Bostadshus och stall i Storby, Eckerö

1½ plans bostadshus från 1953 med stallbyggnad uppförd 2013 på tomt om 5 623 m² med bra access.

BOSTADSHUSET

Bostadshuset är uppfört i 1½ plan på fullständig källarvåning ca 1953. Det är uppfört i stock upp till väggbandet och därovan i plank. Källaren är murad med delvis betongbjälklag, delvis träbjälklag.

Fasaderna är klädda med fibercementskivor på första våningen och vindsvåningen är klädd med träpanel. Yttertaket är lagt med tegel.

Entrévåningen inrymmer entré-/trapphall med badrum, kök med anslutande mindre klädvård, vardagsrum samt två sovrum. Vindsvåningen inrymmer ett äldre sovrum samt ett stort i huvudsak oinrett vindsutrymme.

Källarvåningen inrymmer pannrum, snickarhörna, äldre bykstuga samt praktiska förrådsutrymmen.

Sedan nuvarande ägare förvärvade fastigheten 2011 har bl.a. ytskiktrenoveringar utförts, badrummet har renoverats (2011), två luft-luftvärmepumpar installerats och olje-/vedpannan förnyats (2013) samt så har flertalet fönster förnyats.

 

TEKNIK

Bostadshuset värms med vattenburen värme från olja/ved kombipanna (2013) som kompletteras med två luft-luftvärmepumpar, en i bostadsvåningen och en i källaren. Dessutom finns vedspis i köket och öppen spis i vardagsrummet. I det äldre sovrummet på vinden finns också Porin-Matti kamin (skick okänt).

Kommunalt vatten från Ålands vatten och avloppet leds till trekammarbrunn (okänd ålder).

 

STALLET

Stallet är uppfört som en träelementkonstruktion på gjuten platta med träfasader och plåttak. Väggar och tak är isolerade.

Stallet har fin takhöjd och är inrett med två stycken 9 m² Myrby kvalitetsboxar med underhållsfria plastplank. Spolplats finns i stallgången med både varmt och kallt vatten.

Sadelkammaren är ca. 10 m², brandisolerad och inrymmer diskbänk med kallt och varmt vatten. Förberedd plats för kylskåp finns under diskbänken. Ovan diskbänk finns ett överskåp samt stallets egen varmvattenberedare som rymmer 50 liter.

Stallet kan enkelt konverteras till exempelvis garage.

 

TOMTOMRÅDET

Tomtområdet är vårdat med gräsmattor, odlingslådor, växthus och hundgård framför huset som insynsskyddas mot bakgårdet/stallsområdet av plank. På fastigheten har det funnits två mindre hagar.

Fastigheten har bra access med nära läge till huvudvägen mellan Eckerö och Mariehamn och ca 1,5 km till centrala Storby med skola och daghem.
I den absoluta närheten finns även fotbollsplan.

Inom behagliga avstånd finns även golfbana, familjepark, sporthall, stränder, viltsafari, restauranger, flera turistanläggningar, Berghamns färjhamn mm.

Mycket goda bussförbindelser till Mariehamn.

Fastigheten består av två skiften varav det ena utgör ett ca 650 m² remsa på andra sidan Skagvägen.

 

ÖVRIGT

Johannes Wikblom/Besiktningshuset Ab har överlåtelse-, fukt– och energibesiktat huset och protokollen fås på begäran av fastighetsmäklaren.

 

Fakta

Kommun: Eckerö
Fastighetsbeteckning: Tallbacka RNr. 2:23 i Storby by, Eckerö kommun (Beteckning: 43-406-2-23).
Tomtareal: 5 623 m²
Byggnadsår: 1953
Byggnadsmaterial: Trä
Grund: Källarvåning
Fasad-/takmaterial: Fibercement och trä/Tegel
Värmesystem: Ved/olja + 2 st. luft-luftvärmepumpar + vedspis i köket.
VA-system: Kommunalt vatten och avlopp till äldre trekammarbrunn.
Energibesiktigat: Energiklass G.
Adress: Skagvägen 14, 22270 ECKERÖ
Samfällda områden: Finns ej.
Gravationer: Överlåts fri från gravationer.
Tillträde: 15 augusti 2017
Kostnader: Köparen svarar för kostnaderna för köpebrevets upprättande (250 euro), det offentliga köpvittnets arvode (120 euro), sökande av lagfart samt för överlåtelseskattens erläggande (4 % av köpesumman).
Utgångspris: 138 000€

Karta

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!