3 rum & kök vid Cedersvägen 3 A 8 i Mariehamn

Stängningsdatum: 2018-11-13

Ljus och trivsam trea om 81 m² på tredje våningen vid Cedersvägen 3, ca 1 km från centrala Mariehamn. Lägenheten har en bra planlösning och stor insynsskyddad balkong mot väster.

LÄGENHETEN

Ljus och välplanerad gavellägenhet på översta våningen om 81 m² med bra planlösning och en stor balkong mot väster. Här bor du insynsskyddat på en lugn återvändsgränd ca 1 km från centrala Mariehamn.

Lägenheten har genomgående tapetserade väggar och vinylgolv, förutom i sovrum och kök som är inredda med plastmatta på golv. En välkomnande hall med plats för avhängning möter dig i dörren.

Vidare in i lägenheten finns ett stort vardagsrum som rymmer både matsalsbord och soffgrupp. I anslutning finns även en härlig balkong med  eftermiddags- och kvällssol.

Lägenheten inrymmer ett mindre kök med plats för matbord. Köksinredningen är i original med vita luckor. De vitvaror som finns är; kyl/frys (Philips/Whirlpool), spis (Husqvarna), fläkt (Siemens) och diskmaskin (Siemens). 

Badrummet är helkaklat och inrett med spegelskåp, handfat, dusch, elektrisk handdukstork och wc. Badrummet är även förberett med anslutning för tvättmaskin.
 

OMRÅDE

Lägenheten ligger i ett trevligt och lugnt område strax utanför centrala Mariehamn. Här bor du med närhet till skolor, daghem, träningsanläggningar (Avancia 450 meter, WHA 700 meter) och matbutiker (Varuboden 2 km, Maxinge 3 km). I området finns flera trevliga promenadstråk samt gång– och cykelbanor.
 

BOSTADSBOLAGET

Klintens Fastighets Ab är ett populärt bostadsbolag bestående av totalt 83 lägenheter och en affärslokal fördelat på tre byggnader; Klintvägen 12 och 14 samt Cedersvägen 3. Husen är uppförda 1975 i stenkonstruktion i 3-4 våningar med källare. Husen värms upp via fjärrvärme till väggfasta radiatorer och är anslutet till MCA och VDSL via Ålcom.

Bolaget har löpande genomfört reparationer och underhållsarbeten samt har en god ekonomi. Under de senaste åren har bolaget bl.a. förnyat fönster, och lägenhetsdörrar. Under våren 2018 installerades nya varm– och kallvattenrör på Cedersvägen 3 och det är planerat att göra samma underhållsarbete under de närmaste åren på Klintvägen 12 och 14. Avloppsrören är i plast.

Samtliga boende har tillgång till gemensam gård med asfalterad parkering. I källaren finns tvättstuga och bastu (gratis att använda). På gården finns ett cykelrum som även inrymmer elcyklar/elmopeder.

Till lägenheten hör ett lägenhetsförråd och det finns möjlighet att hyra parkering med motorvärmare för 4 €/månad.

Fakta

Kommun: Mariehamn
Antal rum: 3 r+k
Storlek: ca 81 m²
Byggnadsår: 1975
Värmesystem: Fjärrvärme till väggfasta radiatorer
Energibesiktigat: Energiklass E
Vederlag: 283,50 €/månad (3,50 €/m²/månad)
Våning: 3 av 3
Uteplats: Balkong mot väster
Lägenhetsnummer: A 8
Bostadsbolag: Klintens Fastighets Ab
Fastighetsskötsel: Connys All
Disponent: Mäklarhuset Åland Ab
Adress: Cedersvägen 3 A 8 i Mariehamn
Tillträde: Omgående efter köpslut
Visning: Enligt överenskommelse
Kostnader: Köparen svarar för utgående överlåtelseskatt samt för kostnader för överlåtelsens registrering och upprättande av överlåtelseskattenota (250 €). Överlåtelseskatten utgår enligt 2 % av köpesumman vilken erläggs i samband med köpesummans betalning. Köpare som är mellan 18 och 40 år och som köper sin första egna bostad (minst 1/2) är befriad från att betala överlåtelseskatt.
Utgångspris: 137 000 € (Skuldfritt pris)

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!