4 rum & kök vid Roskarlsvägen 2 C 15 i Mariehamn

Trivsam radhuslägenhet i två våningar i barnvänligt kvarter i Västernäs. Lägenheten är ca 99 m² stor och har en uteplats mot väster.

BOSTADEN

Välkommen till Roskarlsvägen 2 och detta trivsamma radhus med sina väldisponerade 99 m². Här bor du i ett lugnt och barnvänligt bostadsområde ca 3 km söder om centrala Mariehamn.

Entrévåningen erbjuder sociala ytor i form av välkomnande hall, kök och vardagsrum samt en gästtoalett. På andra våningen finns tre sovrum, varav ett med en rymlig klädkammare. Här finns också ett kaklat badrum samt ett linneförråd. Husets baksida ligger i västerläge och har en trälagd uteplats med kvällssol som nås via vardagsrummet.

Köket är renoverat 2005 med ljusa skåpsluckor där överskåpen kan manövreras upp eller ner för att lättare nå de övre hyllplanen. De vitvaror som finns är: kyl/frys (Siemens), keramisk spis (Electro Helios), fläkt (Electro Helios) och ugn (Electro Helios).

Vardagsrummet har stora fönster mot väster och utgång till ute-platsen. Här finns bland annat en jasminbuske, trädhortensia och längs staketen växer clematis, blåregn och klätterrosor.

Lägenheten har genomgående plastmatta på golv och tapetserade eller målade väggar.

Vid entrén till bostaden finns ett uteförråd, cykelförråd samt en carport med motorvärmare. Här finns även stenläggning och olika planteringar bestående av syren, rhododendron, klätterrosor och rabattblommor.

Badrummet har plats för tvättmaskin. Gemensam bastu och tvättstuga finns i separat byggnad på gården. 
 

OMRÅDET

I närheten finns matbutik, Ytternäs låg- och mellanstadieskola, daghem och sporthall. I området finns också flera trevliga promenadstråk och småbåtshamnen Lervik.  
 

BOSTADSBOLAGET

Bostads Ab Fiskartorpet består av fyra radhus inrymmande totalt 25 lägenheter. Husen är uppförda 1983 på gjuten platta i betong och trä med sadeltak i profilerad plåt. Husen värms upp via fjärrvärme till väggfasta
radiatorer.

Husen är anslutna till kabel-tv via MCA och telefon via Mariehamns Telefon.

Bolaget har löpande genomfört reparationer och underhållsarbeten. Under de senaste åren har bolaget bl.a. bytt fönster och balkong-/terrassdörrar, bytt värmeväxlare, målat staketet, rengjort ventilationen, asfalterat gården, tilläggsisolerat mellantaket m.m.

Under de kommande åren har bolaget planerat att reparera trappor och balkonger samt byta tak.

Samtliga boende har tillgång till en gemensam gård med lekplats. Här finns även en gemensam bastu och tvättstuga finns i en separat byggnad på gården. 

Fakta

Kommun: Mariehamn
Antal rum: 4 rum & kök
Storlek: Ca 99 m²
Byggnadsår: 1983
Värmesystem: Fjärrvärme
Vederlag: 297 €/månad (3,00 €/m2/månad) + finansieringsvederlag 74,25 €/månad (0,75 €/m2/månad) + vattenavgift om 12 €/vuxen och 6 €/barn per månad + MISE-avgift om 107 €/år
Våning: 1 och 2
Uteplats: Egen gård mot väster
Bilplats: Carport med motorvärmare
Lägenhetsnummer: C 15
Bolagslån: Ca 6 546,28 €
Bostadsbolag: Bostads Ab Fiskartorpet
Fastighetsskötsel: Firma Conny Roos
Disponent: Mäklarhuset Åland Ab
Adress: Roskarlsvägen 2 C 15, 22100 Mariehamn
Tillträde: Enligt överenskommelse
Visning: Enligt överenskommelse
Utgångspris: 165 000 € (Skuldfritt pris: 171 546,28 €)

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!