Bostadsaktiehus vid Slottssundet i Sund

Fantastiskt sommarhus eller året runt boende vid golfbanan i Kastelholm. Bostaden är ca 80 m² och ligger vid en privat strand med bygga i Slottssundet. Huset är uppfört 2006 och har flera fina uteplatser och ett eget garage.

BESKRIVNING

Välkommen till detta härliga fritidshus vid Slottsundet i Sund. Här bor du sjönära i vacker natur, intill den omtyckta 36-håls golfbanan vid Ålands Golfklubb, ca 25 km från Mariehamn.

Huset är ett av åtta kedjehus i Bostads Ab Slottstundet II i Sund. I och med att huset ingår i ett mindre bostadsaktiebolag möjliggör det för dig som saknar åländsk hembygdsrätt att även du får köpa huset.

Utöver huset tillhör även ett privat varmbonat garage med fjärrstyrd port. På den gemensamma stora gräsmattan framför husen finns en vedeldadbastu och vid strandkanten finns två bryggor. En badbrygga med badstege och en båtbrygga med segelbåtdjup, där du som aktieägare har rätt att ha din båt.
 

BOSTADSHUSET

Huset är uppfört 2006 i träelement på pålad grund med sadeltak i plåt. Ytterväggarna är klädda med träpanel målad i järnvitriol och gavlarna är putsade. Huset är uppfört i 1 1/2-plan med en boyta om ca 80 m². Vid entrén till huset finns ett isolerat förråd och en uteplats med utsikt mot golfbanan och snart det andra hålets green på den nya Slottsbanan (tidigare hål sexs green).

Entrévåningen inrymmer de sociala ytorna med rymligt och välutrustat kök som är öppet mot vardagsrummet. Här finns dubbeldörrar till den härliga inglasade terrassen med utsikt mot vattnet. I samma våning finns även ett sovrum med garderober och ett badrum med dusch, wc, handfat och tvättmaskin.

På andra våningen finns ett mysigt allrum, ett sovrum och en toalett. Allrummet har två charmiga sovalkover och en balkong mot nordväst. Sovrummet är rymligt och har delvis snedtak och en balkong mot söder med utsikt mot vattnet. Här finns även en dörr till ett vindsförråd. Innertaket på andra våningen är öppet upp till nock, vilket ger en rustik och luftig känsla.
 

TEKNIK

Huset värms upp via direktverkande el till väggfasta radiatorer och golvvärme i badrum. I vardagsrummet finns en öppen spis som både bidrar till en högre mysfaktor och lägre värmekostnader. 

Huset är anslutet till kommunalt vatten– och avloppsledningsnät.

Datanätverk finns indraget.
 

ÅLANDS GOLFKLUBB

Åland ligger närmare Stockholm än många ofta tänker på. Färjor går flera gånger per dag både från Grisslehamn och Kapellskär, strax utanför Norrtälje, vilka tar dig till Åland på bara två timmar.

Ålands Golfklubb startades 1983 och har två 18-hålsbanor, Slottsbanan och Kungsbanan, samt en korthålsbana Prinsessan. Golfanläggningen ligger på ett naturskönt område på en udde mellan två havsvikar i Kastelholm på nordöstra Åland, dryga 25 minuters körtid från Mariehamn.

Golfanläggningen är mycket omtyckt och har både 2015 och 2017 vunnit pris för bästa golfbanan i Finland. Hjärtat i anläggningen är klubbhuset. Här finns reception,  fräscha omklädningsrum, duschar och bastu samt en mycket välsorterad golfshop. I grannhuset hittar du restaurang där du med ditt golfsällskap kan inta en välsmakande lunch eller middag. Här finns även en drivingrange och ett övningsområde med övningsgreener för puttning och en green där man kan träna både inspel och bunkerslag.

Under säsongen 2019 är Slottsbanan stängd för banrenovering och banan planeras nyöppna i maj 2020. Den nya banan är ritad av banarkitekten Philip Spogárds som satsat mycket på att lyfta fram närheten till vatten och utsikten mot Kastelholms slott i planeringen av den nya banan.

Anläggningen har ca 8 000 gäster varje år och klubben har 962 aktiva medlemmar.

Under vinterhalvåret brukar klubben anordna längdskidspår över golfbanorna.

Fakta

Kommun: Sund
Våningsyta: 80,6 m² enligt bolagsordningen
Antal rum: 4 rum & kök
Byggnadsår: 2006
Värmesystem: Direktverkande el till väggfasta radiatorer och golvvärme i badrum. I vardagsrummet finns en öppen spis.
VA-system: Kommunalt vatten- och avloppsledningsnät
Vederlag: 150 €/månad
Lägenhetsnummer: 5 B
Bostadsbolag: Bostads Ab Slottssundet II i Sund
Adress: Slottssundsvägen 5 B, 22 520 Sund
Båtplats: Ja
Tillträde: Enligt överenskommelse
Visning: Enligt överenskommelse
Kostnader: Köparen svarar för utgående överlåtelseskatt samt för kostnader för överlåtelsens registrering och upprättande av överlåtelseskattenota (250 €). Överlåtelseskatten utgår enligt 2 % av köpesumman vilken erläggs i samband med köpesummans betalning. Köpare som är mellan 18 och 40 år och som köper sin första egna bostad (minst 1/2) är befriad från att betala överlåtelseskatt.
Utgångspris: 310 000 €

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!