Bostads Ab MiraMare 2

Välkommen till Bostads Ab MiraMare 2; välkomna att reservera ett boende med hög standard och vacker utsikt.

Välkommen till Bostads Ab MiraMare 2

Vid Segelmakargatan på Lotsberget i Mariehamn har Fastighetsaktiebolaget Klintens Servicecenter med Ålands Bygg Ab som totalentreprenör i juni 2016 färdigställt byggnationen av det sista våningshuset i Bostads Ab MiraMare.

Projektet omfattar totalt 55 stycken bostadslägenheter fördelade i tre huskroppar om sex våningar vardera. Vid planeringen av projektet har målsättningen varit att en så stor andel av lägenheterna som möjligt erhåller sjöutsikt mot omkringliggande skärgård med dess livliga båt– och färjetrafik. Projektet är uppdelat i två bostadsbolag; BAB MiraMare 1 utgörande hus B och C samt BAB MiraMare 2 utgörande hus A. 

 

Välkommen till ett avkopplande läge med hög standard

Arkitekt och byggherre har vid planeringen av byggnaderna fokuserat på rena linjer, ljus färgsättning av fasaderna, underhållsfritt utförande och vattensäkra sadeltak.
Oberoende val av lägenhetsstorlek eller våningsplan erhåller köparen stora, vistelse-vänliga och inglasade balkonger med insynsskydd, öppna planlösningar med stora fönsterytor, fullt utrustade kvalitetskök samt praktiska badrum där vägghängda toaletter och dolda rördragningar är standard.

Utöver den synligt höga standarden är husen uppförda i välisolerad betongstomme och med fönster med isolerglas i  u-värde 1,1 för att erhålla ett lugnt och trivsamt boende. Samtidigt nås ett miljömässigt resultat med låg energiåtgång och där de boende genom enskilda vatten- och elmätare även ges möjlighet att påverka sina egna förbrukningar.

Invändigt är golven utförda som 3-stavsparkett med golvlister i ek, tapetserade väggar, köksinredning med MDF-luckor och helkaklade badrum med duschvägg och där tvättmaskin och torktumlare samt vägghängda toaletter är standard.

 

Boende och gårdsmiljö

Ett bekvämt boende har prioriterats vid planeringen och givetvis nås samtliga våningsplan med rymliga hissar och även markstrukturen beaktar rörelsehindrades möjlighet till ett bekvämt boende. Entrédörren utrustas med handikappöppning och tidsinställda ellås. 

Uppvärmning av fastigheten sker med fjärrvärme från Mariehamns Energi Ab:s fjärrvärmenät och bostads-lägenheterna värms med ett vattenburet system till 
radiatorer. Badrummen värms genom elektrisk golvvärme.

Samtliga lägenheter är anslutna till Mariehamns centralantenn men även fiberinternetanslutning dras till fastigheterna som möjliggör IP-telefoni och IP-tv. Köparen väljer genom eget abonnemang den tjänst som önskas. Lägenhetsägarna svarar för sina egna abonnemangskostnader.

Entréplanet utgörs av en möblerbar och välkomnande aula och här finns lägenheternas postboxar samt anslutande förråd för cyklar och barnvagnar placerade. I källarplanet inryms lägenheternas enskilda förråd samt teknikutrymmen.

I B-husets entréplan finns tvättstuga och en högklassisk bastuavdelning med anslutande relax- och motionsutrymme tillgängligt för de boende i bolagen. 

Gårdsmiljön är planerad med sittgrupper, buskar, prydnadsträd, lekplats och parkeringsytor. I övrigt hålls tomten i naturtillstånd.

Bilplatser vilka inryms i varmgarage kan separat köpas av lägenhetsköpare.

 

Vederlag

Driftsvederlaget är 3,10 €/m²/månad och inrymmer kostnader för uppvärmning, finansiering av andel av bolagets lån (hänför sig till friköp av tomten som gjorts 2016), fastighetsskötsel, bostadsbolagets förvaltning, kabel-tv och sopavgifter. 
Det som tillkommer för köpare utöver driftsvederlaget är kostnader för el och vatten, där individuell mätning sker i varje lägenhet, vilket innebär att man som köpare själv kan påverka sina egna boendekostnader i längre utsträckning.
Fastighetsskötsel och förvaltning sköts av professionella bolag.

 

Garage

De garageplatser som erbjuds till försäljning kan enbart ägas tillsammans med aktie som berättigar till besittning och användande av bostadslägenhet i BAB MiraMare bolagen. 
Priset för garageplats är 18 000 € och vederlaget har är 10 €/garageplats/månad.

 

Säkerhet

Säljaren har tecknat en insolvensgarantiförsäkring (byggfelsförsäkring) med Ålands Ömsesidiga försäkringsbolag. Denna täcker konstruktionsfel i byggnaderna 10 år framåt från byggnadernas färdigställande vid händelse av säljarens insolvens.

 

Tillträde och köp

Köpare kan omgående teckna köpebrev och då köpesumman erlagts övergår ägande- och besittningsrätt omgående på köparen.

 

Överlåtelseskatt

På köpet erlägger köparen, utöver köpesumman, en överlåtelseskatt utgörande 2 % av köpesumman.
Överlåtelseskatten erläggs inom två (2) månader från att äganderätten till aktierna övergått på köparen. Köpare som är mellan 18-39 år och köper sin första bostad är befriade från att erlägga överlåtelseskatt.

 

Försäljning

Mäklarhuset Åland Ab RFM
Pb 151, Skarpansvägen 29 B
22101 MARIEHAMN
Tel. 018-27660
E-post: info@maklarhuset.ax
Web: www.maklarhuset.ax

Ansvariga mäklare
Roger Karlsson    
Tel. 018-27618
E-post: roger.karlsson@maklarhuset.ax
Robert Gustafsson
Tel. 018-27617
E-post: robert.gustafsson@maklarhuset.ax

Ritningar, bofaktablad, bolagsordning, fastighetsbesittningsavtal etc. erhålls av Mäklarhuset.

 

Fakta

Kommun: Mariehamn
Antal rum: 2 rum & kök - 3 rum & kök
Storlek: 40 m² - 82 m²
Byggnadsår: 2016
Byggnadsmaterial: Betong
Värmesystem: Fjärrvärme
Vederlag: 3,10 €/m²/månad
Våning: 1-6
Uteplats: Alla lägenheter får stora inglasade balkonger.
Hiss: Ja
Bilplats: Ja, möjlighet att förvärva plats under biltak eller i varmgarage.
Bastu: Ja, gemensam bastuavdelning.
Bostadsbolag: Bostads Ab Miramare 2
Fastighetsskötsel: Servicefirma
Disponent: Mäklarhuset Åland Ab
Tillträde: Omgående efter köpslut
Visning: Enligt överenskommelse.
Begärt pris:
199 500 € - 377 200 €

Karta

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!