Bostadshus i Lövö, Vårdö

Bekväm och familjär enplansvilla om ca 150 m² från 1991 på ljus och öppen tomt om 5 440 m² med fristående garage och skolnära läge.

Bostadshuset är ett träelementhus typ Myresjöhus, uppfört i ett plan på gjuten platta ca 1991. Fasaderna är klädda med träpanel och yttertaket är klätt med tegel. Den totala våningsytan uppgår till ca 148,5 m² av vilka ca 132,5 m² utgör bostadsyta. 

Bostadshuset inrymmer entréhall, wc, tre sovrum (9,5 m² - 13,5 m²), vardagsrum, allrum, kök, badrum med bastu, hall, klädkammare samt klädvård/groventré. I anslutning till köket finns stor altan i västerläge.

Invändigt har under senare tid kosmetiska renoveringar utförts i gästtoalett och i sovrummen med målade väggar och nylagda klicklaminatgolv. I köket har vitvaror förnyats och väggytan mellan bänk och överskåp har kaklats om.

Köket är utrustat med keramikhäll, ugn, mikrovågsugn, fläkt, kyl och frys. Spishäll, mikro och frys är från byggtiden, övriga vitvaror har förnyats.
Köket erbjuder plats för matbord och det ansluter även till allrum/matplats med kakelugn och gott ljusinsläpp från burspråk. Från köket nås även altan i västerläge.

Badrummet är i original utförande där den förväntade tekniska livslängden börjar uppnås. Det är inrett med duschhörna, handfat i inredning, wc, bidéblandare samt eluppvärmd bastu. Badrummet har kaklade väggar och våtrumsmatta på golvet. 
I bastun har under senare år panelen målats om och ny bastulave satts in. Bastuspisen är ca tio år gammal.

I groventrén/klädvården finns gott om avställningsyta med tvättho och anslutningar för tvättmaskin samt rening av inkommande vatten. I utrymmet finns också elpannan (avskärmat) placerad.

 

TEKNIK

Bostadshuset uppvärms med vattenburen värme från Jämä elpanna, kakelugn och luft-luftvärmepump.
Nuvarande ägare har använt elpannan för uppvärmning av badrum, klädvård (vilka har golvvärme) samt till uppvärmning av bruksvattnet. Övriga utrymmen har väggfasta radiatorer och har av ägaren uppvärmts med kakelugnen samt med luft-luftvärmepumpen.
Som komplement finns mekanisk till- och frånluftsventilation med värmeåtervinning. Den ungefärliga elförbrukningen under senare tid har varit ca 11 000 kWh/år.

Fastigheten erhåller vatten från egen borrbrunn och avloppet leds till trekammarbrunn med efterföljande infiltrering i markbädd. Fastighetsägarna har 2018 förberett för inkoppling till det kommunala vatten- och avloppsledningsnätet. 

På fastigheten vid vägen har kommunen kommunalteknisk utrustning placerad.

Rörsystem för centraldammsugare finns installerat, men saknar i dagsläget fungerande dammsugare. Leakomatic vattenfelsbrytare finns installerad.

 

EXTERIÖRT

Fastigheten har ett ljust och öppet läge med nära access till kommunal väg. Trädgårdsytorna är i huvudsak vårdade med gräsmattor, häckar, bärbuskar och fruktträd samt trädgårdsland. Servitutsberättigad väg leder genom fastigheten till jord- och skogsbruksfastighet väster om.

 

GARAGE

Garaget är uppfört i lösvirke på gjuten platta och är delvis isolerat (i väggarna). Ytterväggarna är klädda med träpanel som nyligen målats. Yttertaket är klätt med plåt.
Garaget är ca 40 m² och inrymmer plats för en bil genom lyftport samt förvarings-/arbetsutrymme med snickarbänk. El finns draget till byggnaden. 

 

ÖVRIGT

Besiktningshuset Ab/Johannes Wikblom har utfört överlåtelse– och fuktbesiknitng samt energideklaration av bostadshuset. Protokollen erhålls på begäran av mäklaren.

 

LÄGE

Fastigheten är belägen ca 3 km från butik, ca 1,5 km från skola, ca 9,5 km från Töftö färjfäste och ca 40 km från Mariehamn. 

Fakta

Kommun: Vårdö
Fastighetsbeteckning: Näset RNr. 2:53 i Lövö by, Vårdö kommun (941-408-2-53)
Tomtareal: 5 440 m²
Våningsyta: Totalt ca 148,5 m² (bostadsyta ca 132,5 m²)
Byggnadsår: 1991
Byggnadsmaterial: Träelement (Myresjöhus)
Grund: Gjuten
Fasad-/takmaterial: Träpanel/tegelpannor
Värmesystem: Elpanna + luft-luftvärmepump + kakelugn
VA-system: Egen borrbrunn och avlopp till trekammarsystem
Energibesiktigat: Energiklass E.
Besiktning: Besiktningshuset Ab/Johannes Wikblom
Adress: Lövövägen 190, 22550 Vårdö
Samfällda områden: Finns inte.
Gravationer: Fastigheten överlåts fri från gravationer.
Tillträde: Inom 2 månader från köpslut.
Visning: Enligt överenskommelse.
Kostnader: Köpare svarar för kostnader för köpebrev (250 €), det offentliga köpvittnets bestyrkande av köpebrevet (120 €), lagfartens utverkande samt för överlåtelseskatt om 4 % av köpesumman. OBS! Köpare som är mellan 18-39 år och köper sin första bostad (minst hälften) är befriade från överlåtelseskatt.
Utgångspris: 147 000 €

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!