Bostads Ab Solsidan i Jomala

BAB Solsidan i Jomala har färdigställts, aktielägenheter på med soligt västerläge och vacker sjöutsikt.

Nu erbjuds möjligheten att på en naturskön, lugn landsbygd erhålla ett boende med vackra vyer mot sjö, hav och Mariehamn badande i kvällssol. 
Där boendet i sig själv erbjuder bekvämlighet med hög, modern standard och dessutom till låga och miljövänliga boendekostnader. Lägg där till ett mycket bra läge nära arbetsplatser, butiker, skolor och daghem.

Med Solberget Ab som initiativtagare och Byggfirma Hans Mattson som byggentreprenör har nu ett flervåningshus i fem våningar inrymmande 18 bostadsaktielägenheter färdigställts för inflyttning.

Bostads Ab Solsidan i Jomala erbjuder ett boende med högt och soligt västerläge och vacker utsikt främst mot Mariehamn och dess östra småbåtshamn, men även horisonten över staden mot Ålands hav från de övre våningarna.

Lägenheterna är välplanerade, ljusa och moderna i storlekar 67,4 m², 99,1 m² och 124,1 m² med högt till tak gällande både avståndet mellan golv och tak samt vid val av inredning. Samtliga naturligtvis försedda med rymliga, inglasade balkonger med garanterad västerutsikt över Slemmern.

Nu har vi även för första gången möjligheten att erbjuda ett köp där er egen insats genom bolagslån är kraftigt reducerad. Där ni till ett lågt inköpspris kan köpa er egen nya bostad utan att offra friheten en aktielägenhet medför vid framtida försäljning, uthyrning etc. Om ni vill förstås, givetvis erbjuds även skuldfria priser med mycket låg månadskostnad.

Välkommen till Bostads Ab Solsidan i Jomala. Ett boende som faktiskt har det mesta att erbjuda.

 

LÄGENHETSBESKRIVNING

Lägenheterna har en mycket god rymd med ca 2,74 meter takhöjd i vardagsrum, kök och sovrum med stora fönsterpartier med fönsterbänkar av Ölandssten.

Väggar och tak är målade i ljus kulör. Innergolven läggs med 14 mm mattlackad ekparkett i alla rum förutom i badrummet som hareluppvärmda klinkergolv. Badrumsväggarna är kaklade.

Köken är utrustade med kvalitetsvitvaror från Siemens och lokalproducerad köks-inredning från Inred Ab i neutralt utförande med fingeravtrycksokänslig yta. 
Väggyta mellan bänk och överskåp är kaklade. Vitvarorna utgörs av kyl/frys (dubbla kyl/frys i 3-4 r + k), induktionshäll, ung och mikrovågsugn i ergonomisk höjd, fläktkåpa samt diskmaskin som integrerats i köksinredningen.

Badrummen är försedda med avskiljande glasduschvägg, spegel, handfat i inredning med förvaring samt tvättpelare med tvättmaskin och tumlare som standard.

Sovrum och entréhall är försedda med garderobsinredning med skjutdörrar och dessutom finns separat klädkammare/förråd i varje lägenhet.

Balkongerna är inglasade med öppnings– och hopvikbara fönster samt räcke med ”streckade glas” för visst insynsskydd utan tappad utsikt. Balkonggolven är utförda som en stålslipad betongyta.

Datanätverk är installerade för en smidig användning av t.ex. IPTV, -telefoni och bredband. Fiber finns anslutet till lägenheterna.
För säkerhet och komfort finns porttelefon med kamera.

 

VEDERLAG

Driftsvederlaget är kalkylerat till låga 2,00 €/m²/månad och det täcker samtliga kostnader som värme, skötsel, förvaltning etc. 
Det som tillkommer för köpare utöver driftsvederlaget är kostnader för el och vatten med individuell mätning i varje lägenhet, vilket innebär att man som köpare själv påverkar sina egna boendekostnader i längre utsträckning.
För de köpare som önskar köpa sin lägenhet med en betydligt lägre egen insats (med bolagslåneandel) tillkommer ett finansieringsvederlag om 9 €/m²/månad vilket innebär ett totalt månadsvederlag om 11 €/m²/månad.

