3rum & kök vid Norragatan 20 i Mariehamn

Objektet har stängt

Centrumnära lägenhet om ca 65 m2 i det första bostadsplanet (halv trappa) med stor, inglasad balkong i västerläge. Bolaget har nyligen renoverat fasader samt bytt fönster och balkongräcken.

 

LÄGENHETEN
Lägenheten om ca 65 m2 är belägen i det första bostadsplanet (halv trappa) och inrymmer hall med klädavhängning, två sovrum varav båda har klädförvaring, kök med kyl/frys, elspis samt matplats, vardagsrum som ansluter till stor, inglasad balkong i västerläge, klädkammare samt badrum med wc, lavoar med spegelskåp, dusch med avskärmande duschvägg samt tvättmaskin av märket Whirlpool. Badrummet har golvvärme.

Golvytorna är i hall och vardagsrum försedda med parkett. I kök och ett av sovrummen finns laminatgolv och det andra sovrummet har plastmatta. Badrummet är helkaklat.

Lägenheten har, med undantag av badrummet, genomgående tapetserade väggar med fondvägg i vardagsrummet och ett av sovrummen.

Lägenheten har vissa renoveringsbehov.

 

BOLAGET
Bostadsbolaget har år 2014 uppdaterat dräneringens och under den senare delen av 2018 förnyades fasader och balkongräcken. Även fönstren har förnyats.

Balkonginglasningen har lägenhetsägaren betalat.

Låneandelen om totalt ca 34 828,48 euro hänför sig till fasadrenoveringen. För fasadrenoveringen som nyligen avslutats kommer lånet att börja avkortas våren 2019. Något finansieringsvederlag finns således inte fastställt för det lånet.

På vinden inryms rymligt lägenhetsförråd tillhörande lägenheten.

I källarplanet inryms gemensamma utrymmen utgörande tvättstuga, bastu och torkrum. I källarplanet förfogar lägenheten över ett mindre förråd i kylrum.

Öppna, omarkerade bilplatser finns på bolagets parkeringsyta. I separat byggnad finns sju garageplatser vilka bostadsbolaget hyr ut enligt kösystem. I nuläget finns lediga garage. Hyran är 50 euro/månad.

Det finns inte några beslutade, kommande renoveringar i bostadsbolaget efter slutförd balkongrenovering. Konstaterat renoveringsbehov finns i bastu och källarutrymmen. I disponentintyget nämns att plåttaket kan komma att behöva förnyas, men det finns i nuläget inte några utredningar gjorda eller diskussioner förda kring det.

Disponentintyg, bostadsbolagets bolagsordning etc. erhålls på begäran av mäklaren.

 

LÄGET
Lägenheten har ett mycket centrumnära läge med bekvämt gångavstånd till all service inom Mariehamns stadskärna såsom skola, mataffär, apotek, banker och köpcentrum.

Vidare är lägenheten bekvämt placerat i den första bostadsvåningen och balkongen är helt insynsskyddad från omkringliggande gator.

 

Fakta

Kommun: Mariehamn
Antal rum: 3 rum & kök
Storlek: Ca 65 m²
Byggnadsår: 1973
Värmesystem: Fjärrvärme
Vederlag: 260 €/månad (4 €/m²/månad)
Våning: 1 (halv trappa)
Lägenhetsnummer: A 1
Bolagslån: Ca 34 828,48 € (per 23.02.2019)
Bostadsbolag: Bostads Ab Norragatan 20
Fastighetsskötsel: Fastighetsserviceföretag
Disponent: Stig Lindberg
Tillträde: Tidigast 27 mars 2019
Visning: Enligt överenskommelse
Kostnader: Köparen svarar för utgående överlåtelseskatt samt för kostnader för överlåtelsens registrering och upprättande av överlåtelseskattenota (250 €). Överlåtelseskatten utgår enligt 2 % av köpesumman och erläggs i samband med köpesummans betalning. ANM. Köpare som köper sin första bostad och som ännu inte fyllt 40 år är befriad från skyldighet att erlägga överlåtelseskatt.
Utgångspris: 115 000 € (skuldfritt pris ca 149 828,48 €)

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!