4 rum & kök vid Parkgatan 8 i centrala Mariehamn

Väldisponerad fyra om 95,9 m2  med mycket centralt läge med stor balkong med utsikt över naturparken Tullarns äng och tidvis även sjöutsikt över Slemmern. Stambytt lägenhet.

 

Välkomna till ett bekvämt boende med ett fantastiskt läge centralt i Mariehamn vid kvartersområde utan genomfartstrafik precis intill vackra naturparken Tullarns äng. Här erbjuds en rymlig fyra en halvtrappa upp från gårdsingången med stor balkong mot havsviken Slemmern och närhet till allt som centrum har att erbjuda.

 

LÄGENHETEN

Lägenheten om ca 95,9 m2 utgörs av ett rymligt allrum/matsal med anslutande balkong, kök, hall med klädförvaring, 3 sovrum, badrum, gästtoalett, en i hallen placerad städskrubb och en klädkammare (walk in closet). Golven i samtliga bostadsutrymmen är försedda med ekparkett med undantag av köket där det finns plastmatta. Väggar och tak är i hela lägenheten nymålade 2017 vilket ger lägenheten en fräsch och välkomnande framtoning.

Köket är renoverat 2002 och är utrustat med förnyade vitvaror i form av diskmaskin, elspis (UPO från 2018) samt kyl/frys (Siemens från 2018). Köksluckorna är vitmålade år 2017.

Badrummet är helkaklat och inrymmer dusch, wc, lavoar med skåpinredning samt tvättmaskin. Även gästtoaletten är helkaklad. Bägge våtrummen har golvvärme och är renoverade 2002.

De två sovrummen har bägge förvaring i form av platsbyggda garderober och mastersovrummet har en egen fransk balkong samt en stor inbyggd garderob.

Balkongen löper längs hela lägenheten på den östra sidan och härifrån erbjuds en vacker utsikt över naturparken Tullarns äng och tidvis även sjöutsikt över havsviken Slemmern och Lilla holmen.

Till lägenheten hör ett på vindsvåningen placerat, mycket rymligt förråd och i markplan från Parkgatan finns källarförråd samt vinkällare/svalförråd. Samtliga förråd är privata och låsbara.

För gemensamt nyttjande finns i lägenhetshusets markplan cykelrum, bastu och tvättstuga som får användas gratis av lägenhetsägaren.

På baksidan av huset finns en lugn och trevlig stadsinnergård.

Möjlighet finns att hyra garageplats av bostadsaktiebolaget.

Vidare finns även möjlighet till att hyra båtplats av Mariehamns stad vid Lilla holmen i Östra hamnen, endast ett stenkast från lägenheten. Det finns även möjlighet att hyra båtplats av Mariehamns seglarförening nära lägenheten i Östra hamnen.

 

BOSTADSBOLAGET

Bolagsvederlaget utgör totalt 258,95 €/månad och täcker samtliga kostnader förutom den egna elförbrukningen. Bostadsaktiebolaget disponerar över en uthyrningslägenhet från vilken intäkterna möjliggör att hålla vederlaget lågt.

Bolaget har under den senare tiden gjort flera renoveringar. Bland dessa kan nämnas takbyte och stambyte avloppsstammar (2002, taket målades 2010), dränering och asfaltering (2008), fönsterbyte (2014), målning av fasad och stenfot (2018). Vidare har bolaget fortlöpande utfört mindre renoveringar och generellt underhåll. Entrén kommer troligtvis målas under 2019. 

Som kommande förpliktelser finns i dagsläget endast lagstadgad granskning och underhåll av ventilationen samt installation av ventilation i våtrummen.

Disponentintyg samt bilagor tillhandahålls av Mäklaren på begäran.

 

Fakta

Kommun: Mariehamn
Antal rum: 4 rum & kök
Storlek: Ca 95,9 m²
Byggnadsår: 1967
Värmesystem: Fjärrvärme
Vederlag: 258,95 € (2,70 €/m2/månad)
Våning: 2 (1:a bostadsvåningen)
Uteplats: Rymlig balkong mot Slemmern samt fransk balkong i ett av sovrummen
Bilplats: Garageplats finns att hyra
Lägenhetsnummer: 3
Bolagslån: Skuldfritt bolag
Bostadsbolag: Bostads Ab Parkgatan 8
Fastighetsskötsel: Servicefirma
Disponent: Johan Eriksson
Adress: Parkgatan 8 lgh 3, 22100 Mariehamn
Tillträde: Omgående efter köpslut
Visning: Enligt överenskommelse
Kostnader: Köpare svarar för utgående överlåtelseskatt som utgår enligt 2 % av köpesumman och erläggs i samband med köpslut. Köpare som är 18-39 år och köper sin första bostad (minst ½) är befriade från att erlägga överlåtelseskatt.
Utgångspris: 256 000 € (Skuldfritt pris)

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!