Bostads Ab Solsidan i Jomala

Byggnationen fortskrider av BAB Solsidan i Jomala, ett femvåningshus med aktielägenheter på med soligt västerläge och fantastisk sjöutsikt.

Nu erbjuds möjligheten att på en naturskön, lugn landsbygd erhålla ett boende med vackra vyer mot sjö, hav och Mariehamn badande i kvällssol. 
Där boendet i sig själv erbjuder bekvämlighet med hög, modern standard och dessutom till låga och miljövänliga boendekostnader. Lägg där till ett mycket bra läge nära arbetsplatser, butiker, skolor och daghem.

Med Solberget Ab som initiativtagare och Byggfirma Hans Mattson som byggentreprenör planeras nu ett flervåningshus i fem våningar inrymmande 18 bostadsaktielägenheter med planerad inflyttning hösten 2018.

Bostads Ab Solsidan i Jomala erbjuder ett boende med högt och soligt västerläge och vacker utsikt främst mot Mariehamn och dess östra småbåtshamn, men även horisonten över staden mot Ålands hav från de övre våningarna.

Lägenheterna är välplanerade, ljusa och moderna i storlekar 67,4 m², 99,1 m² och 124,1 m² med högt till tak gällande både avståndet mellan golv och tak samt vid val av inredning. Samtliga naturligtvis försedda med rymliga, inglasade balkonger med garanterad västerutsikt över Slemmern.

Nu har vi även för första gången möjligheten att erbjuda ett köp där er egen insats genom bolagslån är kraftigt reducerad. Där ni till ett lågt inköpspris kan köpa er egen nya bostad utan att offra friheten en aktielägenhet medför vid framtida försäljning, uthyrning etc. Om ni vill förstås, givetvis erbjuds även skuldfria priser med mycket låg månadskostnad.

Välkommen till Bostads Ab Solsidan i Jomala. Ett boende som faktiskt har det mesta att erbjuda.

 

LÄGENHETSBESKRIVNING

Lägenheterna får en mycket god rymd med ca 2,74 meter takhöjd i vardagsrum, kök och sovrum med stora fönsterpartier med fönsterbänkar av Ölandssten.

Väggar och tak målas i ljus kulör. Innergolven läggs med 14 mm mattlackad ek-parkett i alla rum förutom i badrummet som får eluppvärmda klinkergolv. Badrumsväggarna kaklas.

Köken utrustas med kvalitetsvitvaror från Siemens och lokalproducerad köks-inredning från Inred Ab i neutralt utförande med fingeravtrycksokänslig yta. 
Väggyta mellan bänk och överskåp kaklas. Vitvarorna utgörs av kyl/frys (dubbla kyl/frys i 3-4 r + k), induktionshäll, ung och mikrovågsugn i ergonomisk höjd, fläktkåpa samt diskmaskin som integreras i köksinredningen.

Badrummen förses med avskiljande glasduschvägg, spegel, handfat i inredning med förvaring samt tvättpelare med tvättmaskin och tumlare som standard.

Sovrum och entréhall förses med garderobsinredning med skjutdörrar och dessutom finns separat klädkammare/förråd i varje lägenhet.

Balkongerna blir inglasade med öppnings– och hopvikbara fönster samt räcke med ”streckade glas” för visst insynsskydd utan tappad utsikt. Balkonggolven utförs som en stålslipad betongyta.

Datanätverk installeras för en smidig användning av t.ex. IPTV, -telefoni och bredband. Fiber ansluts till lägenheterna.
För säkerhet och komfort finns porttelefon med kamera.

TILLVAL

Köpare som tecknat lägenhet i tidigt skede kan påverka sin egen lägenhets utseende och utrustning enligt tycke och smak. 
Observera att tillvalsproceduren inleds en kort tid efter byggnationen har inletts. Ändringar sker helt i samförstånd med säljaren och på den tid och på de villkor som säljaren presenterar.
Köparen svarar för samtliga merkostnader som uppstår för ändringar och tillval enligt separat överenskommelse mellan säljare och köpare.
Missa inte chansen att göra din lägenhet precis som du vill ha den.

 

VEDERLAG

Driftsvederlaget är kalkylerat till låga 2,00 €/m²/månad och det täcker samtliga kostnader som värme, skötsel, förvaltning etc. 
Det som tillkommer för köpare utöver driftsvederlaget är kostnader för el och vatten med individuell mätning i varje lägenhet, vilket innebär att man som köpare själv påverkar sina egna boendekostnader i längre utsträckning.
För de köpare som önskar köpa sin lägenhet med en betydligt lägre egen insats (med bolagslåneandel) tillkommer ett finansieringsvederlag om 9 €/m²/månad vilket innebär ett totalt månadsvederlag om 11 €/m²/månad.

