Bostadshus i Bengtsböle, Lemland

Välhållet och bekvämt bostadshus i ett plan och stilrent utförande med avskilt läge i mindre bostadskvarter.

BESKRIVNING

 

Bostadshuset är uppfört 2015 i lösvirke på isolerad gjuten platta på grusbädd och har tak av betongpannor samt fasad av liggande målad träpanel.

Huset är bekvämt utfört i ett plan med asfalterad uppfart och stenlagd yta fram till den stora och vistelsevänliga altanen i söder- och västerläge.

Bostadsytan om ca 137 m² är fördelad på tre sovrum och ett disponibelt rum så som till exempel bibliotek eller extra sovrum, kök öppet mot vardagsrum, toalett, hall, badrum med bastu, grovkök samt två klädkammare.

Golvet är genomgående av ekparkett undantaget entré, kök, och grovkök där man har klinkerlagt golv. Väggarna är av vitmålad vävtapet och innertak av vitmålad gips.

Från entrén, var man har plats för avhängning och klädförvar, kommer man in i det ljusa och öppna vardagsrummet med stora fönsterpartier mot den egna gården. Med en halv vägg som avskiljare har man öppet mot kök vilket sammantaget ger ett stort och sammanhängande socialt utrymme.

Köket är utrustat med keramikhäll, takhängd köksfläkt, micro, kylskåp, frys, ugn och diskmaskin, samtliga i rostfritt utförande. Köket har även gott om överskåp och avställningsytor.

I nära anslutning till entrén finns en toalett vilken är inredd med handfat i inredning, spegelskåp och toalett.

Av de två mindre sovrummen har man i det ena garderober med överskåp och i det andra en rymlig klädkammare. I det tredje och större sovrummet har man en hel garderobsvägg.

Badrummet är helkaklat i ljusa färger och ansluter direkt till bastun i träpanelsutförande. Badrummet är inrett med toalett, handfat i inredning, spegelskåp, handdukstork och duschvägg.

Grovköket är inrett med gott om ljus skåpinredning, arbetsbänk, diskho och tvättmaskin. Här finns även en ytterdörr för praktiskt tillträde till bakgården.

I vardagsrummet har man förberett för en centralt placerad eldstad.

Genom separat ytterdörr kommer man till teknikrummet vid husets nordvästra hörn.

 

GARAGE

 

På tomten finns ett fristående varmgarage för en bil med fjärrstyrd garageport. Här finns även gott om förvarsutrymme och plats för arbetsbänk.

I anslutning till garaget finns en carport på stenlagd yta.

 

TEKNIK

 

Bostadshuset uppvärms med vattenburen golvvärme från luft/vattenvärmepump. Huset har ett mekaniskt till– och frånlufts ventilationssystem med värmeåtervinning vilket ger en bra driftsekonomi.

Huset är anslutet till det kommunala vatten– och avloppsledningsnätet och har vattenfelsbrytare (Leakomatic) installerat.

 

EXTERIÖRT

 

Tomten har ett avskilt läge i ett mindre bostadskvarter just utanför Söderby i centrala Lemland. Mot söder och öster angränsar tomten till ett större skogsparti erbjudandes både bär och svamp såväl som egna ostörda promenadstråk.

Vid husets södra och västra sida har man vistelsevänliga altaner som byggdes ut 2017 och ett insynsskydd mot gatan i väster uppfördes.

Den planerade delen av tomten är till största delen plan. Vid fastighetens södra sida är det en lätt sluttning där gräsmatta övergår till bevarad skogsmark med blåbärsris. I övrigt har man gräsmattor runt hus och garage, undantaget uppfarten vilken är anlagd med asfalt och vid entré och carport har man stenlagda ytor.

I norr angränsar tomten mot bebyggd bostadstomt med avgränsande häck.

 

LÄGE

 

Tomten är belägen ca 15 min med bil från centrala Mariehamn och har promenadavstånd till både skola, dagis, butik, minilivs, restaurang och sportanläggningar.

Barnvänlig badstrand med hopptorn finns knappt fyra km bort.

 

BESIKTNING

 

Investigo Åland Ab har utfört konditionsgranskning samt energicertifikat av bostadshuset.
Protokollen erhålls på begäran av mäklaren.

Fakta

Kommun: Lemland
Fastighetsbeteckning: 417-401-1-25
Planesituation: Detaljplanerat bostadsområde
Tomtareal: 1 840 m²
Våningsyta: 156 m²
Byggnadsår: 2015
Byggnadsmaterial: Trä
Grund: Gjuten isolerad platta
Fasad-/takmaterial: Träpanel/betongpannor
Värmesystem: Luft/vattenvärmepump till vattenburen golvvärme
VA-system: Kommunalt
Energibesiktigat: Energiklass C
Besiktning: Sebastian Nygård/Investigo Ab
Adress: Smedjegränd 5, 22610 Lemland
Gravationer: Överlåts fritt från gravationer.
Tillträde: Omgående efter köpslut
Visning: Enligt överenskommelse
Kostnader: Köpare svarar för kostnader för köpebrev (250 €), det offentliga köpvittnets bestyrkande av köpebrevet (120 €), lagfartens utverkande samt för överlåtelseskatt om 4 % av köpesumman. Köpare som är 18-39 år och som köper sin första bostad (minst ½) är befriade från att erlägga överlåtelseskatt.
Utgångspris: 298 000 €

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!