3 rum & kök vid Ekstocksvägen 3 lgh 7 i Mariehamn

Trivsam lägenhet om 79 m² på andra våningen med två balkonger, en mot väster och en mot norr. I huset finns hiss och på gården parkerar du enkelt bilen i en egen carport. Lägenheten säljs med befintlig hyresgäst.  

Välkommen till Ekstocksvägen 3 lgh 7, en fin lägenhet på andra våningen med två rymliga balkonger. Lägenheten inrymmer ett stort vardagsrum med öppen planlösning mot köket, två sovrum samt badrum med bastu.

Bostadshuset är byggt 2007 och inrymmer totalt 11 lägenheter. Huset är uppför i träkonstruktion med putsade fasader, valmat tak i plåt samt med källare. Huset är utrustat med hiss och har ett öppet trapphus. I källarvåningen finns husets teknikrum med bergvärmecentralen och lägenhetsförråd.

Lägenheten är ljus med fönster åt tre väderstreck och har två stora balkonger, en mot väster och en mot norr. Bostaden är inredd med ekparkettgolv och målade väggar där taket är klätt med vitlaserad träpanel.

Köket är inrett med grön köksinredning och har gott om förvaring och arbetsytor. Här finns kyl/frys, spis med keramikhäll, fläkt och diskmaskin. 

Badrummet är helkaklat och har en dörr till bastun och ett fönster som släpper in dagsljus. Här finns dusch, wc, handfat, spegel med sido– och underskåp samt plats för tvättmaskin.

Här bor du i ett lugnt område med närhet till matbutik, daghem, lågstadieskola och snabbmatsrestaurang.  I området finns även fina promenadstråk längs vattnet. Goda kommunikationsmöjligheter med buss till centrum.

Till lägenheten hör ett förråd i källaren och en plats i carport på gården.

Huset är anslutet till MCA och fiber. Samtliga lägenheter är även utrustade med sprinklersystem. 

Bostadsbolaget har under senare år varit part i tvist kring bjälklagens kontraktion/bärighet efter vilken förstärkningar utförts av bjälklagen. Bolaget har även under senare år uppfört carportar samt asfalterat parkeringsplanen  vilket medför att lägenheten belastas av en låneandel om ca 15 592,23 €. Lånet kan betalas av direkt eller via ett finansieringsvederlag om 99,54€/månad.

Bolaget har under nästa år planerat att fräscha upp balkongernas undersidor.

Fakta

Kommun: Mariehamn
Antal rum: 3 rum & kök
Storlek: ca 79 m²
Byggnadsår: 2007
Byggnadsmaterial: Träkonstruktion
Grund: Betong
Fasad-/takmaterial: Rappad fasad och valmat tak i falsad plåt
Värmesystem: Bergvärme till vattenburen golvvärme
Vederlag: 316 €/månad (4,00 €/m2/månad) + 99,54 €/månad (finansiering av mellanbjälklag och p-tak) + 10 €/person för vatten och el enligt förbrukning
Våning: 2 av 3
Uteplats: Två balkonger, en mot väster och en mot norr
Hiss: Ja
Bilplats: Carport
Bastu: Ja
Lägenhetsnummer: 7
Bolagslån: ca 15 592,23 €
Bostadsbolag: Bostads Ab Ekstocken i Mariehamn
Fastighetsskötsel: Kompaniet och styrelsen
Disponent: Mäklarhuset Åland Ab
Adress: Ekstocksvägen 3 lgh 7
Tillträde: Lägenheten säljs med befintlig hyresgäst. Hyresintäkten är 680 €/månad och hyresgästen står själv för kostnaden för el och vatten. Uppsägningstiden är tre månader för hyresvärden och en månad för hyresgästen.
Visning: Enligt överenskommelse
Kostnader: Köparen svarar för utgående överlåtelseskatt samt för kostnader för överlåtelsens registrering och upprättande av överlåtelseskattenota (250 €). Överlåtelseskatten utgår enligt 2 % av köpesumman vilken erläggs i samband med köpesummans betalning. Köpare som är mellan 18 och 40 år och som köper sin första egna bostad (minst 1/2) är befriad från att betala överlåtelseskatt.
Utgångspris: 169 500 € (Skuldfritt pris: 185 092,23 €)

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!