Bostadshus i Frebbenby, Hammarland

Fastighet bestående av två skiften varav det ena är bebyggt med äldre bostadshus och gäststuga och det andra är bebyggt med ekonomibyggnader. Skiftena säljs separat.

BESKRIVNING

Fastigheten Mathildedal består av två skiften varav det ena är bebyggt med bostadshus och gäststuga från tidigt 1900-tal/sent 1800-tal och det andra skiftet är bebyggt med ekonomibyggnader i form av ladugård, lider och vedbod.  Skiftena säljs initialt var för sig. Till skiftet med ekonomibygggnaderna medföljer fastigheten Mathildedal I om ca 220 m2.

 

BOSTADSHUSET

Skiftet på den västra sidan av vägen är ca 4 300 m2 finns ett bostadshus i 1 ½ plan uppfört någon gång i början av 1900-talet. Bostadshuset är uppfört i stock, delvis på stenfot och delvis på murad källargrund. Fasaderna är klädda i träpanel och taket är ett plåttak. I huset finns även en tillbyggd del från 1970-talet.

Invändigt består huset i den första våningen av hall, wc/badrum, allrum, sovrum samt kök. På ovanvåningen finns 2 sovrum samt 2 förrådsutrymmen. I allrummet finns öppen eldstad och i samtliga sovrum finns kakelugn. Huruvida alla dessa fungerar eller inte är oklart.

Köket är utrustat med elspis, kyl/frys, diskmaskin samt kakelugn. I köket finns gott om avställningsytor och plats för matbord.

Källarvåningen har begränsad takhöjd och används främst som förvaring. Här finns också varmvattenberedaren.

 

TEKNIK

Såväl bostadshuset som gäststugan är anslutna till det kommunala vatten– och avloppsledningsnätet.

Bägge byggnader värms upp genom elvärme till radiatorer och kompletteras med hjälp av vedeldning i spisarna.

Ventilationen sker genom självdrag.

 

GÄSTSTUGA

På detta skifte finns även en gäststuga som troligtvis är uppförd under slutet av 1800-talet. Gäststugan står på stenfot och är även den byggd i stock. Väggarna är klädda med träpanel och taket är av plåt. Invändigt finns i första våningen hall, wc/badrum, allrum och kök. Från köket nås ovanvåningen i vilken det finns ett mindre sällskapsrum samt ett sovrum. I allrummet finns en kakelugn och i övrigt är gäststugan eluppvärmd.

Gäststugan och bostadshuset är bägge att betrakta som helrenoverings-/rivningsobjekt.

 

ÖVRIGT

Bostadshuset överlåts i befintligt skick. Köpare erhåller allt lösöre som finns på fastigheten och bekostar även bortforsling av sådant som inte önskas.

 

Fakta

Kommun: Hammarland
Fastighetsbeteckning: Mathildedal lägenhet RNo 1:5, Frebbenby, Hammarland (76-409-1-5) och Mathildedal I lägenhet RNo 1:24, Frebbenby, Hammarland (76-409-1-24).
Planesituation: Glesbebyggelseområde utan plan
Tomtareal: 6 100 m2 + 200 m2 = 6 300 m2
Våningsyta: Gamla delen ca 6m x 8m Nya delen ca 5m x 7m (yttermått)
Byggnadsår: Bostadshus troligtvis från tidigt 1900-tal. Gäststugan troligtvis från sent 1800-tal
Byggnadsmaterial: Stock
Grund: Delvis stenfot, delvis murad källare
Fasad-/takmaterial: Träpanel/korrugerad plåt
Värmesystem: Elvärme till radiatorer kompletterat med vedeldning i spisarna
VA-system: Kommunalt vatten och avlopp
Samfällda områden: Ingen andel
Gravationer: Överlåts fritt från gravationer
Tillträde: Enligt överenskommelse
Visning: Enligt överenskommelse
Kostnader: Köpare svarar för kostnader för köpebrevets upprättande (250 €), det offentliga köpevittnets arvode (120 €), lagfartens utverkande samt för erläggande av överlåtelseskatt (4 % av köpesumman). ANM. Köpare som är mellan 18-39 år och som köper sin första bostad (minst ½) är befriade från skyldigheten att erlägga överlåtelseskatt.
Utgångspris: 65 000 €/15 000 €

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!