4 rum & kök med egen trädgård vid Ringvägen 66 i Mariehamn

Radhuslägenhet om ca 99 m² i fint skick och med eget trädgårdsområde och gavelläge mot grönområde. Flera renoveringar utförda.

LÄGENHETEN

Bostaden är en ca 99 m² stor radhuslägenhet i ett plan med ett privat gavelläge mot angränsande grönområden. I anslutning till lägenheten finns även egen, trivsam innergård med gräsmatta och plattlagd uteplats i soligt sydvästläge.

Bostaden inrymmer entré, vardagsrum, kök, tre sovrum. Badrum, gästtoalett och klädkammare/förråd. Från den egna utemiljön nås dessutom ett rymligt och praktiskt trädgårdsförråd.

Under modern tid har stora delar av lägenheten renoverats till ett mycket trevligt utförande med bl.a. renoverat badrum, nytt kök, renoverad gästtoalett och nytapetseringar av samtliga bostadsrum.

Vid köksrenoveringen (2012) installerades ett nytt Kristina kök med vitvaror i huvudsak från Siemens utgörande kyl, frys, keramikhäll, varmluftsugn, fläkt och diskmaskin.

Badrummet är renoverat ca 2007 av föregående ägare och är helkaklat. Det är utrustat med badkar med duschvägg av frostat glas, uttag för tvättmaskin, handfat och wc. Badrummet saknade tidigare wc-stol, men i samband med att angränsande toalett renoverades 2016 installerades även toalett i badrummet.

Utöver badrum och toalett som har klinkergolv är samtliga innergolv lagda med trestavig ekparkett.

Sovrummen är samtliga av god storlek och vardagsrummet erbjuder generös yta för såväl soffa samt matsalsbord.

 

Trädgårdsområdet är i huvudsak vårdat med gräsmatta och till resterande delar plattlagt. Runt trädgården löper staket.
Lekstugan som finns på gräsmattan medföljer inte försäljningen.

Lägenheten har egen parkeringsplats under bostadsbolagets skyddstak.

 

BOSTADSBOLAGET

Bostadsbolaget har löpande renoverat byggnaderna där bland annat har byte av avloppsstammar, tak och anslutning till fjärrvärmenätet utförts. För övriga utförda renoveringar samt kommande åtgärder (femårsplan) se i prospekt bilagda

förteckningar.

Aktieägare i bostadsbolaget har ett förlängt ansvar över flera beståndsdelar i byggnaden/lägenheten. Ansvarsfördelningen redogörs närmare i bostadsbolagets bolagsordning, vilken erhålls på begäran tillsammans med bokslut,  stämmoprotokoll etc.

 

LÄGE

Ringvägen 66 är beläget i lugnt villaområde direkt invid grönområdet mellan

Östernäs och Västernäs, med korta och lugna avstånd till både skola, daghem matbutik och sportplan i Västernäs. Korta promenader erbjuds även till Gröna uddens badstrand och Tullarns äng. Avståndet till centrum är endast ca 1 km.

 

Fakta

Kommun: Mariehamn
Antal rum: 4 rum & kök
Storlek: Ca 99 m²
Byggnadsår: 1966
Värmesystem: Fjärrvärme
Vederlag: 315,00 €/månad (drift) + 5,00 €/månad (finansiering av bolagslån)
Våning: 1-plan
Uteplats: Ja, eget trädgårdsområde i söder-/västerläge.
Lägenhetsnummer: 66
Bolagslån: Lägenheten har inte andelar av bolagslån.
Bostadsbolag: Bostads Ab Mariehamns Ringvägen
Fastighetsskötsel: Servicefirma
Disponent: Mäklarhuset Åland Ab
Adress: Ringvägen 66B, 22100 Mariehamn
Tillträde: Senast 1 månad efter köpslut.
Visning: Enligt överenskommelse.
Kostnader: Köpare svarar för utgående överlåtelseskatt som utgår enligt 2 % av köpesumman och erläggs i samband med köpslut. Köpare som är 18-39 år och köper sin första bostad (minst ½) är befriade från att erlägga överlåtelseskatt.
Utgångspris: 205 000 € (skuldfritt pris)

Karta

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!