Bostadshus i Grundsunda, Vårdö

Välkommen till fantastiska Bokulla, ett unikt och genuint skärgårdsboende på vacker strandfastighet i ostört västerläge.

Fastigheten är en 11 260 m² stor strandtomt erbjudande såväl vackra vyer över Grundsunda fjärden samt vårdade och trivsamma trädgårdsmiljöer i etage med uteplatser och rikliga planteringar. 

Fastigheten utgör ett traditionellt skärgårdsboende från 1930-talet vilket nuvarande ägare sedan 2010 moderniserat med funktionella utbyggnader och nybyggnationer utgörande uterum med gästrum, strandbastu med relax och dubbelgarage.
Välkommen till ett drömställe och samlingsplats för den stora familjen eller flera generationer.

 

BOSTADSHUSET

Boningshuset är uppfört i 1½ plan i stående stock upp till väggbandet och därovan i lösvirke ca 1937. Det är uppfört på hög, rejäl granitstenfot. Fasaderna är klädda med ribbad träpanel och yttertaket är lagt med tegel. 
Fastigheten förvärvades av nuvarande ägare 2010, vilka 2011-2012 låtit uppföra utbyggnad av huset. Utbyggnaden är uppförd i ett plan i lösvirke på gjuten, isolerad betongplatta med enhetliga fasader och yttertak lagt med klickfals.
Byggnadsytan (beräknat enligt yttermått) utgör totalt ca 104 m², varav ca 76 m² utgör den ursprungliga delen inrymmande farstu, storstuga, sovrum och kök och resterande ca 28 m² utgör utbyggnaden inrymmande en utvidgning av kök samt nytt badrum. Vindsvåningen inrymmer ytterligare sovrum.
Ca 2012 har såväl utbyggnad samt renovering av äldre delen slutförts i ett mycket fint utförande med nya invändiga ytskikt, ny el och nya fönster.
Bostadshuset uppvärms med direktverkande el till radiatorer och till golvvärmeslingor i badrummet. Som komplement finns luft-luftvärmepump i köket samt olika eldstäder. 
Vatten erhålls från Bocknäs vatten och avloppet leds till eget minireningsverk. Leakomatic vattenfelsbrytare finns installerad.
Bostadshuset har ett högt och fint läge med vacker utsikt mot vattnet och över omgivande trädgård och tomtområde.
Bostadshuset är genomgående i gott och mycket välvårdat skick.

 

UTSIKTEN

Under 2013 färdigställdes nytt uterum med anslutande skyddstak samt ovanpåliggande gästrum. Byggnaden har ett högt läge bekvämt beläget invid bostadshuset.
Våningsytan är ca 39 m² och inrymmer i det nedre planet en stor och öppen umgängesyta med kökspentry. Från utrymmet erhålls generöst ljusinsläpp med vacker sjöutsikt från stora fönsterpartier mot väster.
Utvändigt ansluter klinkerklädd terrass under glastak. 
Det övre våningsplanet nås med trappa från utsidan. Våningsplanet inrymmer ett gästrum om ca 15 m² med fantastisk vy över fjärden.
Byggnaden är isolerad i väggar och tak. Uppvärmning sker genom direktverkande el till radiatorer i gästrummet. I det nedre planets saknas värmekälla. Vatten och avlopp finns inte anslutet till byggnaden.

 

BASTU/RELAX

2013 färdigställdes även övernattningshus/relax med separat bastuavdelning och toalett vid stranden. 
Byggnadsytan är ca 32 m² och inrymmer dels separat övernattningsrum/relax och dels bastuavdelning med vedeldad bastu samt dusch– och omklädningsrum. Med egen entré finns även toalett.
Utvändigt löper stora altaner runt byggnaden. Från såväl bastu som övernattningsdel erbjuds fin utsikt över fjärden.
Plintgrunden är täckt/klädd med trallvirke och här i finns även isolerat pumprum för  vatten och avlopp till och från byggnaden.
I lägre etage finns även altan med utedusch.
Övernattningsdelen/relax har skivade väggar och innergolv lagda med vackra nåtade golv. Uppvärmning av utrymmet sker med elradiatorer. Dusch och omklädningsrum har eluppvärmda klinkergolv.
Byggnaden har genomgående en mycket god standard.

