4 rum & kök i absoluta centrum i Mariehamn

Modern, exklusiv lägenhet om 108,8 m² i fjärde våningen i eftertraktade Nya Apoteksgården. Inglasad balkong i fritt sydvästläge och plats i varmgarage.

Lägenheten är 108,8 m² stor och har ett gavelläge i det fjärde våningsplanet med hiss anslutande samtliga våningsplan.

Planlösningen i bostaden disponeras enligt entréhall, badrum, gästrum/sovrum, kök, vardagsrum, ytterligare sovrum samt mastersovrum med egen klädkammare och rymligt, privat badrum. Från köket ansluter inglasad balkong med fritt sydvästläge mot innergård och omkringliggande takåsar. 

Lägenhetens ytskikt domineras av vita, målade väggar och mörka, enstaviga trägolv. Båda badrummen är naturligtvis helkaklade i modernt utförande.

Köket är ett exklusivt Ballingslövkök med svarta, högblanka luckor och glasbänkskivor. Dessutom finns stor köksö med eluttag och förvaring erbjudande god arbets– och serveringsyta, även den med glasbänkskiva.
Köket är utrustat med vitvaror i hög standard från Siemens utgörande ugn med ånga, kombiugn/mikrovågsugn, kyl med vattendispenser (vanligt och kolsyrat vatten), frys med ismaskin, diskmaskin, induktionshäll samt fläkt. 

Mastersovrummet erbjuder mycket goda förvaringsmöjligheter, dels genom garderobsvägg med skjutdörrar och belyst hyllsystem från Elfa och dels genom rymlig klädkammare/förråd. Från mastersovrummet ansluter också eget, privat badrum med duschplats bakom duschvägg, handfat i kommod, spegelskåp, wc, handdukstork och tvättpelare med tvättmaskin och torktumlare. 
Det andra badrummet är bekvämt beläget invid entréhallen och tillika vid bortre sovrummet, erbjudande exempelvis övernattande gäster ett lite mer avskilt läge i bostaden. Badrummet är försett med wc, handfat i kommod med förvaring, belyst spegel samt duschplats.

I hallen finns garderober samt plats för klädavhängning. I hallen finns även porttelefonen placerad.

Uppvärmning sker från fjärrvärme till väggfasta radiatorer i samtliga rum med undantag av badrummen som uppvärms med golvvärme (el). 
Lägenheten är försedd med eget FTX ventilationssystem (mekanisk till– och frånluft med värmeåtervinning).
Fiber finns självklart anslutet till bostadsbolaget.

 

GARAGET

Om köpare önskar erbjuds möjligheten att för 25 000 € förvärva en bekväm, entrénära plats i bostadsbolagets underjordiska garage vilket smidigt ansluts med hissen hela vägen ner till garageplanet. Platsen säljs på separat aktieserie. 

I det fall spekulant som inte sedan tidigare äger bostadslägenhet i Bostads Ab Nya Apoteksgården eller Bostads Ab Apoteksgården och inte heller avser att förvärva bostadslägenheten har tidigare ägare i bolagen förköpsrätt till garageplatsen via hembudsklausul. Hembudstiden är 45 dagar. 
Om lägenhetsköparen även köper garageplatsen aktiveras inte hembuds-klausulen/förköpsrätten.

 

BOSTADSBOLAGET

Bostads Ab Nya Apoteksgården är ett skuldfritt bolag med god ekonomi som regelbundet även kunnat erbjuda lägenhetsägarna vederlagsfri månad. 

Såväl fastighetsförvaltning och –skötsel handhas av professionella firmor. 
Byggnaderna är ibruktagna december 2011 och således finns inte något planerat renoverings– eller större underhållsbehov de kommande fem åren. 
Byggnader och lägenheter är naturligtvis handikappvänliga med automatiska portentréer, hissar och rymliga utrymmen anpassade för rörelsehindrade. 

Lägenhetens månadsvederlag uppgår till låga 326,40 euro/månad (vederlagsgrund 3 euro/m²/månad). För garaget erläggs ett månadsvederlag om 10,00 euro. Lägenhetsägaren svarar för den egna el– och vattenförbrukningen.
I källar-/garageplanet finns rymligt förråd och i övrigt utgörs gemensamma utrymmen av bastu (i BAB Apoteksgården) samt cykelrum. 

Disponentintyg, bostadsbolagets bolagsordning och bokslut erhålls på begäran av mäklaren.

Fakta

Kommun: Mariehamn
Antal rum: 4 rum & kök + två badrum
Storlek: Ca 108,8 m²
Byggnadsår: December 2011
Värmesystem: Fjärrvärme
Vederlag: 326,40 €/månad + garage 10 €/månad
Våning: 4
Uteplats: Ja, inglasad balkong i sydvästläge.
Hiss: Ja
Bilplats: Plats i underjordiskt varmgarage säljs separat för 25 000 €.
Bastu: Gemensam
Lägenhetsnummer: A14
Bolagslån: Bostadsbolaget är skuldfritt
Bostadsbolag: Bostads Ab Nya Apoteksgården i Mariehamn
Fastighetsskötsel: Servicefirma
Disponent: Helena Grönholm
Adress: Norragatan 1A14
Avstånd till centrum: 0 meter
Tillträde: Omgående efter köpslut
Visning: Enligt överenskommelse
Kostnader: Köpare svarar för aktiernas registrering (250 €) samt utgående överlåtelseskatt som utgår enligt 2 % av köpesumman och erläggs i samband med köpslut. Köpare som är 18-39 år och köper sin första bostad (minst ½) är befriade från att erlägga överlåtelseskatt.
Utgångspris: 450 000 € (inkl. garage 475 000 €) (skuldfritt bolag)

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!