2 rum & kv vid Skeppargatan i Mariehamn

Stängningsdatum: 2019-07-26

Trivsam, handikappvänlig tvåa om ca 53 m² med inglasad balkong med fritt västerläge. Belägen i tredje våningen i Folkhälsans allaktivitetshus i centrala Mariehamn.

BESKRIVNING

Trivsam lägenhet om ca 53 m² erbjuds nu till salu i populära Folkhälsans allaktivitetshus vid Skeppargatan 11 i centrala Mariehamn .

Ljus och öppen lägenhet på tredje våningen med egen balkong i fritt västerläge tillgång och med möjlighet till nyttjande av matservering, terapibassäng, bastu, gymnastiksal, dagcenter och trygghetsboende i fastigheten.

Byggnaden är ibruktagen 2005 och hiss ansluter naturligtvis våningsplanen.

Lägenheten inrymmer entréhall, badrum, vardagsrum med anslutande köksvrå samt sovrum.

Lägenhetens utrymmen är väl anpassade även för boende med handikapp eller begränsad rörelseförmåga med rymliga våtutrymmen, breda dörröppningar och trygghetslarm.

 

INREDNING

Genomgående parkettgolv i lokalen.

Kokvrån har ljus inredning och den är utrustad med elspis, fläkt och kyl/frys.

Sovrummet har gott om förvaring i 5 garderober.

WC / duschrum har klinkerklätt golv, kakelklädda väggar och det är inrett med toalett, lavoar i skåpinredning, spegel och duschkabin.

 

HEMBUD

Ja, enligt 6 § 1 mom bolagsordningen.

En överlåtelse av aktier skall omedelbart meddelas till bolagets styrelse.

Folkhälsans Allaktivitetshus på Åland Ab har i första hand rätt att inlösa aktierna. I andra hand har övriga aktieägare rätt till inlösen.

 

VILLKOR FÖR BOENDE

Enligt bostadsbolagets bolagsordning § 2 stadgas bl.a. att bostadslägenheterna är avsedda att användas som servicebostäder för äldre personer.

Enligt § 5.1 ” skall ägare till lägenhet som själv bebor densamma eller person, till vilken ägaren uthyrt eller annars upplåtit lägenheten, vara minst 55 år gammal eller pensionär som inte uppnått denna åldersgräns. Ägare till lägenhet får uthyra eller annars upplåta lägenheten endast till föräldrar, mor- eller farföräldrar, svärföräldrar eller syskon”.

 

Fakta

Kommun: Mariehamn
Antal rum: 2 r + kvr
Storlek: ca 53 m²
Byggnadsår: 2004/2005
Värmesystem: Fjärrvärme
Vederlag: 214,65 €/mån + 15 €/pers/mån för vatten + 136,40 €/pers/mån i serviceavgift.
Våning: 3
Hiss: Ja, samt automatiska dörröppnare.
Bilplats: Kan hyras i fastigheten.
Lägenhetsnummer: A11
Bolagslån: Skuldfritt bolag
Bostadsbolag: Bostads Ab Folkhälsanhuset i Mariehamn
Fastighetsskötsel: Anställd fastighetsskötare
Disponent: Niclas Forsström
Hembud: Ja, enligt 6 § 1 mom bolagsordningen. En överlåtelse av aktier skall omedelbart meddelas till bolagets styrelse. Folkhälsans Allaktivitetshus på Åland Ab har i första hand rätt att inlösa aktierna. I andra hand har övriga aktieägare rätt till inlösen.
Adress: Skeppargatan 11 A11 i Mariehamn
Tillträde: Omgående efter köpslut
Visning: Enligt överenskommelse
Kostnader: Köparen svarar för utgående överlåtelseskatt samt för kostnader för överlåtelsens registrering och upprättande av överlåtelseskattenota (250 €). Överlåtelseskatten utgår enligt 2 % av köpesumman vilken erläggs i samband med köpesummans betalning.
Utgångspris: 240 000 € (skuldfritt pris)

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!