3 rum & kök i Västernäs, Mariehamn

Grundligt renoverad trea om ca 75 m2 i den andra bostadsvåningen med balkong i västerläge. Fiber finns till lägenheten.

 

BESKRIVNING

Lägenheten är ca 75 m2 stor, belägen i den andra bostadsvåningen och disponeras av hall, wc/badrum, kök, vardagsrum, 2 sovrum, klädkammare samt balkong med västerläge. Lägenheten har under senare tid renoverats grundligt och ger ett fräscht och trivsamt intryck.  Lägenheten är dessutom en gavellägenhet vilket medför ett extra fönster mot söder för mer ljusinsläpp.

Köket är ett IKEA-kök renoverat 2010 och är försett med vitvaror i form av förnyad kyl/frys, elspis samt diskmaskin som är integrerad i inredningen.  Köket har plats för ett mindre matbord.

Badrummet är helkaklat och inrymmer wc, lavoar, dusch samt anslutningar för tvättmaskin.

Allrummet är öppet och rymligt och ansluter härtill till balkong med utsikt mot väster. Balkongräckena består av glasskivor. Till vardagsrummet ansluter även en klädkammare.

Bägge sovrum har förvaring i form av platsbyggda garderober.

Samtliga golv, med undantag av våtrummet, är försedda med nylagt vinylgolv. I övrigt har även taket i lägenheten målats på nytt.

Till lägenheten hör två i källaren belägna förrådsutrymmen.

Fiber från IP-Connect finns anslutet till lägenheten. Elen är även den förnyad.

 

För gemensamt nyttjande finns i källaren renoverad bastu, tvättstuga med mangel och torkrum, hobbyrum, stort cykelförråd samt skyddsrum.

Med lägenhetsförsäljningen medföljer möjligheten att hyra parkeringsplats med motorvärmare för 90 €/år.

Bolagsvederlaget uppgår till 375 €/mån och vederlaget innefattar även den låneandel om ca 7 600 € (per 31 juli 2019) som hänför sig till lägenheten. Låneandelen beror bland annat på den rengöring av ventilationskanaler samt byte av värmeväxlare som bolaget låtit utföra under de senaste två åren.

 

Lägenheten ligger bekvämt belägen ca 1,8 km från Mariehamns centrum med direkt närhet till mataffär, skola, grönområden och idrottshall/utegym.

 

Disponentintyg, bokslut och styrelsens redogörelse för genomförda och kommande underhålls– och ändringsarbeten tillhandahålls på begäran från mäklaren.

 

Fakta

Kommun: Mariehamn
Antal rum: 3 rum & kök
Värmesystem: Fjärrvärme till radiatorer
Bolagslån: Ca 7 600 € (per 31 juli 2019). Lånet är ej bortbetalningsbart.
Bostadsbolag: Bostads Ab Solsidan
Fastighetsskötsel: Fastighetsskötare
Disponent: MEQ Consulting Ab
Adress: Doppingvägen 1 C 4, 22100 Mariehamn
Tillträde: Omgående efter köpslut
Visning: Enligt överenskommelse
Kostnader: Köparen svarar för utgående överlåtelseskatt samt för kostnader för överlåtelsens registrering och upprättande av överlåtelseskattenota (250 €). Överlåtelseskatten utgår enligt 2 % av köpesumman och erläggs i samband med köpesummans betalning. ANM. Köpare mellan 18 och 39 år som köper sin första bostad är befriade från skyldighet att erlägga överlåtelseskatt.
Utgångspris: 130 000 € (skuldfritt pris ca 137 600 €)

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!