4 rum & kök vid Sjuryggsvägen 6 lgh 4 i Mariehamn

Stängningsdatum: 2018-08-23

I det lugna och trivsamma bostadsområdet i Västernäs hittar du denna välskötta radhuslägenhet om ca 94 m² med egen insynsskyddad trädgård mot väster och tillhörande varmgarage i bottenvåningen.

LÄGENHETEN

Lägenheten om 94 m² har en väldisponerad planlösning med stora sociala ytor. Genomgående massiv furuparkett och ljusa väggar.

Lägenheten inrymmer entré med plats för avhängning och intill finns en praktisk klädkammare. Bostaden ger ett luftigt intryck med praktiskt genomgångskök inrett med vita skåpsluckor från Marbodal. De vitvaror som finns är; kyl (Husqvarna), frys (Electrolux, 2016), keramikhäll (Siemens, 2013), ugn (Siemens, 2013) och diskmaskin (Electro Helios, 2010). Intill köket finns matsalen som rymmer den stora familjen.

En halv trappa ner finns vardagsrummet som är tillbyggt 1990 och har utgång till en terrass med härlig eftermiddags och kvällssol. Terrassen är trälagd och har utsikt över berg.

Mot öster finns två sovrum med platsbyggda garderober. I mitten av lägenheten finns badrummet med kalkade väggar och plastmatta på golv. Badrummet inrymmer dusch, wc, handfat, spegel, sidoskåp och har plats för tvättmaskin.

Till lägenheten hör en garageplats samt lägenhetsförråd.
 

OMRÅDE

Lägenheten ligger i slutet av en återvändsgränd, i anslutning till en lekpark. Från gården är det ett stenkast till Mariehamns stads strandområde, där du kan bada från klipporna i kvällssolen.

I närheten finns flera trevliga gång- och cykelbanor samt vackra naturstigar längs vattnet. Det finns även två daghem, Ytternäs skola som erbjuder undervisning för elever från första till sjätte klass och en matbutik med generösa öppettider. Till Mariehamns centrum är det ca 3 km.
 

BOSTADSBOLAGET

Bostadshuset är uppfört 1982 och består av totalt 4 lägenheter. Huset är ett suterränghus med garage, gemensam tvättstuga, bastu och förrådsutrymmen i källarvåningen. Huset är uppfört i betong och vit tegelfasad med sadeltak i falsad plåt (förnyat 2016).

Uppvärmning sker genom bergvärme (installerat 2007) till väggfasta radiatorer. 2016 förnyades ytterdörrarna då även nya lås installerades. Huset har mekanisk frånluftsventilation i badrum och är anslutet till MCA.

I trapphuset som delas med en annan lägenhet finns garderober för förvaring samt ett gemensamt förrådsutrymme.

Bostadsbolaget har inte några planerade renoveringar, vilket framgår i femårs-planen. En besiktning av hela lägenhetshuset är utförd av Besiktningshuset Ab den 30.9.2015. Besiktningsrapporten erhålls på begäran av mäklaren.

I bolaget finns en hembudsklausul, vilket innebär att nuvarande aktieägare i bolaget har ”förköpsrätt” till aktierna. Hembudstiden är 14 dagar efter att aktieägarna fått meddelande om överlåtelsen.

Fakta

Kommun: Mariehamn
Antal rum: 4 r+k
Storlek: Ca 94 m²
Byggnadsår: 1982
Värmesystem: Bergvärme
Vederlag: 235 €/månad + 114 €/månad (finansiering av kapitallåneandel), vattenavgift: 20 €/person/månad, sopavgift: 10 €/person/månad, garage: 20 €/månad, kostnad för tvättstuga: 1 €/maskin och bastuavgift: 2 €/timme
Uteplats: Terrass mot väster
Bilplats: Varmgarage
Lägenhetsnummer: 4
Bolagslån: Ca 9 930,64 €
Bostadsbolag: Bostads Ab Sjuryggsvägen
Fastighetsskötsel: Connys All
Disponent: Mäklarhuset Åland Ab
Hembud: Ja, nuvarande aktieägare i bolaget har ”förköpsrätt” till aktierna. Hembudstiden är 14 dagar efter att aktieägarna fått meddelande om överlåtelsen.
Adress: Sjuryggsvägen 6 lgh 4, AX-22100 Marieham
Avstånd till centrum: ca 3 km
Tillträde: Enligt överenskommelse
Visning: Enligt överenskommelse
Kostnader: Köparen svarar för utgående överlåtelseskatt samt för kostnader för överlåtelsens registrering och upprättande av överlåtelseskattenota (250 €). Överlåtelseskatten utgår enligt 2 % av köpesumman vilken erläggs i samband med köpesummans betalning. Köpare som är mellan 18 och 40 år och som köper sin första egna bostad (minst 1/2) är befriad från att betala överlåtelseskatt.
Utgångspris: 185 000 € (Skuldfritt pris: 194 930,64 €)

Karta

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!