpanel/tegeltak
Värmesystem: Vattenburen golvvärme från fjärrvärme.
VA-system: Anslutet till Mariehamns stads vatten– och avloppsnät
Adress: Årsringen 28, 22100 Mariehamn
Gravationer: Överlåts fri från gravationer.
Tillträde: Omgående efter köpslut
Kostnader: Köpare svarar för kostnader för köpebrev (250 €), transport och inskrivning av legorätt samt för överlåtelseskatt om 4 % av köpesumman. OBS! Köpare som är mellan 18-39 år och köper sin första bostad (minst hälften) är befriade från överlåtelseskatt.
Utgångspris: 295 000 €

Karta

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!