5 rum & kök vid Mariegatan 6 lgh 1 i centrala Mariehamn

Stängningsdatum: 2019-12-12

Representativ lägenhet om 110 m² bekvämt belägen på första våningen i detta gedigna lägenhetshus i hörnet Torggatan/Mariegatan i Mariehamn. Egen garageplats på gården tillhör.

BOSTADEN

Välkommen till Mariegatan 6 lgh 1, en representativ lägenhet om 110 m² bekvämt belägen på första våningen ett stenkast från centrum. 

Lägenheten är ljus och luftig med en takhöjd om tre meter. Bostaden erbjuder stora sociala utrymmen och inrymmer kök, matsal, finsal, vardagsrum, två sovrum, badrum och entré. Sovrummen är avskilda från resten av lägenheten, från det ena sovrummet nås en balkong med österläge mot innergården.

Vid byggnationen har fokus lagts på att erhålla en genuin äldre karaktär där utöver takhöjden även marmorsmygar och stuckaturlister bidrar till stilen.

Ytskikten består genomgående av parkettgolv och tapetserade väggar utöver badrummet som är helkaklat.

Köket är inrett med vit köksinredning och har gott om förvaring och arbetsytor. Här finns kyl, frys, keramikhäll, ugn, mikro, fläkt och diskmaskin. 

Badrummet är helkaklat och utrustat med dusch, wc, handfat, spegel och sidoskåp. Badrumsgolvet har ingjuten golvvärmeslinga (el).
 

ÖVRIGA UTRYMMEN

Till lägenheten hör ett kallgarage på gården samt ett förråd beläget i källarvåningen. 

De boende har även tillgång till en gemensam bastu och tvättstuga, samt litet hobbyrum som finns i källarvåningen. 
 

BOSTADSBOLAGET

Bostads Ab Stadshusbacken är ett välskött och skuldfritt mindre bostadsbolag med god likviditet omfattande totalt fyra lägenheter vid Mariegatan 6 i Mariehamn. Huset är uppfört 1991 i betong med putsad fasad och valmat tak i plåt. Huset värms upp via oljepanna till väggfasta radiatorer.

På gården finns fristående garage med två platser varav den ena hör till försäljningen på separat aktie vilket innebär att garageplatsen fritt kan försäljas/hyras ut.

Bolagsvederlaget är 385 € + 45,50 €/månad för garage. MISE-avgift och el enligt förbrukning tillkommer.

Huset är anslutet till MCA och fiber via IP-connect. Fiber finns indraget i huset där denna lägenhet för närvarande ej är ansluten.

Fastighetsskötsel och förvaltning sköts av aktieägarna själva. Aktieägarna ansvarar även själva för balkongdörrar och termostaterna på elementen.

Bolaget har löpande genomfört reparationer och underhållsarbeten då bl.a. taket målades 2017 och fasaden år 2018. Bolaget har inte planerat några större underhållsbehov under de kommande åren.
 

OMRÅDET

Här bor du mycket centralt i Mariehamn. Du kan enkelt promenera ner för stadhusbacken  till centrum för att handla, äta middag, gå på café, besöka bank eller postkontor, träna m.m. Intill finns även trevliga promenadstråk vid Tullarns äng och badstrand vid Lilla holmen.

Fakta

Kommun: Mariehamn
Antal rum: 5 rum & kök
Storlek: ca 110 m²
Byggnadsår: 1991
Byggnadsmaterial: Betongkonstruktion
Grund: Källare
Fasad-/takmaterial: Rappad fasad och valmat tak i falsad plåt
Värmesystem: Oljepanna till väggfasta radiatorer
Vederlag: 385 €/månad (3,50 €/m2/månad) + 45,50 €/månad för garage MISE-avgift och el enligt förbrukning tillkommer
Våning: 1 av 2
Uteplats: Balkong mot öster
Bilplats: Garage
Lägenhetsnummer: 1
Bostadsbolag: Bostads Ab Stadshusbacken
Fastighetsskötsel: Sköts gemensamt av aktieägarna
Disponent: Ordförande Kim Enestam
Adress: Mariegatan 6 lgh 1, 22100 Mariehamn
Tillträde: Enligt överenskommelse
Visning: Enligt överenskommelse
Kostnader: Köparen svarar för utgående överlåtelseskatt samt för kostnader för överlåtelsens registrering och upprättande av överlåtelseskattenota (250 €). Överlåtelseskatten utgår enligt 2 % av köpesumman vilken erläggs i samband med köpesummans betalning. Köpare som är mellan 18 och 40 år och som köper sin första egna bostad (minst 1/2) är befriad från att betala överlåtelseskatt.
Utgångspris: 285 000 €

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!