 

LILLA BOKULLA

Lilla Bokulla utgör en äldre gäststuga som sannolikt uppförts under 1980-talet. Byggnaden är ca 30 m² och inrymmer tre rum, vilka samtliga är kosmetiskt renoverade av nuvarande ägare. El finns anslutet till byggnaden. 
I anslutning till byggnaden finns praktiskt cykel-/trädgårdsförråd.

 

GARAGE

Garaget är färdigställt 2012. Det är uppfört i lösvirke på gjuten, isolerad betongplatta.
Garaget är ca 52 m² och inrymmer plats för två bilar samt ett varmt målfärgsförråd. Garaget har klinkergolv samt skivade innerväggar (gul filmfaner).
El inkl. starkström finns anslutet till byggnaden, vilken är isolerad men ouppvärmd.

 

ÖVRIGA BYGGNADER

På fastigheten har även den äldre lider– och förrådsbyggnaden kosmetiskt renoverats i enhetligt utförande. Byggnaden inrymmer tre delar vilka utgör TC, trädgårdsförråd samt stort och praktiskt vedförråd. El finns anslutet till byggnaden.
Dessutom finns även murad stenkällare med gjutet golv vackert anpassat i gårdsmiljön.

 

TOMT/TRÄDGÅRD

Tomten är av kuperad karaktär där bostadshus, uterum och äldre förrådsbyggnad är beläget på högre parti med fri utsikt mot vattnet över övriga byggnader placerade i lägre nivå. 
Runt bostadsbyggnaden har rikligt med vackra planteringar och blomster från den ursprungliga ägaren bevarats i bergsfickor invid vilka flera trivsamma viloplatser finns. Från nivån nås genom rejäl granittrappa det lägre etaget och infarten med garage och anslutningsväg till bastun och stranden. Här finns även flertalet odlingslådor med olika bärbuskar samt mindre gräsmattspartier. Släta bergspartier har tagits fram och putsats rena. 
I ytterligare lägre etage invid bastubyggnaden finns större gräsmattsparti som angränsar direkt till  hamnbassäng. 
Hamnbassängen är muddrad med bryggor på vardera sida om bassängen.
Från infarten till fastigheten leder bra och dränerad bilväg genom tomten fram till bastun och stranden, invid vilken även boulebana finns anlagd.
Tillandningarna för fastigheten är inlösta 2008. Andelar i samfällda finns ej.

 

ÖVRIG INFORMATION

Ytterligare information och dokumentation om objektet erhålls av mäklaren vid personlig begäran.

Fakta

Kommun: Vårdö
Fastighetsbeteckning: Bokulla RNr 1:12 i Grundsunda by, Vårdö kommun (941-404-1-12)
Planesituation: Glesbebyggelse område utan byggnadsplan
Tomtareal: 11 260 m² (1,126 hektar)
Våningsyta: Ca 104 m² (yttermått)
Byggnadsår: Ca 1937/2012
Byggnadsmaterial: Stock/lösvirke
Grund: Stenfot/gjuten platta
Fasad-/takmaterial: Panelklädda väggar/Tak klätt med tegel/plåt (klickfals)
Värmesystem: El + luft-luftvärmepump + vedspisar
VA-system: Bocknäs vatten/Minireningsverk typ Vehoputs 5
Energibesiktigat: Nej
Besiktning: Nej
Bilplats: Ja, dubbelgarage
Bastu: Ja, strandbastu med relax
Samfällda områden: Finns ej
Gravationer: Finns ej
Tillträde: 2 månader efter köpslut
Visning: Enskilda visningar enligt överenskommelse med mäklaren
Kostnader: Köpare svarar för kostnader för köpebrev (250 €), det offentliga köpvittnets bestyrkande av köpebrevet (120 €), lagfartens utverkande samt för överlåtelseskatt om 4 % av köpesumman. Köpare som är 18-39 år och som köper sin första bostad (minst ½) är befriade från att erlägga överlåtelseskatt (upp till 10 000 m²).
Utgångspris: 450 000 €

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!