Affärslokal vid Ålandsvägen 34 i Mariehamn

Affärslokal om ca 54 m2 i Mariehamns centrum med stor och öppen verksamhetsyta samt separat kökspentry, wc och omklädningsrum.

AFFÄRSLOKALEN

Lokalen är ca 54 m2 stor och är bekvämt belägen i markplan i Mariehamns absoluta centrum. Lokalen är under senare tid renoverad med nya ytskikt och ger ett fräsch och välhållet intryck.

Invändigt disponeras lokalen till den största delen av öppen verksamhetsyta vilket  ger möjligheten till flera alternativa användningsändamål. Hit finns även rinnande vatten.

I anslutning till utrymmet finns kökspentry med elpis, kylskåp och plats för ett mindre matbord och härtill finns i anslutning till kökspentryt ett helkaklat wc.

Lokalen har en huvudentré mot Ålandsvägen avsedd för besökare samt en personalingång mot bakgården. Personalingången är placerad i anslutning till en nyligen uppförd, mindre omklädningsalkov.

Till affärslokalen hör egen, markerad parkeringsplats på bostadsbolagets innergård. För gemensamt nyttjande finns bastu och tvättstuga.

Affärslokalen har ett mycket attraktivt centrumläge med exponering mot Ålandsvägen.

Besiktningshuset Ab har den 18 januari 2019 utfärdat ett besiktningsprotokoll av byggnaden. Besiktningsprosotkoll, disponentintyg samt bilagor tillhandahålls på begäran.

 

BOSTADSBOLAGET

Bostads Ab Ålandsvägen 34 är ett bostadsaktiebolag bestående av totalt 8 lokaler fördelat på 5 bostadslägenheter och 3 affärslokaler.

Bolagsvederlaget uppgår till totalt 216 euro per månad och här tillkommer kostnad för vattenförbrukning (20 €/person/månad) samt avgifter för den egna elförbrukningen.

Vidare betalas ett kapitalvederlag om 47 €/månad vilket hänför sig till affärslokalens totala skuldandel om ca 2 327,33 € av bolagets lån. Om låneandelen betalas bort av köparen erläggs enbart 216 €/månad.

Avgift för tvättstuga och bastu faktureras enligt separat prislista.

Redogörelse för bolagets genomförda och kommande ändrings– och underhållsarbeten finns bilagt i prospektet.

 

 

Fakta

Kommun: Mariehamn
Antal rum: Affärslokal, kökspentry, wc samt omklädningsrum
Storlek: Ca 54 m²
Byggnadsår: 1990
Värmesystem: Fjärrvärme
Vederlag: 216 €/månad (4 €/m2/mån) + kapitalvederlag om 47,41 €/mån
Våning: Markplan
Lägenhetsnummer: 2
Bolagslån: Ca 2 327,33 € (per 15 augusti 2019). Lånet är bortbetalningsbart.
Bostadsbolag: Bostads Ab Ålandsvägen 34
Fastighetsskötsel: Fastighetsserviceföretag
Disponent: Mäklarhuset Åland Ab
Adress: Ålandsvägen 34 lgh 2
Typ: Affärslokal
Tillträde: Enligt överenskommelse
Visning: Enligt överenskommelse
Kostnader: Köparen svarar för kostnader för aktiernas registrering samt för utgående överlåtelseskatt om 2 % av köpesumman.
Utgångspris: 118 000 € (skuldfritt pris ca. 120 327,33 €)

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!