Bostadshus i Björnhuvud, Eckerö

Bostadshus från 2006/2010 på strandtomt om 1,36 ha i västerläge med vackra havsvyer från högt läge. Vistelsevänliga utemiljöer, badvänlig strand och garage.

Modernt Kastellihus uppfört 2006 och utbyggt 2010 på högt belägen strandtomt  om hela 13 630 m² i västerläge, erbjudande fantastiska vyer mot Ålands hav. Trivsamma, bergbundna trädgårdsområden med trädgårdsland och växthus vid huset som via trappa ansluter badvänligt strandområde.  Goda ekonomibyggnader utgörande dubbelgarage med snickarbod, gäststuga samt förråd.

 

BOSTADSHUSET

Bostadshuset är uppfört i lösvirke (Kastelli) i ett plan på gjuten platta 2006. 2010 har enhetlig tillbyggnad utförts. Fasaderna är klädda med träpanel och yttertaket med filt.
Den totala våningsytan uppgår till ca 145 m² och inrymmer entréhall med anslutande förråd, vardagsrum och kök i öppen planlösning, sovrum, hall, toalett, badrum och bastu samt tillbyggnaden med nuvarande master sovrum med stor klädkammare.
Utvändigt finns altan i västerläge som nås genom flertalet utgångar. Från altanen leder trappa upp till loftrum/förråd.

Huset är placerat med ett högt läge på berget och erbjuder ett soligt västerläge med mycket fin havsutsikt över angränsande holmar och näs mot Ålands hav.
I den öppna planlösning erbjuds fri takhöjd med generöst ljusinsläpp från stora fönsterpartier, flertalet med havsutsikt. Fönstren  mot söder och väster är försedda med solskyddande rullgardiner. Mot väster finns också större markis.
Centralt i vardagsrummet finns också trivsam täljstensspis.  

Köket är förnyat 2015 med inredning från Ikea med stenbänkskivor från Stenhuggeri Saarinen och Åkerblom. Vitvarorna utgör ugn och mikrovågsugn i ergonomisk höjd, diskmaskin, keramikhäll samt integrerad kyl/ frys.
I köksdelen finns även praktisk köksö med förvaring, även den med stenbänkskiva.

Badrummet är helkaklat och försett med duschplats och bastu med elspis. Del av badrummet fungerar som klädvård med inredning, tvättho samt tvättmaskin och torktumlare. 
Separat helkaklad toalett med wc samt handfat i kommod.

Med undantag av den tillbyggda delen som har golv lagda med ekparkett är innergolven lagda med klinker. Väggarna är målade/tapetserade.

 

TEKNIK

Bostadshuset uppvärms med vattenburen golvvärme från frånluftsvärmepump. Värmepumpen är förnyad 2018. Som komplement finns täljstensspis i allrummet.
Huset är anslutet till det kommunala vattenledningsnätet via tillsammans med grannarna gemensamt pumphus. Avloppet leds till ett Isodrän slamavskiljarsystem med infiltrering.
Ventilationen utgörs av mekanisk frånluft samt tilluft genom ytterväggsventiler.

 

EXTERIÖRT

Tomten är i huvudsak i vårdat naturtillstånd med bergspartier med undantag av infart och entrégångar som är gruslagda med markstensgångar.
I anslutning till huset finns trädgårdsland och planteringar samt rymligt växthus. Hela trädgårdsområdet uppe vid huset erbjuder fin havsutsikt i söder-/västerläge.

Längs berget löper trappa ner till strandområdet. Skogsväg leder även ner till strandområdet, nuvarande karaktär lämplig för exempelvis fyrhjuling.
Vid stranden finns badvänlig strand samt trädäck och sjöbod.

 

ÖVRIGA BYGGNADER

Garaget är ca 60 m² och uppfört i lösvirke på gjuten platta. Garaget inrymmer plats för två bilar samt förrådsplats och snickarbod. Till garaget erhålls access genom fjärrstyrda portar. El finns anslutet till byggnaden. Snickarboden är isolerad, byggnaden är ouppvärmd och i övrigt oisolerad.

I anslutning till garaget finns snedtak/carport för trädgårdsmaskiner och/eller redskap.

På tomten finns även vedförråd samt äldre 60-tals fritidsbostad i nöjaktigt skick.

 

ÖVRIGT

Investigo Åland Ab har utfört konditionsgranskning samt energideklaration av bostadshuset. Protokollen erhålls på begäran av mäklaren.

 

LÄGE

Fastigheten är belägen ca 28 km från Mariehamns stadsgräns, ca 12 km från färjhamnen i Berghamn, ca 9 km från lanthandel i Frebbenby, ca 11 km från centrala Storby med skolområde, kommunal service, butik och restauranger. 
Endast ca 500 meter från fastigheten finns trevliga Björnhofvda Gård med restaurang och övernattning.

Fakta

Kommun: Eckerö
Fastighetsbeteckning: Fagersten RNr. 1:40 i Björnhuvud by, Eckerö kommun (43-401-1-40)
Planesituation: Glesbebyggelseområde utan byggnadsplanering
Tomtareal: 13 630 m² (1,363 hektar)
Våningsyta: Totalt ca 145 m² (bostadsyta ca 127 m²)
Byggnadsår: 2006 (tillbyggt 2010)
Byggnadsmaterial: Lösvirke (Kastelli)
Grund: Gjuten, isolerad betongplatta
Fasad-/takmaterial: Träpanel/filt
Värmesystem: Frånluftsvärmepump samt täljstensspis (el i tillbyggnad)
VA-system: Kommunalt vatten, avlopp till enskilt avlopp (Isodrän)
Energibesiktigat: Ja, energiklass E, (energiklassen är baserad på 2018 års förbrukning med äldre värmepump, jan-mars 2019 har halverad förbrukning)
Uteplats: Ja, altan i väster/söderläge
Bilplats: Garage
Bastu: Ja
Adress: Fjärdvägen 74, 22270 Eckerö
Samfällda områden: Ja, andelar i samfällt vattenområde.
Gravationer: Fastigheten överlåts fri från gravationer.
Tillträde: Inom 1 månad från köpslut.
Visning: Visningar enligt överenskommelse med mäklaren
Kostnader: Köpare svarar för kostnader för köpebrev (250 €), det offentliga köpvittnets bestyrkande av köpebrevet (120 €), lagfartens utverkande samt för överlåtelseskatt om 4 % av köpesumman. OBS! Köpare som är mellan 18-39 år och köper sin första bostad (minst hälften) är befriade från överlåtelseskatt (upp till 10 000 m²).
Utgångspris: 327 000 €

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!