3 rum & kök i Västra Ytternäs, Mariehamn

Modern och ljus radhuslägenhet om ca 92 m² i två våningar med egen entré och uteplats mot väster vid vackert läge intill fiskehamnen.

ALLMÄNT

En liten bit utanför Mariehamns centrum hittar du denna moderna och fint planerade lägenhet i två våningar, alldeles intill fiskehamnen. Tack vare den öppna lösningen mellan våningsplanen och de stora fönsterpartierna får man en ljus och trevlig lägenhet med stor rymd. Här bor du i ett populärt och barnvänligt kvarter just utanför centrala Mariehamn. Intill finns vackra strandpromenader och flera gång- och cykelbanor. Radhuset är uppfört 2008 i träkonstruktion med källare under en del. Huset värms upp via bergvärme till golvvärme, vilket medför låga driftskostnader.

 

LÄGENHETEN

Bostaden har fönster på var kortsida och en bra planlösning med generösa sällskapsytor i entrévåningen och privata utrymmen på övervåningen. Lägenheten har genomgående tvåstavs ekparkettgolv och vitmålade väggar medan entrén har klinkerlagt golv.

Vardagsrum och kök flyter samman i den öppna planlösningen med en köksö med förvaring som avgränsar mot matplatsen. Köket har vita skåpluckor och ljust kakel ovanför de gråa bänkskivorna. Samtliga vitvaror är i rostfritt utförande. Köket är utrustat med side-by-side kyl/frys med ismaskin, keramikhäll, ugn, köksfläkt, mikro och diskmaskin.

Vardagsrummet är delvis öppet mot övervåningen och har utgång till den privata uteplatsen i västerläge med utsikt över inloppet till Mariehamn. Från både vardagsrum och det stora sovrummet har man en sjöglimt.

I entréplan finns en gästtoalett med golv och en vägg kaklat i mosaik medan övriga väggar tapetserade. 

Badrummet på övervåningen är helkaklat med duschhörna, handfat i inredning, spegel och tvättmaskin.

Det stora sovrummet har fönster mot väster och en fransk balkong. I anslutning till rummet finns även en praktisk klädkammare. Det mindre sovrummet har fönster mot öster och inrymmer en garderobsvägg med skjutdörrar.

Övervåningen nås via en vinklad trappa. Gången till sovrummen och badrummet är luftig, med stora fönster och ett räcke som skiljer av mot vardagsrummet i första våningen.

Lägenheten har en egen entré från gården. Hallen är välkomnande och har plats för avhängning bakom en skjutdörrsgarderob.

 

GEMENSAMMA UTRYMMEN

På södra sidan av huset finns en trappa som leder ner till en gemensam bastu. I samma utrymme finns lägenhetsförråd och teknikrum.

På gården finns en parkeringsplats som tillhör lägenheten. Det finns även ett gemensamt trädgårdsförråd.

 

TEKNIK

Lägenheten är ansluten till fiber via IP-connect.

Mekanisk ventilation från badrum och självdragsventilation i övriga rum.

Vardagsrummet är förberett för surroundsystem. Kabelrör och kablar är färdigt dragna inne i väggarna för att minimera utanpåliggande kablage.

 

BOSTADSBOLAGET

Bostads Ab Västerläge i Mariehamn består av fyra radhuslägenheter uppförda i två plan vid Fiskargränd 8 i Mariehamn.

Bostadsbolaget är ett skuldfritt och välskött bolag utan planerade större underhålls– och renoveringsarbeten i femårsplanen. Därutöver har man inom bolaget diskuterat att eventuellt lägga en plåt ovanpå staketets ovansida, alternativt måla ovansidan av staketet.

Bolaget målade fasaderna 2016 och under 2019 lät man ta bort reflektionsfilm från fönstren på sydvästra sidan.
Aktieägare får på egen bekostnad installera zipmarkiser om så önskas.

Bolaget delar på kostnaden för värme och vatten med Bostads Ab Fiskar-villan, radhuset väster om BAB Västerläge.

Bolagsvederlaget är 200 €/månad vilket inkluderar både vatten och värme. Utöver det tillkommer kostnad för el enligt förbrukning.

Fakta

Kommun: Mariehamn
Legotomt: Nej
Antal rum: 3 rum och kök
Storlek: Ca 92 m²
Byggnadsår: 2008
Byggnadsmaterial: Trä
Grund: Gjuten
Fasad-/takmaterial: Plåt
Värmesystem: Bergvärme
VA-system: Kommunalt
Vederlag: 200 €/månad (2,17 €/m2/månad)
Våning: 1-2
Uteplats: Uteplats i västerläge
Bilplats: Öppen parkeringsplats
Bastu: Nej
Bolagslån: Skuldfritt bolag
Bostadsbolag: Bostads Ab Västerläge i Mariehamn
Fastighetsskötsel: Sköts av aktieägarna själva, robotgräsklippare finns. Plogning av parkering köps in av extern firma.
Disponent: Styrelseordförande Tim Mankonen
Adress: Fiskargränd 8 B, AX-22100 Mariehamn
Tillträde: Omgående efter köpslut
Visning: Enligt överenskommelse
Kostnader: Köparen svarar för utgående överlåtelseskatt samt för kostnader för överlåtelsens registrering och upprättande av överlåtelseskattenota (250 €). Överlåtelseskatten utgår enligt 2 % av köpesumman vilken erläggs i samband med köpesummans betalning. Köpare som är mellan 18 och 40 år och som köper sin första egna bostad (minst 1/2) är befriad från att betala överlåtelseskatt.
Utgångspris: 245 000 € (skuldfritt pris)

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!