3 rum & kök vid Doppingvägen 2 C i Mariehamn

Välskött trea om 79,5 m² på tredje våningen vid Doppingvägen 2 i Västernäs. Lägenheten har en stor inglasad balkong mot väster.

LÄGENHETEN

Välkommen till denna välplanerade och ljus trea om ca 79,5 m² på tredje våningen med en inglasad balkong mot väster.

Bostaden totalrenoverades 2004 och har genomgående parkettgolv och målade väggar. Lägenheten inrymmer ett väldisponerat kök, rymligt vardagsrum, två sovrum, ett helkaklat badrum samt en praktisk klädkammare.

Köket är inrett med köksinredning i bok och de vitvaror som finns kyl/frys (Electrolux, 2014), spis med keramikhäll (Siemens), fläkt (Electrolux) och mikro (Siemens). Plats för matbord framför fönster mot öster. 

Vardagsrummet är har fint ljusinsläpp från fönster mot väster samt utgång till den inglasade balkongen med eftermiddags– och kvällssol. 

Badrummet har ljust klinkergolv och vitkaklade väggar. Här finns dusch, wc, handfat, spegelskåp samt uttag för tvättmaskin. 

Sovrummen är lagom stora och har platsbyggda garderober.

Den välkomnande hallen har plats för avhängning och här finns dessutom en större klädkammare för praktisk förvaring.
 

OMRÅDET

Här bor du ca 2,5 km från centrala Mariehamn och inom gångavstånd finns matbutik med generösa öppethållningstider. Närmaste granne är en snabbmatsrestaurang som erbjuder pizza och thaimat. I närheten finns också Ytternäs låg- och mellanstadieskola samt daghem och sporthall.

Busshållplats finns ca 50 meter från bostaden.
 

BOSTADSBOLAGET

Bostads Ab Doppingvägen 2 i Mariehamn består av ett lägenhetshus i tre våningar som inrymmer totalt 26 lägenheter fördelat på tre trapphus. Huset är uppfört 1977 i stenkonstruktion med platta på mark. Huset värms upp via fjärrvärme till väggfasta radiatorer och är anslutet till MCA och VDSL via Mariehamns Telefon.

Bolaget har löpande genomfört reparationer och underhållsarbeten. Under de senaste åren har bolaget bl.a. renoverat fasaden år 2014 och förnyat taket år 2017 (Uppbyggt takfall och täckning med Kerabit 5500 T). I samband med fasadrenoveringen installerades även kodlås till entrédörrarna.

Framöver har bolaget planerat förnya bastuspisen och installera nya fasad-skivor i vindfången.

Samtliga boende har tillgång till gemensam gård. Till varje lägenhet finns en p-plats på den asfalterade parkeringen och i entrévåningen finns gemensam bastu (3 €/gång), tvättstuga (1 €/maskin) samt lägenhetsförråd.
 

Till lägenheten hör en andel om ca 3 600 € av ett skötsellån, vilket täcks av driftsvederlaget. Lånet upptogs i samband med takbytet 2017.

Bolagsvederlaget är 278,25 €/månad, utöver det tillkommer kostnad för el enligt förbrukning.

Fakta

Kommun: Mariehamn
Antal rum: 3 rum & kök
Storlek: Ca 79,5 m²
Byggnadsår: 1977
Byggnadsmaterial: Betongkonstruktion
Värmesystem: Fjärrvärme till vattenburen golvvärme
Vederlag: 278,25 €/månad (3,50 €/m²/månad)
Våning: 3 av 3
Lägenhetsnummer: C 26
Bolagslån: ca 3 600 € (skötsellån, avbetalning ingår som en del av vederlaget)
Bostadsbolag: Bostads Ab Doppingvägen 2 i Mariehamn
Fastighetsskötsel: Firma Conny Roos
Disponent: Mäklarhuset Åland Ab
Adress: Doppingvägen 2 C 26, 22100 Mariehamn
Tillträde: Omgående efter köpslut
Visning: Enligt överenskommelse
Kostnader: Köparen svarar för utgående överlåtelseskatt samt för kostnader för överlåtelsens registrering och upprättande av överlåtelseskattenota (250 €).
Utgångspris: 149 000 € (skuldfritt pris: 152 600 €)

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!