 

TEKNIK

Uppvärmningen av lägenheterna sker genom vattenburen radiatorvärme från bergvärme. Badrummen är självklart utrustade med golvvärme (el). 
Varje lägenhet är dessutom utrustade med FTX-ventilationsaggregat (värmeåtervinning och filtrering av luften) för högsta möjliga komfort och ekonomi. 
Fönstren har goda U-värden och solceller har installerats på taket för kompletterande elförsörjning.
Byggnaden är uppförd i platsgjuten betong vilket bl.a. innebär ett tystare inomhusklimat, där även lägenhetsavskiljande väggar samt badrumsväggar gjutes/muras. 
Huset är naturligtvis utrustad med hiss, handikappvänlig entrédörr samt rymlig aula med postfack.

 

ALLMÄNNA UTRYMMEN

I markplan finns utöver rymliga lägenhetsförråd även högklassisk bastuavdelning med relaxrum/samlingsrum utrustat med kökspentry och anslutande övernattningslägenhet för långväga besökare.
Gårdsmiljön planeras med vistelsevänliga grönytor. På tomten finns också lekplats och boulebana som sköts gemensamt av de tre bostadsbolagen på tomten/kvarteret.

 

 

SÄKERHET

Till säkerhet för projektet har säljaren tecknat RS-avtal och i och med det erhåller köparen ett lagstadgat skydd genom hela byggnadsfasen.
Som en bilaga till RS-avtalet tecknas även en insolvensgarantiförsäkring (byggfelsförsäkring) med Ålands Ömsesidiga försäkringsbolag. Denna täcker konstruktionsfel i byggnaderna 10 år framåt från byggnadernas färdigställande vid händelse av stiftarens insolvens.

 

KÖP

Köpebrev upprättas omgående mellan parterna och tillträde sker omgående efter full betalning.

 

ÖVERLÅTELSESKATT

På köpet erläggs utöver köpesumman, en överlåtelseskatt om 2 % av den skuldfria köpesumman. Överlåtelseskatten erläggs inom två månader från att äganderätten till aktierna övergått på köparen. 
Köpare som är mellan 18-39 år och köper sin första bostad är befriade från att erlägga överlåtelseskatt.

Fakta

Kommun: Jomala
Antal rum: 2 rum & kök - 3 rum & kök
Storlek: 2 r+k 67,4 m² och 3 r+k 99,1 m²
Byggnadsår: 2018
Byggnadsmaterial: Platsgjuten betong
Värmesystem: Bergvärme + separata FTX-aggregat + Solceller för kompletterande elförsörjning
Vederlag: Driftsvederlag kalkylerat till 2 €/m²
Våning: 1-2
Uteplats: Inglasade balkonger i västerläge
Hiss: Ja
Bilplats: Carportar och onumrerade platser
Bastu: Ja, gemensam högklassisk bastuavdelning
Lägenhetsnummer: 1, 6, 8
Bolagslån: Möjlighet finns att köpa lägenhet med andel av bolagslåneandel
Bostadsbolag: Bostads Ab Solsidan i Jomala
Fastighetsskötsel: Vederlaget kalkylerat med professionell fastighetsskötsel
Disponent: Vederlaget kalkylerat med professionell förvaltning
Adress: Solbergsvägen 2A, 22140 MARIEHAMN
Typ: Nyproduktion av aktielägenheter
Tillträde: Omgående efter köpslut.
Kostnader: På köpet erläggs utöver köpesumman, en överlåtelseskatt om 2 % av den skuldfria köpesumman. Överlåtelseskatten erläggs inom två månader från att äganderätten till aktierna övergått på köparen. Köpare som är mellan 18-39 år och köper sin första bostad är befriade från att erlägga överlåtelseskatt.
Begärt pris:
Med låneandel från 72 102 € -104 996 € Skuldfria priser från 232 000 € - 337 000 €

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!