4 rum & kök vid Skolstigen 16 i Mariehamn

Stängningsdatum: 2019-12-12

Trivsam lägenhet i två våningar om sammanlagt 107 m2 med egen bastu och vedspis. Rymlig uteplats samt balkong med sjöutsikt mot öster.

INLEDNING

Skolstigen 16 i populära Östernäs ligger vackert beläget på lugn kvartersgata avskilt från vältrafikerade Östernäsvägen och precis i anslutning till strandpromenaden.

Här erbjuds nu en omskött lägenhet i två bostadsvåningar med totalt tre uteplatser. Välkomna att ta del av den unika kombinationen av sjöutsikt och ett lugnt, stadsnära läge.

 

 

BOSTADEN

Lägenheten utgörs av totalt 107 m2 i två plan och disponeras i den första våningen av sociala ytor såsom kök, vardagsrum/matsal samt wc/duschrum.

Köket är renoverat under 2000-talet och är utrustat med rostfri kyl/frys, diskmaskin, elspis samt ugn och mikro, bägge placerade i ergonomisk arbetshöjd. Köket har plats för matbord.

Det rymliga vardagsrummet har gott om plats för såväl matsal som TV-hörna och är dessutom försett med en täljstensspis. Vardagsrummet ansluter till uteplats och gemensamma trädgårdsytor.

Badrummet är helkaklat och är utrustat med wc, dusch och tvätthörna med tvättorn och lavoar med skåpinredning.

Golvytorna i det nedre våningsplanet försedda med parkettgolv, med undantag av hallen och badrummet som har klinkergolv.

 

I det övre våningsplanet finns TV-rum, badrum med bastu samt 3 sovrum. Badrummet är helkaklat och försett med wc, lavoar med inredningskommod, dusch med glasväggar samt en eluppvärmd bastu.

Det större av sovrummen samt ett av de mindre sovrummen har förvaring i form av garderober medan det tredje sovrummet har anslutande klädkammare.

Utöver det helkaklade badrummet finns  parkettgolv i TV-rummet och ett det större av sovrummen. De andra sovrummen har nylagt laminatgolv.

Såväl TV-rummet som det större sovrummet ansluter bägge till den rymliga balkongen med söderläge.

I våtrummen och hallen finns golvvärme och övriga delar av lägenheten värms genom elvärme till radiatorer. Utöver detta finns även en i hallen placerad luftvärmepump och en i vardagsrummet placerad täljstensspis.

 

Utöver uteplatsen och balkongen på lägenhetshusets södra sida finns härtill vid huvudentrén en separat uteplats med norrläge. I anslutning till denna finns ett rymligt förråd.

 

 

BOSTADSBOLAGET

Bolagsvederlaget utgör låga 164 € per månad och här tillkommer för aktieägaren kostnader för den egna el– och vattenförbrukningen samt MISE-avgift om 107 €/år.

Lägenheten disponerar över en egen bilplats under tak med uttag för motorvärme och vissa förvaringsmöjligheter.

Överlåtelsebesiktning av lägenhetshuset finns utfärdat av Besiktningshuset Ab/Johannes Wikblom. Besiktningsprotokoll och disponentintyg tillhandahålls på begäran från mäklaren.

 

 

OMRÅDET

I lägenhetshusets absoluta närhet finns daghem, badstränder, campingplats samt vistelsevänliga promenadstråk längs stranden.

Inom gång– och cykelavstånd finns vidare låg– och mellanstadieskola, idrottsanläggning samt Mariehamns centrum.

 

 

 

 

Fakta

Kommun: Mariehamn
Antal rum: 4 rum & kök
Storlek: Ca 107 m²
Byggnadsår: 1989
Värmesystem: Elvärme kombinerat med luftvärmepump och vedeldning
Vederlag: 164 €/månad
Våning: 1 och 2
Bastu: Ja, i lägenheten
Lägenhetsnummer: 6
Bolagslån: Kreditlimit om 15 000 € som täcks av vederlaget
Bostadsbolag: Bostads Ab Knipan
Fastighetsskötsel: Sköts gemensamt av aktieägarna
Disponent: Tor-Erik Bonn
Adress: Skolstigen 16 lgh 6, 22100 Mariehamn
Tillträde: Enligt överenskommelse
Visning: Enligt överenskommelse
Kostnader: Köparen svarar för utgående överlåtelseskatt samt för kostnader för överlåtelsens registrering och upprättande av överlåtelseskattenota (250 €). Överlåtelseskatten utgår enligt 2 % av köpesumman vilken erläggs i samband med köpesummans betalning. Köpare som är mellan 18 och 40 år och som köper sin första egna bostad (minst 1/2) är befriad från att betala överlåtelseskatt.
Utgångspris: 235 000 €

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!