3 rum & kök vid Köpmansgatan 11 i Mariehamn

Nybyggd trea om ca 91,4 m² på andra våningen med stor inglasad balkong i centrala Mariehamn.

Bostadsaktiebolaget Köpmansgatan 11 i Mariehamn är ett nybyggnadsprojekt som färdigställts 2 januari 2016, omfattande två hus om totalt 29 lägenheter och tre affärslokaler. Husen är förenade med en inglasad loftgång. Här bor du mycket centralt i Mariehamn. Runt hörnet finns gågata med matbutiker, affärer, bibliotek, postkontor, banker, restauranger, caféer och gym. Huset är handikappanpassat med hiss och samtliga lägenheter har porttelefon för att smidigt öppna entrédörren för gäster. 

Denna lägenhet erbjuder 91,4 m² välplanerade kvadrat inrymmande kök med öppen planlösning till det stora vardagsrummet, två sovrum, ett badrum, toalett, klädkammare och en välkomnande hall. Bostaden har genomgående ekparkettgolv och vitmålade väggar. Badrummet och toaletten har helkaklade väggar och klinker på golv.

Köket är inrett med vit köksinredning och vitvaror av märket Electrolux. Här finns en köksö med förvaring som både är praktisk och gör köket mer socialt.

Vardagsrummet är rymligt med flera fönster mot norr och öster. Härifrån nås även den härliga balkongen och de två sovrummen.

Hallen erbjuder gott om förvaring i garderober längs en hel vägg.
 

Bolagsvederlaget är 182,80 €/månad och inrymmer kostnader för uppvärmning, fastighetsskötsel, bostadsbolagets förvaltning och sopavgifter.

Det som tillkommer för köpare utöver bolagsvederlaget är kostnader för el och vatten, där individuell mätning sker i varje lägenhet, vilket innebär att man som köpare själv kan påverka sina egna boendekostnader i längre  utsträckning. Köpare väljer och erlägger kostnaden för sitt önskade internet- och tv-abonnemang. Anslutningsmöjligheter till såväl kabel-tv, fiber samt IPTV finns.
 

Huset värms upp via fjärrvärme till vattenburen golvvärme. Varje lägenhet har ett eget ventilationsaggregat med värmeåtervinning. 

Här erbjuds även en genomensam innergård planerad med gräsmattor, planteringar, plattlagda gångar, lekplats och staket som ger en ostörd gårdsmiljö.

Fastighetsskötsel och förvaltning sköts av professionella bolag.

Parkeringar finns dels på gården som öppna markerade gårdsparkeringar och dels som garageplatser i det underjordiska garaget. Det finns möjlighet att  köpa till en garageplats för 23 000 €. Vederlaget för garage är 30 €/månad.

Fakta

Kommun: Mariehamn
Antal rum: 3 rum & kök
Storlek: 91,4 m²
Byggnadsår: 2016
Byggnadsmaterial: Betongkonstruktion
Fasad-/takmaterial: Rappad fasad och valmat tak i falsad plåt
Värmesystem: Fjärrvärme till vattenburen golvvärme
Vederlag: 182,80 €/månad (2,00 €/m²/månad) + el och vatten enligt förbrukning
Våning: 2 av 3
Uteplats: Inglasad balkong mot öster
Hiss: Ja
Bilplats: Garageplats finns att köpa för 23 000 € (vederlag: 30 €/månad)
Lägenhetsnummer: A 3
Bostadsbolag: Bostads Ab Köpmansgatan 11 i Mariehamn
Fastighetsskötsel: Connys All
Disponent: Mäklarhuset Åland Ab
Adress: Köpmansgatan 11 A 3, 22100 Mariehamn
Tillträde: Omgående efter köpslut
Visning: Enligt överenskommelse
Kostnader: Köparen svarar för utgående överlåtelseskatt som utgår enligt 2 % av köpesumman och erläggs senast två månader efter köpslut.
Begärt pris:
379 310 €

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!