3 rum & kök vid Sjuryggsvägen 6 lgh 3 i Mariehamn

Stängningsdatum: 2018-08-22

Denna välplanerade radhuslägenhet om 72 m² finns i det lugna och trivsamma bostadsområdet i Västernäs. Lägenheten har stor potential och en privat trädgård mot väster samt tillhörande varmgarage i bottenvåningen.

LÄGENHETEN

Lägenheten om 72 m² har en bra planlösning. Inredningen är i original från 1982 och bostaden har genomgående ljust tapetserade väggar och mörk parkett i valnöt, förutom sovrummen som har plastmatta på golv. Lägenheten har en stor potential.

Lägenheten inrymmer entré med plats för avhängning och intill finns en praktisk klädkammare. Bostaden har ett lättarbetat genomgångskök inrett med mörka skåpsluckor och bänkskivor med marmor imitation. De vitvaror som finns är; kyl (Husqvarna 2005), frys (Electro Helios, 2017), spis (AEG), ugn (Electro Helios, 2012) och fläkt (Husqvarna). Plats för matbord framför fönster mot väster. Köket har öppning mot vardagsrummet med utgång till gården som har härlig eftermiddags och kvällssol.

Mot öster finns två sovrum med platsbyggda garderober. I mitten av lägenheten finns badrummet med våtrumstapet på vägg och våtrumsmatta på golv. Badrummet inrymmer duschkabin, wc, handfat, spegel och har plats för tvättmaskin.

Till lägenheten hör en garageplats samt lägenhetsförråd.
 

OMRÅDE

Lägenheten ligger i slutet av en återvändsgränd, i anslutning till en lekpark. Från gården är det ett stenkast till Mariehamns stads strandområde, där du kan bada från klipporna i kvällssolen.

I närheten finns flera trevliga gång– och cykelbanor samt vackra naturstigar längs vattnet. Det finns även två daghem, Ytternäs skola som erbjuder undervisning för elever från första till sjätte klass och en matbutik med generösa öppettider. Till Mariehamns centrum är det ca 3 km.
 

BOSTADSBOLAGET

Bostadshuset är uppfört 1982 och består av totalt 4 lägenheter. Huset är ett suterränghus med garage, gemensam tvättstuga, bastu och förrådsutrymmen i källarvåningen. Huset är uppfört i betong och vit tegelfasad med sadeltak i falsad plåt (förnyat 2016).

Uppvärmning sker genom bergvärme (installerat 2007) till väggfasta radiatorer. 2016 förnyades ytterdörrarna då även nya lås installerades. Huset har mekanisk frånluftsventilation i badrum och är anslutet till MCA.

I trapphuset som delas med en annan lägenhet finns garderober för förvaring samt ett gemensamt förrådsutrymme.

Bostadsbolaget har inte några planerade renoveringar, vilket framgår i femårs-planen. En besiktning av hela lägenhetshuset är utförd av Besiktningshuset Ab den 30.9.2015. Besiktningsrapporten erhålls på begäran av mäklaren.

Observera, att bolaget beslutat att aktieägarna själva ombesörjer och finansierar byte av altandörr. 

I bolaget finns en hembudsklausul, vilket innebär att nuvarande aktieägare i bolaget har ”förköpsrätt” till aktierna. Hembudstiden är 14 dagar efter att aktieägarna fått meddelande om överlåtelsen.

 

Fakta

Kommun: Mariehamn
Antal rum: 3 r+k
Storlek: ca 72 m²
Byggnadsår: 1982
Värmesystem: Bergvärme
Vederlag: 180 €/månad + 88 €/månad (finansiering av kapitallåneandel), vattenavgift: 20 €/person/månad, sopavgift: 10 €/person/månad, garage: 20 €/månad, kostnad för tvättstuga: 1 €/maskin och bastuavgift: 2 €/timme
Uteplats: Egen gård mot väster
Bilplats: Varmgarage
Lägenhetsnummer: 3
Bolagslån: Ca 7 614,28 €
Bostadsbolag: Bostads Ab Sjuryggsvägen
Fastighetsskötsel: Connys All
Disponent: Mäklarhuset Åland Ab
Hembud: Ja, nuvarande aktieägare i bolaget har ”förköpsrätt” till aktierna. Hembudstiden är 14 dagar efter att aktieägarna fått meddelande om överlåtelsen.
Adress: Sjuryggsvägen 6 lgh 3, AX-22100 Mariehamn
Avstånd till centrum: ca 3 km
Tillträde: Omgående efter köpslut
Visning: Enligt överenskommelse
Kostnader: Köparen svarar för utgående överlåtelseskatt samt för kostnader för överlåtelsens registrering och upprättande av överlåtelseskattenota (250 €). Överlåtelseskatten utgår enligt 2 % av köpesumman vilken erläggs i samband med köpesummans betalning. Köpare som är mellan 18 och 40 år och som köper sin första egna bostad (minst 1/2) är befriad från att betala överlåtelseskatt.
Utgångspris: 120 000 € (Skuldfritt pris: 127 614,28 €)

Karta

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!