 

TEKNIK

Uppvärmningen av lägenheterna kommer att ske genom vattenburen radiatorvärme från bergvärme. Badrummen utrustas självklart med golvvärme (el). 
Varje lägenhet utrustas dessutom med FTX-ventilationsaggregat (värmeåtervinning och filtrering av luften) för högsta möjliga komfort och ekonomi. 
Fönstren utförs med U-värden motsvarande passivhus och solceller installeras på taket för kompletterande elförsörjning.
Byggnaden uppförs i platsgjuten betong vilket bl.a. innebär ett tystare inomhus-klimat, där även lägenhetsavskiljande väggar samt badrumsväggar gjutes/muras. 
Huset är naturligtvis utrustad med hiss, handikappvänlig entrédörr samt rymlig aula med postfack.

 

ALLMÄNNA UTRYMMEN

I markplan finns utöver rymliga lägenhetsförråd även högklassisk bastuavdelning med relaxrum/samlingsrum utrustat med kökspentry och anslutande övernattningslägenhet för långväga besökare.
Gårdsmiljön planeras med vistelsevänliga grönytor. På tomten finns också lekplats och boulebana som sköts gemensamt av de tre bostadsbolagen på tomten/kvarteret.

 

BILPLATSER

Köpare kan om önskas köpa egen carport eller garageplats på bolagets parkering. Carport kostar 5 000 € och garage med fjärrstyrd port 10 000 €. 
Carport och garage försäljs som separata aktier, vilka har ett kalkylerat månadsvederlag om ca 5 €/månad.
Till bolagets bilplatser hör även onumrerade parkeringsrutor med fri parkering.

 

SÄKERHET

Till säkerhet för projektet har säljaren tecknat RS-avtal och i och med det erhåller köparen ett lagstadgat skydd genom hela byggnadsfasen.
Som en bilaga till RS-avtalet tecknas även en insolvensgarantiförsäkring (byggfelsförsäkring) med Ålands Ömsesidiga försäkringsbolag. Denna täcker konstruktionsfel i byggnaderna 10 år framåt från byggnadernas färdigställande vid händelse av stiftarens insolvens.

 

KÖP

Köpebrev upprättas omgående mellan parterna. Härefter är betalning av köpesumman bunden till projektets framskridande enligt fastställd ratplan. Ratplanen framgår av köpebrevet dock så att sista raten om 10 % av köpesumman erläggs då köparen fått tillträde till lokalen.

 

ÖVERLÅTELSESKATT

På köpet erläggs utöver köpesumman, en överlåtelseskatt om 2 % av den skuldfria köpesumman. Överlåtelseskatten erläggs inom två månader från att äganderätten till aktierna övergått på köparen. 
Köpare som är mellan 18-39 år och köper sin första bostad är befriade från att erlägga överlåtelseskatt.

Fakta

Kommun: Jomala
Antal rum: 2 rum & kök - 3 rum & kök
Storlek: 2 r+k 67,4 m² och 3 r+k 99,1 m²
Byggnadsår: 2017-2018
Byggnadsmaterial: Platsgjuten betong
Värmesystem: Bergvärme + separata FTX-aggregat + Solceller för kompletterande elförsörjning
Vederlag: Driftsvederlag kalkylerat till 2 €/m²
Våning: 1-5
Uteplats: Inglasade balkonger i västerläge
Hiss: Ja
Bilplats: Garage, carportar och onumrerade platser
Bastu: Ja, gemensam högklassisk bastuavdelning
Lägenhetsnummer: 1-18
Bolagslån: Möjlighet finns att köpa lägenhet med andel av bolagslåneandel
Bostadsbolag: Bostads Ab Solsidan i Jomala
Fastighetsskötsel: Vederlaget kalkylerat med professionell fastighetsskötsel
Disponent: Vederlaget kalkylerat med professionell förvaltning
Adress: Solbergsvägen 2A, 22140 MARIEHAMN
Typ: Nyproduktion av aktielägenheter
Tillträde: Tidigast december 2018
Kostnader: På köpet erläggs utöver köpesumman, en överlåtelseskatt om 2 % av den skuldfria köpesumman. Överlåtelseskatten erläggs inom två månader från att äganderätten till aktierna övergått på köparen. Köpare som är mellan 18-39 år och köper sin första bostad är befriade från att erlägga överlåtelseskatt.
Begärt pris:
Skuldfria priser mellan 232 000 € - 571 000 €, med låneandel priser mellan 72 102 € - 280 468 €

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!