Bostadshus, Ålandsvägen 91/Torggatan 63, Mariehamn

Stängningsdatum: 2019-08-22

Bostadshus i 1½ plan med källare från 1952 (tillbyggt 1971) med centralt läge i Mariehamn. Vackert omskötta trädgårdsytor och separat gästlägenhet med egen ingång.

BOSTADSHUSET
 

Bostadshuset är uppfört 1952 i 1½ plan på källarvåning och är i övrigt byggt i träkonstruktioner. Fasaden är delvis rappad och delvis klädd i tegel och taket är försett med tegelpannor. Den uppvärmda nettoytan är ca 126 m2.

Invändigt finns i det första bostadsplanet hall/entré, kök med matplats, allrum och matsal, gästtoalett samt ett sovrum.

Köket är utrustat med elspis, hel kyl och hel frys, skafferi samt en avskärmande inredningsmodul mellan köket och matplatsen.

Gästtoaletten i entrén är utrustad med wc och lavoar.

Golven är i allrummet, hallen och sovrummet försedda med parkett medan det i köket och gästtoaletten finns plastmatta.

Det övre våningsplanet inrymmer 2 sovrum, wc/duschrum samt gott om förvaringsutrymmen i taksluttningarna. Det större sovrummet har egen utgång till balkong mot söder och tillförses solljus under större delen av dagen.

Toaletten har plastmatta och våtrumstapet och här finns wc, dusch och lavoar med underskåp.

Källarvåningen nås genom trappa från entrén i den första bostadsvåningen och disponeras av tvättrum/bastu med dusch, 2 svalförråd, teknikrum samt garage med dubbla portar (plats för en personbil).

Vidare finns till källarvåningen en separat entré med förvaringsutrymme för exempelvis trädgårdsartiklar.

Bostadshuset har genomgått en del renoveringar under senare tid. Bland annat har en del av fönstren förnyats under 2000-talet och under senare år har även en del av vattenrören förnyats, I övrigt föreligger vissa renoverings-/moderniseringsbehov.

 

GÄSTLÄGENHETEN
 

Med separat ingång från Ålandsvägen men i anslutning till bostadshuset finns en lägenhet om ca 60 m2 vilken disponeras av entré, kök, vardagsrum, wc/badrum samt två sovrum. 

Lägenheten är renoverad under senare tid med bland annat ett helkaklat badrum inrymmande bland annat duschkabin, lavoar med skåpinredning, wc samt anslutningar för tvättmaskin.

 

TOMTOMRÅDET
 

Fastigheten är totalt 748 m2 stor och är planerad med asfalterad infart invid garageportarna, stenlagd gång till huvudentrén samt en stor anlagd gräsmatta ställvis utsmyckad med planteringar och träd.

Med planterad häck som insyns– och vindskydd finns en mindre uteplats som i dagsläget fungerar som matplats.

Hela trädgården är ingärdad med planterad häck.

 

ÖVRIGT
 

Överlåtelsebesiktning är utförd av Investigo Åland Ab/Sebastian Nygård. Utfärdat protokoll tillhandahålls på begäran av mäklaren.

 

 

 

Fakta

Kommun: Mariehamn
Fastighetsbeteckning: Tomt 8, kvarter 14 i statsdelen Sveden i Mariehamn (478-8-14-8)
Planesituation: Detaljplanerat bostadsområde
Tomtareal: 748 m²
Storlek: Ca 186 m² (Uppvärmd nettoyta inkl. tillbyggnad)
Byggnadsår: 1952 (tillbyggt 1971)
Byggnadsmaterial: Trästomme
Grund: Källargrund
Fasad-/takmaterial: Puts- och tegelfasad/Tegel- och plåttak
Värmesystem: Fjärrvärme
VA-system: Anslutet till Mariehamns stads vatten- och avloppsnät.
Besiktning: Investigo Åland Ab Oy/Sebastian Nygård
Adress: Ålandsvägen 91/Torggatan 63, 22100 Mariehamn
Gravationer: Fastigheten överlåts fri från gravationer
Tillträde: Enligt överenskommelse
Visning: Enligt överenskommelse
Kostnader: Köpare svarar för kostnader för köpebrev (250 €), det offentliga köpvittnets bestyrkande av köpebrevet (120 €), lagfartens utverkande samt för överlåtelseskatt om 4 % av köpesumman. OBS! Köpare som är mellan 18-39 år och köper sin första bostad (minst hälften) är befriade från överlåtelseskatt.
Utgångspris: 215.000 €

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!