2 rum o kök, Neptunigatan 35 A 4, Mariehamn

Lokalen, om 60 m2, är belägen i våning 1 med en mindre trappa från gården.
Arkitektritad innergård i ostört läge i centrala Mariehamn.

LÄGENHETEN

Lägenheten är belägen i våning 1 med en mindre trappa från gården.
Lokalen inrymmer vardagsrum mot Neptunigatan, rymligt sovrum med gott om förvaring i garderober,  kök med elspis, fläkt och kyl/frys, wc/duschrum med plastmatta på golvet och våtrumstapet på väggarna och det är inrett med toalett, lavoar och duschkabin.

Lägenheten har genomgående plastmattor på golven, tapetserade väggar och halltexskivor i innertaken.

Lägenheten värms upp genom fjärrvärme och ventilation sker genom självdrag.

Fiber finns draget till lägenheten.

GEMENSAMMA UTRYMMEN

För gemensamt nyttjande finns på vinden ett rymligt förråd som tillhör lägenheten. I källaren i samma hus finns cykelförråd samt ett för lägenheten eget, mindre kallförråd. I trapphuset finns gemensamma vädringsbalkonger.

I grannbyggnaden finns gemensamt redskapsförråd samt tvättstuga, torkrum och uppfixad bastuavdelning med dusch och omklädningsrum.

Numrerad parkeringsplats för lägenheten finns mot en hyra om 6 €/månad. Möjlighet till garage finns även för aktieägarna men vid marknadsföringens inledande är samtliga platser uthyrda.

Mellan bolagets två lägenhetshus finns en arkitektritad innegård med vacker, stenlagd uteplats samt omskötta prydnadsbuskar och gräsytor. Innergården erbjuder ett fantastiskt lugnt läge i centrala Mariehamn med närhet till bland annat skola, dagis, gym, mataffär, restauranger och båthamn.

BOSTADSBOLAGET 

Bolaget har tagit två skötsellån för bland annat dränering, fönsterbyte i trapphus, byte av ytterportar samt balkongdörrar, stambyte i B-husets bottenplan samt renovering av pannrum. Av dessa lån belastas lägenheten av en andel om ca 3 580€  (per 23.10. 2018). Lånet är inte bortbetalningsbart.

Bland övriga renoveringar som bolaget låtit utföra kan bland annat nämnas byte av yttertak 1998, byte av lägenhetsfönster 2002 samt stambyte i etapper från 2006 och framåt.

För kommande arbeten inskrivna i femårsplanen har gjorts en kostnadskalkyl. Utförligare information tillhandahålls av mäklaren.

Bolaget har en outnyttjad checkkredit om 30 000 € per den 23.10. 2018

Fakta

Kommun: Mariehamn
Antal rum: 2 rum och kök
Storlek: ca 60 m²
Byggnadsår: 1958
Värmesystem: Fjärrvärme
Energibesiktigat: Ja, energiklass F
Vederlag: 300€/mån (5€/m²/mån)
Våning: 1
Hiss: Nej
Bilplats: Finns att hyras på gården mot en avgift om 6€/månad
Bastu: Ja, gemensam bastuavdelning
Lägenhetsnummer: A 4
Bolagslån: ca 3 580€ per den 23.10.2018 (ej bortbetalningsbar)
Bostadsbolag: Eks Bostads Ab
Fastighetsskötsel: Servicefirma
Disponent: Mäklarhuset Åland Ab
Adress: Neptunigatan 35 A 4, 22100 Mariehamn
Tillträde: Omgående efter köpslut
Visning: Enligt överenskommelse
Kostnader: Köpare svarar för utgående överlåtelseskatt, som utgår enligt 2 % av köpesumman och erläggs i samband med köpslut. Köpare som är 18-39 år och köper sin första bostad (minst ½) är befriade från att erlägga överlåtelseskatt.
Utgångspris: 120 000 € (skuldfritt 123 580 €)

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!