3 rum & kök vid Klintvägen 14 A 9 i Mariehamn

RENOVERINGSCHANS! Ljus och trivsam trea om 81 m² på tredje våningen med insynsskyddad balkong mot väster. Lägenheten har en bra planlösning och är belägen ca 1 km norr om centrum. 

LÄGENHETEN

Ta chansen att få sätta din egen prägel på boendet!

Ljus och välplanerad gavellägenhet på tredje våningen om 81 m² med bra planlösning och en stor balkong mot väster. Här bor du insynsskyddat ca 1 km norr om centrala Mariehamn.

Lägenheten är i originalskick och i behov av renovering. Lägenheten har genomgående tapetserade väggar och plastmatta på golv.

Här möts du av en välkomnande hall med plats för avhängning. Vidare in i lägenheten finns ett stort vardagsrum som rymmer både matsalsbord och soffgrupp. I anslutning finns en härlig balkong med  eftermiddags- och kvällssol.

Lägenheten inrymmer ett mindre kök med plats för matbord. Köksinredningen är i original med vita luckor. De vitvaror som finns är; kyl/frys, spis och fläkt. 

Badrummet är i behov av renovering innan användning, då några väggkakel i duschhörnan sitter löst. Här finns wc, dusch, spegelskåp, handfat, och plats för tvättmaskin.

Under vintern 2019-2020 kommer nya varm– och kallvattenrör att installeras till kök och badrum.
 

OMRÅDE

Lägenheten ligger i ett trevligt och lugnt område strax utanför centrala Mariehamn. Här bor du med närhet till skolor, daghem, träningsanläggningar (Avancia 450 meter, WHA 700 meter) och matbutiker (Varuboden 2 km, Maxinge 3 km). I området finns flera trevliga promenadstråk samt gång– och cykelbanor.
 

BOSTADSBOLAGET

Klintens Fastighets Ab är ett populärt bostadsbolag bestående av totalt 83 lägenheter och en affärslokal fördelat på tre byggnader; Klintvägen 12 och 14 samt Cedersvägen 3. Husen är uppförda 1975 i stenkonstruktion i 3-4 våningar med källare. Husen värms upp via fjärrvärme till väggfasta radiatorer och är anslutet till MCA och VDSL via Ålcom.

Bolaget har löpande genomfört reparationer och underhållsarbeten samt har en god ekonomi. Under de senaste åren har bolaget bl.a. förnyat fönster och lägenhetsdörrar. Under våren 2018 installerades nya varm– och kallvattenrör på Cedersvägen 3 och det är planerat att göra samma underhållsarbete under vintern 2019-2020 på Klintvägen 12 och 14. Avloppsrören är i plast. Det är även planerat att måla trapphusen under år 2020.

Samtliga boende har tillgång till gemensam gård med asfalterad parkering. I källaren finns tvättstuga och bastu (gratis att använda). Vid entrén finns ett cykelrum och i ett separat hus på gården finns möjlighet att förvara sin elcykel/elmoped.

Till lägenheten hör ett lägenhetsförråd och det finns möjlighet att hyra parkering med motorvärmare för 4 €/månad.

Fakta

Kommun: Mariehamn
Antal rum: 3 rum & kök
Storlek: Ca 81 m²
Byggnadsår: 1975
Byggnadsmaterial: Betongkonstruktion
Grund: Källare
Värmesystem: Fjärrvärme till väggfasta radiatorer
Energibesiktigat: E-deklaration
Vederlag: 283,50 €/månad (3,50 €/m²/månad) + el enligt förbrukning
Våning: 3 av 4
Uteplats: Balkong mot väster
Bilplats: P-plats med motorvärmare finns att hyra för 4€/månad.
Lägenhetsnummer: A 9
Bostadsbolag: Klintens Fastighets Ab
Fastighetsskötsel: Connys All
Disponent: Mäklarhuset Åland Ab
Adress: Klintvägen 14 A 9, 22100 Mariehamn
Tillträde: Omgående efter köpslut
Visning: Enligt överenskommelse
Kostnader: Köparen svarar för utgående överlåtelseskatt samt för kostnader för överlåtelsens registrering och upprättande av överlåtelseskattenota (250 €). Överlåtelseskatten utgår enligt 2 % av köpesumman vilken erläggs i samband med köpesummans betalning. Köpare som är mellan 18 och 40 år och som köper sin första egna bostad (minst 1/2) är befriad från att betala överlåtelseskatt.
Utgångspris: 137 500 € (skuldfritt pris)

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!